Jump to content

Šta će se igrati na Americas Spring Preliminary


kruko

Recommended Posts

Americas Spring Preliminary

Prošle nedelje smo imali zanimljivu analizu deckova koje su igrači poneli na Europe Spring Preliminary, a sutra startuje Americas Spring Preliminary, pa da vidimo šta će igrati američki igrači, i koliko se njihov izbor razlikuje od Evropljana. Učesnici Americas Spring Preliminary imaju malu prednost u tome što su mogli da vide kako su prošle nedelje prošli Evropljani sa svojim listama, i da na osnovu toga koriguju svoj izbor i deck liste.

Na slici ispod možete videti koliko će koja klasa biti prisutna među prijavljenim špilovima:

Americas spring klase

 

Za razliku od Evropljana koji su najviše poverenja imali u Warriora (i dominantno Tempo Warriora), ovog vikenda ćemo(statistički) najviše gledati Warlocke. Shaman je, očekivano, u vrhu, dok je Warrior ovog vikenda na trećem mestu po popularnosti, takođe sa Tempo Warriorom kao najpopularnijim izborom. Rogue je na 4. mestu, ali je Miracle Rogue kao arhetip najpopularniji špil na ovom turniru, koga je prijavilo 75 igrača, dok je nešto manje (73) igrača ponelo Zoo deck, drugi najpopularniji špil. Ubedljivo najpopularniji špil sa evropskih kvalifikacija prošle nedelje, N’Zoth Paladin, među Amerikancima nije toliko popularan i nalazi se tek na 7 mestu. Ispod možete videti sve arhetipove koje ćemo gledati na Americas Spring Preliminary

(klik na sliku za veći prikaz)

Americas Spring Arhetipovi

Osim detalja koje smo već pomenuli, primetno je i nešto veće prisustvo C’Thun Warriroa kao i popularnost Renolocka. Freeze mage je siguran pick kao kaunter sporim deckovima, poput N’Zoth Paladina i Miracle Roguea, ali će velika popularnot Warriora učiniti ovaj deck nešto manje jakim. Takođe, interesantno je i da je Druid, iako ubedljivo najnepopularniji, isto tako i klasa sa najviše raznolikosti, videćemo čak 8 različitih arhetipova Druida.

Za kraj, pogledajte poređenje između Evrope i Amerike na ovoj tabeli koju je odradio Team Liquid

Prelims Eu Na

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...