Jump to content

eSports gledaniji od NBA finala


rur_bot

Recommended Posts

Sports Management Degree Hub kači još jedan infografik koji poredi “normalan” sport i elektroski sport. Infografik citira Statistu, Super Datu, Fortune i Wall Street Journal. Pominje se dobro poznata vest da je najveći nagradni fond u eSportu bio The International 2014 turnir sa preko 11 miliona dolara, potom da je priliv u gamingu na globalnom nivou 46,5 milijardi dolara dok je u filmskoj industriji 38 a u muzičkoj 27,4 milijarde i tome slično.

Od zanimljivih podataka, Superdata istražuje da će u 2015 prihod od gaminga biti čak 74,2 milijarde dok Newzoo kaže da će ta cifra biti 91,5. Međutim, da ostanemo “u realnosti”, kada se priča o gledanosti, najgledaniji eSports događaj bio je finale League of Legends treće sezone svetskog šampionata sa čak 32 miliona gledalaca, dok je na drugom mestu BCS šampionat sa 26,4 a na trećem NBA finale sa 26,3 miliona.

Najpopularnije igre, po istom istraživanju, su League of Legends, potom Dota 2, Starcraft 2, Counter Strike i Super Smash Bros (eto malog iznenađenja). Tamo gde nema iznenađenja su podaci o polu – muškarci čine 82% a žene samo 18%. 75% gledalaca ima između 18 i 34 godine a čak 44% su studenti.

Čitav infografik možete pogledati OVDE.

The post eSports gledaniji od NBA finala appeared first on KlanRUR.



Pročitajte na sajtu!
group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...