Jump to content

Zašto igrači i publika ne vole Grim Patron Warriora?


kruko

Recommended Posts

Svaka era Hearthstona imala je neke svoje špilove i karte koje su definisale tu eru i činile da se čitava meta vrti oko njih. Od izlaska Blackrock Mountain avanture to je, sasvim sigurno, Grim Patron Warrior.

Karta Grim Patron je isprva prihvaćena kao “interesanta, ali ne baš dobra” od strane većine pro igrača i široke Hearthstone zajednice, ali se po izlasku, nakon svega desetak dana testiranja, pokazala kao izuzetno moćna. Grim Patron Warrior je tokom svog postojanja evoluirao do perfekcije, te i dalje, nakon izlaska The Grand Tournament ekspanzije, važi za ubedljivo najbolji špil u igri. U početku su i pro igrači, i streameri i publika voleli ovaj deck. Delovao je kao pravo osveženje, potputno novi špil sa novim načinom igranja, nešto što je konačno doprinelo da Warrior ima i drugi arhetip, osim dobrog starog Control Warriora. Svi su bili srećni kada vide Grim Patrona kako čisti protivničku tablu i puni vašu, oduševljavajući se pobedama nad omraženim Zoo ili Face Hunter deckom.

Ipak, kako su prošle nedelje i meseci, ovaj deck je od omiljenog postao jedan od najomraženijih deckova u istoriji Hearthstonea, rame uz rame sa Face Hunterom i Miracle Rogueom. Razlog je vrlo jednostavan, špil je neverovatno jak i često imate osećaj nepravde, jer šta god radite, i ma koliko perfektno igrali, na kraju uglavnom izgubite. Osim toga, špil radi mnogo, mnogo efikasnije ono zbog čega su u prošlosti popularne karte i deckovi nerfovani do zemlje.

  1. Igrače kažnjava ukoliko igraju minione, često ćete se zateći u situaciji da bukvalno ne želite ništa da spustite na tablu, jer svaki vaš minion znači dodatni damage za Frothing Berserkera, a ukoliko vaš minion ima 2 ili manje attack, onda i dodatnog Patrona. Upravo iz tog razloga je nerfovan kombo Starving Buzzard + Unleash the Hounds, sa isprva 4 mana kombo, na čak 8 mana kombo, i time praktično postao neupotrebljiv.
  2. Špil je u stanju da reciklira i prođe kroz deck neverovatnom brzinom i tako brzo prikupi sve karte koje su mu potrebne za kombo. Battle Rage vam za svega dve mane povuče po 3-4 karte u proseku, a tu je još gomila karata koje se recikliraju. Mogućnost brzog prolaska kroz ceo špil je glavni razlog zašto je Gadzetsan Auctioneer, kičma Miracle Rogue decka, nerfovan sa 5 na 6 mana, kao i već pomenuti kombo Buzzard+Unleash.
  3. Treći, i najviše citirani razlog, je mogućnost neverovatnog OTK ( One Turn Kill) poteza. Protiv Grim Patron Warriora nikada niste sigurni, ni kada imate 30hp i brdo armora, a kamoli kada ne igrate Warriora i imate “samo” 30 ili manje healtha, Za Frothing Berserkere 20-30 healtha je prava sitnica, a neretko mogu da nanesu neverovatnih 70 damagea u jednom krugu. Čuveni Leeroy Jenkins je nerfovan na 5 mana zbog legendarnog Miracle komboa sa Shadow Step kartom, kada je mogao da skine standarno 18, uz mogućnost do dvadeset i nešto damagea u jednom krugu. Na ovo su se igrači bunili gotovo godinu dana dok Blizzard nije rešio da stane na kraju tom kombou. Igrači i publika danas ironično citiraju zvanična objašnjenja za nerf Leeroya, kako bi prikazali koliko je u stvari besmisleno jak Grim Patron Warrior.

Ovaj špil u sebi, dakle, sadrži sve ključne nebalansirane elemente koji su u prošlosti doveli do nerfovanja nekih špilova i karata, a opet, Blizzard još uvek nije uradio ništa po tom pitanju. Priznajemo, nije lako odrediti kako da se balansira ovaj špil, pošto postoji jako puno delića slagalice u njemu koji sami po sebi nisu posebno jaki, ali kao celina čine neverovatnu kombinaciju. Ipak, nadamo se da će Blizzard ubrzo naći neko rešenje, kako ne bi opet na BlizzConu gledali ovakve situacije, kao na ovoj kolekciji smešno neverovatnih smrti i pored sve moguće opreznosti koje su igrači pokazali kako bi izbegli kombo smrt. Pogledajte klip ispod i uverite se i sami:

The post Zašto igrači i publika ne vole Grim Patron Warriora? appeared first on KlanRUR.

[url={url}]Procitajte na sajtu[/url]

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...