Jump to content

Komentator LoL meča suspendovan zbog “odavanja tajni”


rur_bot

Recommended Posts

Riot, tvorac igre League of Legends, odlučio je da suspenduje jednog od najpoznatijih voditelja (castera) League of Legends mečeva – Martin “Deficio” Lyngea, kao i trenera Copenhagen Wolves tima, Karl Kreya zbog optužbi za nameštanje. A sve je počelo kao naizgled bezazlena izjava.

Naime, Karl (koji ima nadimak Dentist) je prilikom određivanja taktike za meč svog tima Copenhagen Wolves u meču protiv Ninjas in Pijamas izjavio kako mu je upravo Lynge odao strategije koje će NiP koristiti u tom meču. Međutim, ispostavilo se da je to rekao samo kako bi ga tim poslušao u tome šta je potrebno da uradi tokom trajanja partije. Tu naravno nije bio kraj. Taj vrh ledenog brega doveo je do dalje istrage koja je utvrdila da je Lynge planirao da pristupi Vukovima, a da o tome nije obavestio Riot, kao i da utiče na druge igrače i timove da pređu u Copenhagen Wolves, što nije po pravilima LCS lige.

Deficio je suspendovan i neće moći da bude igrač, menadžer, trener niti vlasnik bilo kog LCS tima do završetka 2016 sezone. Trener Copenhagen Wolves je sa druge strane suspendovan u naredna dva kola. Ove kazne su iznenađujuće popustljive imajući u vidu neke druge koje je Riot do sada određivao, ali sve to još jednom potvrđuje da stvari nisu baš posebno jasne u čitavom Riot-LoL svetu. Deficio, iako angažovan od strane Riota ne bi trebalo da ima zabranu da pregovara o zaposlenju u drugoj firmi, što i Riot potvrđuje, ali navodi da on to mora da najavio Riotu. Takođe, u slučaju “lobiranja” za prelazak u Vukove, nije da je uradio nešto što ne rade svi drugi. PItanje je uvek gde je ta tanka linija između “prijateljske priče” i aktivnog uticaja na mišljenje drugih, posebno ako Riot propagira “prijateljstvo i druženje” među svim igračima i timovima.

The post Komentator LoL meča suspendovan zbog “odavanja tajni” appeared first on KlanRUR.



Pročitajte na sajtu!
group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...