Lucky Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 ... ili kako se već to stručno kaže.U svakom slučaju, TheBiggyBoy, jedan od saradnika, od prošle nedelje se nalazi u bolnici zbog akutne leukemije koja mu je slučajno otkrivena ali je potpuno izlečiva, ako sam dobro shvatio. Zbog komplikacija koje idu sa tim, potrebni su mu trombociti kojih ima izuzetno malo, zbog čega su potrebni dobrovoljni davaoci koji imaju AB krvnu grupu (nije važno da li je plus ili minus). Oni će potom proći test da se vidi da li su podobni davaoci, koji će biti organizovan krajem meseca, jer je već nađen dovoljan broj onih koji mogu da daju za prvi mesec. To bi trebalo da nije tako lako naći, pa su od 40 prvih dobrovoljaca za podobne našli samo 6.Proces je takav da se osoba nakači na aparat koji uzima krv i vadi trombocite a potom tu krv vraća nazad davaocu, i sve to traje do sat vremena.Ako je neko zainteresovan i ima AB može da se javi meni na PM ili fon ili mail, kako god, pa ću kada skupim sve ljude a kad saznam datum za testiranje krajem meseca obavestiti zainteresovane o daljim koracima.Hvala svima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 sto je najtuznije, ja ne znam koja sam krvna grupa :(((( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Kako koja, pa R-OH pozitivna Izvinjavam se na neumesnom zezanju drugara Stanka na ovakvom topiku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts