kblo11c Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Komp je radio normalno sve vreme. I od jednom se culo CAK,komp je zablokirao i posle restarta nije teo da udje u windows. Izbacuje poruku disc boo failure. U biosu pokazuje da nema harda. Kada iskljucim komp skroz i izvadim napajanje za hdd i sve opet upalim on opet radi neka 2-3 sata pa ista prica. Jel ima nesto sto moze da se proba ili je vreme za novi?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Poteraj HDD Sentinela da ti čekira disk health, a inače, koji je hdd u pitanju i koliko je mator? Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted October 5, 2013 Author Report Share Posted October 5, 2013 WD,ne znam tacno model. Oko 5 godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 onda je najverovatnije trokirao, čekiraj sa Sentinelom za svaki slučaj, možeš posle i sa HDTune Pro da čekiraš health i probaš Zero Erase i vidiš da ll je pomoglo nešto. Imaj na umu da neki testovi mogu da traju baš dugo, tako da ako ti se ugasi komp, mora sve ponovo. Možeš u tom slučaju i da probaš verzije ovih ili sličnih programa sa HIRENS Boot diska, is dosa jelte. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted October 5, 2013 Author Report Share Posted October 5, 2013 (edited) Pod trokirao mislis zaglupeo ili riknuo :) ? Evo sad se vracam sljake pa cu da probam sve ovo. Upravo instalirao hd sentinel i ocitao je jebperformance 100% excellent,a health 17 % bad. Pise da ima 460 bad sectora na povrsini diska. Sad sam pokrenuo ovaj dugacak test od 90 minuta Edited October 5, 2013 by kblo11c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 riknuo :/ Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted October 5, 2013 Author Report Share Posted October 5, 2013 Jeste...vidim i ja sada apsolutno :D Aj neka baci neko ko zna neki HDD,znaci ne trebaju mi nikakva ludila do 360gb,brz,tih i pouzda. Znaci nista preterano,neki standardni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 (edited) pa što se tiče proizvođača i nemaš neki izbor preterani, neki samsung ili hitachi, eventualno WD ako baš voliš. Ne bih mogao da preporučim ni jedan od tih modela konkretno jer nisam kupovao ispod 500GB nekoliko godina ali uzmi onaj sa najvećom garancijom. Meni je Hitachi koja sam imao od 250GB radio odlično, a isto tako ortak je uzeo F3 Samsung od 500GB i radi super. http://itsvet.com/proizvodi/hitachi/comp_comp_hdd/producer/28 http://itsvet.com/proizvodi/samsung/comp_comp_hdd/producer/1 Od WD jedino mogu da preporučim WD RED od 3TB koji radi odlično :D Mada kontam da će realno bilo koji da šljaka, pitaj koji ima najdužu garanciju, prebaci sve na njega, a taj stari koristi kao bekap i drži ga u kesici koju dobiješ od novog hdd-a :D Edited October 5, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted October 5, 2013 Author Report Share Posted October 5, 2013 Tnx. Videcu nesto u ponedeljak da pazarim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 A šta ti kaže Hd sentinel ili Hd tune u SMART delu, ima li upozorenja (žuto) ili grešaka (crveno)? Jesi probao sa drugim džekom od napajanja? Možda bacaš hard koji se prostim postupkom: "zamena kablova->backup najbitinijih podataka->zero fill format (ne obični full format)->instalacija sistema, drajvera i programa" može osposobiti za normalno funkcionisanje... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted October 8, 2013 Author Report Share Posted October 8, 2013 Uradicu print screen danas pa cemo da vidimo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Payzi, ako bi da probaš da ga spaseš, najcažnije je da utvrdiš zašto "trokira" - ako to radi sam od sebe, sa bilo kojim konktorom za napajanje, to nije dobro. Probaj malo, kada radi, da pomeiraš blago konektor na mestu gde ulazi u hard, i slušaj da li će "caknuti" i oboriti obrtaje, tj. početi da se gasi. Druga stvar je SMART - ako nema žutih i crvenih redova, pa možda i ako ima samo žutih, ima mu spasa, bad sectore ćemo srediti :-) Ako utvrdiš da se gasi i cakće samo zbog konktora, i ako je "zdrav" u SMARTu, sledeći korak ti je bekap svega važnog na neki drugi uređaj, pa se onda javi ovde za dalje instrukcije... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted October 8, 2013 Author Report Share Posted October 8, 2013 Hvala na pomoci. Samo da dodjem kuci pa cu da krenem redom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted October 10, 2013 Author Report Share Posted October 10, 2013 (edited) http://postimg.org/image/5hhwni3sx/ http://postimg.org/image/rj86xjoap/ Ovo je je print screen sta kaze u smartu i opstim detaljima. Probao sa kablovima nije do toga Edited October 10, 2013 by kblo11c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Ovo ti je, kao što isam možeš videti, Overview, a ne SMART, SMART je treći tab sleva:-) Nije mi baš jasna ovaj Sentinelov health procenat, ali verovatno nije dobro :-), tako da je gotov, i da ipak mora da se menja... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted October 10, 2013 Author Report Share Posted October 10, 2013 Prvi link je smart ??/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Pa prelomi ih, boga mu, izgleda kao jedan, ja kliknuo samo na desni:-) Vadi najvažnije podatke s njega dok još može, i kupuj drugi... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted October 10, 2013 Author Report Share Posted October 10, 2013 Sve bitno je na externim,ovaj ima samo HoN,photoshop i afterefect :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Izvadi ploče iz njega kad ga rasturiš, mnogo do jaja izgledaju, mogu da posluže kao fin ukras :-) Ima i jakih magneta u pičku materinu unutra, a svi znamo da je magnet svemoćan :-) 2 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted October 10, 2013 Author Report Share Posted October 10, 2013 Hvala na savetima ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Izvadi ploče iz njega kad ga rasturiš, mnogo do jaja izgledaju, mogu da posluže kao fin ukras :-) Ima i jakih magneta u pičku materinu unutra, a svi znamo da je magnet svemoćan :-) ja sam pre par godina uhvatio tako da rastavljam neki hard i nisam obratio pažnju da nije metalna ploča već staklena, prelepo mi je pukla u rukama i svuda po tadašnjoj redakciji i očima okolnih posmatrača :D A kaže Sentinel da je BAD, to znači da menjaš. Retko kad se ispostavilo da to nije tačno iz mog iskustva. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Izvinjavam se sto hijackujem temu, ali mislim da je prvobitni problem resen pa cu ja da iznesem svoj Opicio sam lap top danas sakom i posle par minuta je zabo i morao sam da ga ugasim. Kad sam ga pokusao upaliti morao sam da izaberem boot izvor i kada izaberem HDD stalno me je vracao tamo. Ubacio sam HDD u drugi lap top i digao se i Windows. Ugasio sam ga i vratio u stari laptop na kojem se isto win digao najnormalnije ali je posle par poteza po my computeru poceo da zabada i opet sam ga morao ugasiti. HD Sentinel kaze da je 99% health i da ima jedan bad sector. Mozilla radi normalno i sve je ok dok ne odem u downloads folder da kopiram nesto ili pustim film. Sad skeniram sve sektore HDD-a i za 2 sata ce biti gotovo. Za sada ima 400 good sektora i nijedan bad. E sad, kontam da se na tom poganom sektoru nalazi moj download folder i da zato zabada svaki put kad tamo probam nesto. Funkcionise li to tako i da li ikako mogu da blokiram/ugasim taj zagoreli sektor? I da, probao sam onaj Hard disc test i oba testa (short i long) brzo zabodu sa Test Failed by Read Element greskom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 backup pa zero fill format je, po mom iskustvu, jedino sigurno rešenje, mada ne mora da znači da nema bolje... Naravno, ako hard osim toga što ima te loše sektore radi normalno, ne škljoca, nema greške u SMART-u i tako to... Ortak je imao 24 MEGABAJTA bad sektora na laptopu, sve mu je ok već dobrih godinu kako sam mu to tako sredio... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts