Jump to content

Valve podržao Oculus Rift!


rur_bot

Recommended Posts

Oculus-Rift-1

Iako su svi očekivali da će Valve predstaviti sopstveni VR set na nedavno održanim Steam Developer Days to se nije desilo. Kao što znate ljudi koji su razvijali in-house prototip su pre nekoliko meseci napustili Valve i započeli kampanju preko Kickstarter-a u cilju sakupljanja fondova. Zato ne treba da vas čudi što je Valve u potpunosti podržao Oculus Rift i rekao da će tesno sarađivati sa kreatorima ovog VR seta u budućnosti.

Oculus Rift je fantastična tehnologija ali i dalje ne pruža kvalitetno korisničko iskustvo kome teži Valve. Po njima komercijalno dostupne VR naočare bi trebalo da imaju 100 puta veću rezoluciju, optimizovano praćenje glave, oka itd.. Po Valve-u specifikacije za dobar VR set bi izgledale ovako: odziv od 20 ms, 95 Hz osvežavanje,110 stepeni ugao vidljivosti i 1k puta 1K rezolucija po jednom oku. Samo ove specifikacije, po njima, garantuju kvalitetno korisničko iskustvo. Sledeći korak je 3D audio i proširenje spektra različitih senzora. Iz svega ovoga možemo zaključiti da će Valve u potpunosti podržati Oculus Rift u svojim budućim igrama (ko je reko Half-Life 3)

valve vr spec

http://klanrur.rs/valve-podrzao-oculus-rift/' send='true' layout='button_count' show_faces='true' width='450' height='65' action='like' colorscheme='light' font='lucida grande'>

Pročitajte na sajtu!
group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...