Jump to content

Pitanje u vezi procesora

yorda

Recommended Posts

Ako procesor poseduje integrisanu grafiku, da li uz moju graficku koju imam ona stackuje memoriju i radi komp kao na 2 graficke ili samo uzima najbolje iz jedne?  I da li uopste je moguce koristiti obe graficke u isto vreme?
I ako mozete da mi preporucite neki dobar kontam FM2 socket ili drugi, a da ne jebe, procesor u vrednosti oko 7,8,9,10.000rsd.. Niposto vise :) Nema se, kriza.

Grafika je AMD Radeon™ HD 7730...

Ne može sa Intel procesorima i njihovim grafikama, naravno.

Ne može ni sa AMD-ovim APU-ima nažalost, ne podržavaju Radeone generacije 7xxx (osim pojedinih modela koji su rebrandirani 6xxx, ali tvoja grafička to nije).

Napiši šta tačno sad imaš od ploče i procesora, pa da preporučimo neki konkretniji apgrejd.

• Upvote (+1) 1

Ako bi menjao matičnu i ploču, morao bi da kupiš i DDR3 memoriju, jer odavno nema novih ploča za DDR2...

Ako nekako uspeš da izvučeš 50-60 evra za sadašnju ploču, procesor i DDR2, za te pare i onih dodatnih desetak hiljada što si pominjao u prvom postu, možeš da uzmeš npr. ovo:

Intel Pentium G3420 3.2 GHz (oko 6,5 hiljada)

MSI H81M-P33 (oko 4,3)

2x2 GB DDR3-1333 Patriot Signature (oko 3,8)

Ukupno 14.600 dinara

Nadam se da nemaš ATA disk ili DVD, jer nove ploče imaju samo SATA interfejs...

• Upvote (+1) 1

Nema kod AMD-a ništa smisleno za te pare, tj možeš da uzmeš neki APU slične cene i sličnih performansi, ali s većom potrošnjom, gde pritom ne bi mogao da koristiš integrisanu grafiku, pa se postavlja pitanje čemu sve to.

Ima opcija da prodaš ploču, procesor, memoriju i grafičku, pa da onda uzmeš samo APU varijantu i da koristiš njenu integrisanu grafiku, što u načelu nije loše što se tiče dobitaka sa procesorske strane, al pitanje je koliki bi bili dobici na strani grafike (ako bi uopšte postojali, a ja nešto nisam siguran)...

Tako da drži se Intel varijante, sigurica je. U jednom kompjuteru u kući imam sličan procesor (samo što je na 3.0 umesto 3.2 GHz i nije aktuelna nego prethodna generacija), sve leti

• Upvote (+1) 2