Jump to content

Stranded Deep

Recommended Posts

Ko je igrao The Long Dark i uživao u mazohizmu odlaganja izvesne smrti u zaleđenom svetu sada ima šansu da napravi potpuno nove greške u još jednom simulatoru preživljavanja, koji je izgleda inspirisan filmom Cast Away! (

bukvalno, na drugom ostrvu na koje sam uspeo da odveslam sam našao "Wollie" odbojkašku loptu

:tf:

)
ugAfsB4l.jpg

Za ljude koje mrzi da guglaju i youbetouju, a stvarno ima masa materijala najkraći mogući opis je: Srušili ste se bogu iza nogu na gomilu malih tropskih ostrva opremljeni samo svojim imba digitalnim satom koji ujedno služi kao sav HUD u igri i jakom voljom da preživite i vratite se kurvama, kokainu i privatnim avionima.

U igri nema drugih ljudi (najavljuju coop multiplayer) samo sunca, dubokog plavog mora i ajkula, puno ajkula. Ko se plaši otvorenog mora, tamne vode i ajkula ovo je horor igra [:D]

jef3eTYl.jpg

Trenutna "narodna" verzija je 0.03.H3 (ko ima jeftin steam key nek mi se javi, ne daje mi se $15 celih, poučen iskustvom Long Darka kojeg sam igrao jedan dan neprekidno i ni minut otkad sam ga kupio :))

I ovako dok još nije ni sklonjena skela igra radi fantastično i izgleda do jaja, osnovne mehanike su tu, kome nije dosta sekiranja drveta po Rust-u sada će moći da prvo obori palmino stablo pa da ga raskomada a tek onda rascepka na letve i lišće, razbacano ispod vode između ostrva leži verovatno najveće groblje brodova i aviona do kojih može da se zaroni na dah dok osluškujete kad će muzika da dobije onu divnu komponentu koja označava da su vam ajkule blizu, po olupinama su korisni predmeti, alat, oprema za ronjenje, sve očuvano kao da je malopre potonulo i pojavilo se baš u kutiji koju ste otvorili. 

Ono što nisam uspeo da probam su modovi za mapu i "varanje" koji umnogome olakšavaju igru. Ne rade sa "narodnom" verzijom tako da sam imao autentično iskustvo guske u magli koja posle 2 pada sa splava usled toga što je radoznali marlin rešio da me malo gurne više ne zna iz kojeg pravca je došao, srećom igra je za sada lagana, ako vas ne pojedu ajkule, ne otrujete se čudnim ribama (ja se držim sardina) ne udavite se u predubokom zaronu ili dehidrirate/pregladnite uvek možete da otaljate dan, dva, pet na novom ostrvu živeći na kokosu i sardinama dok ne skupite snagu da opet probate da nađete odakle ste došli i gde vam je "kuća". Posle neumoljivog preživljavanja na ivici hipotermije i pažljivog brojanja kalorija te čuvanja teško zarađenog mesa otetog od vukova i odeće/opreme od raspadanja u Long Dark-u ovo mu dođe kao tropski odmor

uo5iUpvl.jpg

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D