Jump to content

Hearthstone pomogao patološkom kockaru


kruko

Recommended Posts

Rulet

Iako naslov ove vesti deluje kao jedan od onih “Život piše drame” tekstova, moramo da priznamo da je svakako zanimljiv fenomen i interesantna životna priča. Redditor Lanztar rešio je sinoć da otvori dušu na Redditu i ispriča kako ga je Hearthstone spasio sigurnog životnog ponora.

Kako kaže, Lanztar je bio opsesivni kockar, izgubio je na desetine hiljada dolara po kazinima. Svaki put kada bi mu legao ček za platu, sve bi odmah otišlo na Blek Džek, Rulet, Slotove i ostala šarena čuda kazina čija je uloga da vas opčine i uzmu vam dušu. Svako ko je ikada poznavao nekoga sa kockarskim problemom zna koliko je ovo ozbiljna stvar i doslovno bolest, koja uništava živote i porodice. Kad god bi Lanztar potrošio platu na kocku, zajmio bi se od roditelja i prijatelja za kiriju i hranu, a onda bi neretko i te zajmove pokušao da “obrne” i povrati ono što je ranije izgubio, i to bi se naravno završilo sa još većim zaduživanjima i odlaskom u sve dublji ponor. Na kraju je otišao da živi kod roditelja, pošto više nije mogao da priušti samostalni život.

Onda je sredinom 2014. godine preko prijatelja saznao za Hearthstone, koji mu ga je instalirao na probu, ali ga je izazvao da ne potroši ni jedan jedini dinar na igru. Lanztar je mislio da ga igra neće dugo držati, ali se prevario, jer se vrlo brzo totalno navukao. Ispostavilo se da mu Hearthstone nudi upravo onu vrstu uzbuđenja koju mu daje i kockanje. Srećni topdeckovi, otvaranje Legendarne karte u packu, savršena početna ruka, neverovatni RNG momenti, 12 pobeda u areni… Sve su to veoma uzbuljivi momenti zbog kojih Hearthstone igrači vole ovu igru i stalno joj se vraćaju. Sada je 2 godine od kako Lanztar uopšte ne ulazi u kazino i redovno igra Hearthstone, i dalje bez i jednog dolara datog za igru.

Neko će reći da se klin klinom izbija, dok će oni malo mračniji prokomentarisati da se jedna zavist ne leči drugom, ali mi ipak mislimo da je svakako bolje da se vreme provodi umereno uz video igru, umesto uništavanja svog i tuđih života po kazinima. Lanztarovu ispovest i ceo Reddit thread možete pročitati na ovom linku.

 

 

 

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...