Silencer Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 Sredjivao sam jedan racunarcic Celeron na 1.3ghz valjda trebao mi za linux server da mogu nesto da radim na njemu. Elem bio mi je polomljen Intel I845 drzac za kuler. Pa sam hteo da podelim sa vama kako sam resio problem. Cisto ako neko dodje nedaj boze u slicnu situaciju ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 hm, zar nije poenta da kuler bude pritisnut na dole, nego da ga vuces u stranu, tako mi izgleda :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted July 26, 2013 Author Report Share Posted July 26, 2013 pazi jedna strana ga pritiska na dole, pa ja guram ovu drugu u tom momentu vucem ovu belu plastiku zaboravih kako se zove lol :D i zatezem. Ne znam kako ali kuler stoji kako treba i lepo lezi na procesoru, obzirom da sam gledao temperaturu i sve, i da nema razlike ako ga ja dodatno pritisnem na tu stranu. Tako da je to to :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 (edited) Brate, neispravna s478 ploča = 100-200 din (buvljaci, intrerneti), skineš držač za kuler... Ima situacija kada se isplati nešto budžiti, a ima situacija kada to deluje jako glupo. Npr, ortak ja smo "pravili" elektroniku za SATA hard sa polomljenim konektorima: odrezali nožem konektore sa druge elektronike, nalemili ih, natoplili plastike na "šav", i dobili ispravan SATA hard od 250GB. Ili, recimo, kada na grafiku sa sjebanim/pasivnim kuleorm našrafiš/vežeš žicom ventilator, jebiga, original hlađenje je preskupo, odgovrajuće na neisopravnoj treba "ubosti", pa onda ok "šraf-žica- i šelnica". Ovo tvoje, u svetlu lake dostupnosti dela koji ti nedostaje, deluje onako više "džiberski", nego kao neko "kul-carsko rešenje koje treba podeliti sa drugima", iskreno... EDIT: I koliko uopšte jedna osoba treba biti umobolna da polomi taj držač, pa ta plastika je ekstra jaka... Edited July 28, 2013 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted July 28, 2013 Author Report Share Posted July 28, 2013 (edited) Brate, neispravna s478 ploča = 100-200 din (buvljaci, intrerneti), skineš držač za kuler... Ima situacija kada se isplati nešto budžiti, a ima situacija kada to deluje jako glupo. Npr, ortak ja smo "pravili" elektroniku za SATA hard sa polomljenim konektorima: odrezali nožem konektore sa druge elektronike, nalemili ih, natoplili plastike na "šav", i dobili ispravan SATA hard od 250GB. Ili, recimo, kada na grafiku sa sjebanim/pasivnim kuleorm našrafiš/vežeš žicom ventilator, jebiga, original hlađenje je preskupo, odgovrajuće na neisopravnoj treba "ubosti", pa onda ok "šraf-žica- i šelnica". Ovo tvoje, u svetlu lake dostupnosti dela koji ti nedostaje, deluje onako više "džiberski", nego kao neko "kul-carsko rešenje koje treba podeliti sa drugima", iskreno... EDIT: I koliko uopšte jedna osoba treba biti umobolna da polomi taj držač, pa ta plastika je ekstra jaka... Neko definitivno ko nije umeo da barata sa tim socketom :D Taj komp je nekako dosao kod mene preko buraza pitaj boga koje koleno to. Stojalo mi na polici jedno god dana, pa sad kad mi treba nesto za linux sto ce da vrti skripte neke svakih 5 minuta, zavrsava posao pa sam morao to da resim jer me nervialo sto dize temperaturu. Dobro si me podsetio da ima to da se kupi za 100-200 din, cim dodje Krstovdan u Smed. Palanci odo tamo da vidim sta ima. Sigurno ima neki cigani da prodaju I845 socket 478 ploce :D Edited July 28, 2013 by Silencer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Samo im ti tako i reci, znaće sigurno :-) I nemoj slučajno da ti uvale plastiku od nekog drugog čipseta, samo od i845 traži, te su najjače :-) Šalu na stranu, da si mesec dana ranije postavio topik, poslao bih ti ja jedan, ali sam dao par S478 neispravnih ploča i još gomilu neispravnog ili zastarelog hardvera nekim cigančićima da valjaju po buvljaku... Prelistaj obavezno Limundo, ima neispravnih s478 ploča koje kreću od 10 din, i ne mogu, realno, mnogo više od toga da dostignu. Ciljaj da nije mnogo daleko od tebe, i to je to... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts