Jump to content

Intervju sa evropskim Hearthstone šampionom


kruko

Recommended Posts

Evropski Road to BlizzCon je iza nas, gledali smo dva dana najboljih igrača iz Evrope u Blizzardovim popularnim naslovima. Između ostalih, videli smo i najboljih osam Hearthstone igrača koji su dospeli do ovog poslednjeg stepenika pred BlizzCon. Taj korak uspeli su da preskoče Lifecoach, Ostkaka, Neira i Thjis, o kojima više možete da pročitate u našem jučerašnjem tekstu klikom na ovaj link. No, pored plasmana na BlizzCon, ove godine je prvi put turnir odigran “do kraja”, odnosno, nije stao kada su određeni putnici za BlizzCon, već se igralo i finale, pa smo tako ove godine dobili prvog evropskog Hearthstone šampiona, a to je Holanđanin ThjisNL.

Thjis iza sebe ima izuzetno uspešnih par meseci, već neko vreme je br. 1 u svetu na Gosu Gamers ranking sistemu, koje se uzima kao jedino referentno svetsko rangiranje. Početkom septembra je sa svojim timom Nihilum osvojio  najveći timski turnir do sada, Archon Team League, a kruna svega je ova evropska titula i plasman na BlizzCon, gde sigurno ulazi kao jedan od glavnih favorita. Klan Rur je bio na licu mesta, i imali smo priliku da “ukrademo” mladom Holanđaninu par minuta slave, kako bi smo popričali sa njim o tome kako se oseća i kakva su njegova očekivanja za BlizzCon.

Klan RuR:  Ćao Thjis, pre svega čestitamo ti na prvoj zvaničnoj tituli šampiona Evrope u Hearthstoneu. Kakav je osećaj nositi tu titulu?

This: Jako puno sam srećan. Previše je neverovatno da bi to ovog trenutka opisao. Ne mogu da verujem da je ono što je bilo san sada tu, verovatno još nisam ni potpuno svestan šta se dogodilo.

Klan RuR: Da li si pre turnira strepeo od ispadanja pred sam kraj puta na BlizzCon, pošto si i prošle godine došao samo na korak do BlizzCona?

Thjis: Nije bilo nekakvog pritiska spolja, ali sam osećao jak lični pritisak, zaista sam imao osećaj da ako se ove godine ne plasiram na BlizzCon, da onda to nikada neću ni uspeti. Ali sada sam bio siguran u sebe, u poslednje vreme mi je išlo zaista sjajno, tako da sam osećao da to mogu da uradim, ukoliko se dobro pripremim za turnir.

Klan RuR: Da li će titula evropskog šampiona nositi dodatno breme na BlizzConu?

Thjis: Zaista sam srećan što sam prvi evropski šampion u Hearthstonu, ne mogu još da sagledam šta će to značiti za mene, ali je zaista sjajno nositi tu titulu i veoma sam ponosan na to.

Klan RuR: Da li ti je više odgovarao Conquest ili prošlogodišnji Last Hero Standing format?

Thjis: Mislim da je Conquest zaista sjajan format, ali da mu je potrebno još malo da bi bio savršen. Trenutno, igrači na turnire donose 3 najbolja špila (Prim. prev. Handlock, Grim Patron Warrior i Combo Druid). Ukoliko bi u sistem bio uključen ban jednog špila, to bi rešilo puno problema. Puno klasa bi bilo igrivo ukoliko bi postojala mogućnost da se banuju određeni problematični špilovi za tu klasu. Mislim da je i Last Hero Standing takođe dobar format, ali da je što se skilla tiče, Conquest bolji, i da mu samo fali malo pomenutih promena da bi bi još bolji.

Klan RuR: Dakle misliš da bi mogućnost banovanja jednog špila bio dobar dodatak za Conquest format?

Thjis: Da, naravno! Možda deluje čudno, banovanje u Conquest formatu, ali ja mislim da se savršeno uklapa. Kada biste recimo protivniku mogli da banujete Grim Patron Warriora, iznenada Midrange Shaman i Paladin bi postali igrivi špilovi. Jednostavno, to bi unelo potpuno nov nivo strategije na turnirima, sada su jednostavno 3 najbolja špila uvek 3 ista najbolja špila, tako da bi voleo da uključe ban u Conquest formatu.

Klan RuR: Da li misliš da će Blizzard da uradi nešto po pitanju Grim Patron Warriora pre BlizzCona?

Thjis: Mislim da  će sasvim sigurno da urade… nešto po pitanju Grim Patron Warriora, ali sigurno ne pre BlizzCona, previše je kratak vremenski period u pitanju. Voleo bih da urade nešto, ali ne verujem da će to biti pre BlizzCona.

Klan RuR: Da li ti smatraš da Grim Patron Warrior treba da se nerfuje?

Thjis: Mislim da špil čak ni nije toliko moćan koliko je jednostavno dosta konstantniji, za razliku od ostalih top tier špilova. Ja se nadam da će da ga nerfuju, ali veoma malo, jer svaki kombo deck kada nerfujete i najmanje, to se uvek jako oseti, jer oni zavise od svake svoje karike. Tako da mislim da bi ili trebalo da se predstave nove karte koje će značajno da kontriraju Grim Patron Warriora ili da se uvede izuzetno mali nerf za deck, koji neće previše da ga oslabi, kako bi ostao igriv.

Klan RuR: Da li misliš da će neko  pokušati da iznenadi sa izborom špilova na BlizzConu, ili će svi igrati proverene špilove poput Handlocka, Combo Druida i Grim Patron Warriora?

Thjis: Poprilično sam siguran da ćemo videti neka iznenađenja. Pogotovo na kineskoj, i uopšte azijskoj sceni, Grim Patron Warrior čak i nije toliko popularan. Tamo ljudi igraju Shamana, Midrange Paladina, čak i oldskul Priesta. Meta u Evropi i Severnoj Americi je poprilično slična, dok se Azija znatno razlikuje i sigurno će doneti neke interesantne deckove.

Klan RuR: Ok, to bi bilo to, hvala ti na razgovoru i srećno na BlizzConu.

Thjis: Hvala!

Za kraj smo zamolili Thjisa i da malo pozira za nas:

Thjis Road to BlizzCon 2015 Thjis Road to BlizzCon 2015

The post Intervju sa evropskim Hearthstone šampionom appeared first on KlanRUR.

[url={url}]Procitajte na sajtu[/url]

  • Upvote (+1) 1

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Jeste da pomalo izgleda vizuelno kao definicija geek-a ali ekstra je lik :) Vrlo kulturan i skroman, bas ga cijenim. Iako mu stream uopste nije narocito popularan gledao sam ga cesto kad bi bio online. Ni oni quide klipovi sto je od skoro poceo da postavlja na youtube mu nisu losi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...