Jump to content

LoL WC: USA ostala bez timova, poznati četvrfinalisti


rur_bot

Recommended Posts

Svašta se dogodilo na World Championship League of Legends sceni ovog vikenda. Jedna od značajnih vesti je da je USA ostala bez ijednog takmičara odnosno tima u daljem toku turnira, ali to je samo jedan deo zanimljivih dešavanja.

U grupi A dalje su prošli Flash Wolves (Taiwan) kao i KOO Tigers (Korea), dok su ispali Counter Logic Gaming (USA) i paiN gaming (wildcard). Grupa B donela je pobede i prolazak dalje za Fnatic (EU) i ahq (Taiwan), oba tima zabeležila su 4 pobede i 2 poraza, dok su Cloud 9 (USA) i Invictus (Kina) ostali bez daljeg plasmana.

Najveću dominaciju u grupnom delu zabeležio je SKTelecom T1 iz Koreje koji je obezbedio čak 6 pobeda i niti jedan poraz. Edward je na drugom mestu (Kina) a ispali su H2K i Bangkok Titans (EU i Wildcard).

Konačno, u grupi D skorom 5-1 (ujedno drugi najbolji skor u grupi) dalje je prošao KT Rolster (Koreja) a prati iz Origen (EU). Ispali su LGD Gaming (Kina) i Team SoloMid (USA).

To ujedno znači da su poznati svi timovi za četvrtfinala koja počinju u četvrtak. Pre parova, samo da pomenemo da je World Championship specifičnog formata i traje skoro mesec dana. Polufinala se tako igraju tek 24. oktobra dok će finala biti na programu tek 31. oktobra.

No, nazad na parove. Origen i Flash Wolves prvi ukrštaju koplja u četvrtak da bi se u petak sastali ahq i SKTelecom T1. Potom u subotu igraju Edward Gaming i Fnatic a u nedelju KT Rolster i KOO Tigers. Četvrfinala igraju se po “best of 5” odnosno na tri dobijene partije.

Ujedno, BBC Three je objavio da će uživo prenositi sve mečeve od četvrtfinala pa nadalje, a samo takmičenje održava se u Wembley Areni u Londonu. Iako je eSports počeo da dobija znatno više prostora u mainstream medijima, ovo je prvi veći korak u Evropi (pored nekada pilot prenosa Starcraft turnira na EuroSportu) na kojem je do sada dominirala Amerika sa prenošenjem Dota 2 i Heroes of the Storm mečeva na ESPN i ESPN 2.

 

The post LoL WC: USA ostala bez timova, poznati četvrfinalisti appeared first on KlanRUR.

[url={url}]Pročitajte na sajtu![/url]

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...