-HogaR- Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 ne znam gde da otvorim temu... Ovako prodajem mixetu/kontroler reloop beatmix,i javio mi se lik iz nisha...koja je najpouzdanija brza posta/firma koja vrsti tu uslugu? s obzirom da je cena po kojoj prodajem kontroler 15000dinara,pa ne bih da izvisim za taj novac ili samu mixetu. Hvala Quote Pain is temporary, Glory is forever...KBP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 (edited) Ja lično preporučujem Post Express, teoretski, ti njemu pošalješ danas, njemu stiže sutra, ti dobijaš pare prekosutra na kuću. Sad ću malo da ti matematišem ali ima sve savršene logike, samo treba ispratiti sve :D U praksi je slično, samo možda mu ne stigne baš sutra, možda prekosutra. Zato uvek treba poslati što ranije u toku dana, prepodne idealno. Šalji mu obavezno sa pouzećem, to znači da on plaća dogovreni iznos pri podizanju paketa. Ako ne plati, ne može da podigne paket i vrate ga tebi. E sad, fazon je što ima tu nekih troškova ali to bi nekako trebalo sve da kupac plati. Imaš poštarinu, ona zavisi od težine predmeta, kontam da mikseta nije ona od 64 kanala već je manja i ima do 5kg. To je nekih 300-400 din. Onda ako šalješ pouzećem, ima taksa i na to (1% od ukupne otkupnine - fala togfu), to bi sve trebalo da plati lik koji prima, na tu cenu koju prodaješ. Pa ispadne: 300din poštarina + recimo da je mikseta 10k din + 1% od 10k tj. 100 din = 400 din treba da plati primalac, ti ništa. Naravno, možete i drugačije da se dogovorite ali je red da kupac snosi troškove transporta. Tu ima sledeća fora koju ja praksiram. Pošto ti kada pošalješ nešto, pošta to pokušava da isporuči taj dan kada stigne tamo do 16h uglavnom. Ako ne nađu nikog kod kuće, ostavljaju kartončić da pokupe paket u najbližoj/određenoj pošti. Oni paket drže 5 dana, posle toga ga vraćaju tebi. I tu leži caka, ako lik ispali, ti ćeš morati da platiš troškove transporta i to duplo, jer se šalje do tamo i onda tebi nazad. Znači recimo 300+300din ćeš ti platiti kad ti se vrati. Da se ne bi zajebao kao ja jednom, jer sam bio u fazonu "ma kul je lik" i izbegao trošak, saznaj koliko će te izaći slanje i sve, bez otkupa, dupliraj tu cifru i nek ti lik uplati toliko na račun kao osiguranje da te neće ispaliti. Ako te ispali, on je na gubitku, ne ti. Kad ti uplati, u ovom primeru 300+300din (mislim da mora i taj procenat od otkupa, mada sam zaboravio sada), ti njemu pošalji sve uredno, ali ti platiš troškove slanja u jednom smeru, a on da plati samo otkup koji mu umanjiš za tih preostalih 300din. Ili neka varijacija na tu temu, da on plati sve troškove i otkup, samo mu smanjiš otkup za sve te pare što ti je uplatio. Znam da sam malo zamrljao sa ovim tekstom ali je poprilično jednostavno kada skapiraš i failproof, u smislu da su obe strane zadovoljne, a da ako jedna strana zajebe dil, samo ona to i oseti po novčaniku :D Edited June 5, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 taksa koju pominješ je 1%, a ne 10% kako si ti napisao, samo to da ispravim, sve ostalo je ok :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 I meni je 10% zvučalo previše, ali rekoh bolje da lupim više nego manje :-) Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
-HogaR- Posted June 5, 2013 Author Report Share Posted June 5, 2013 Hvala bratic,sve si mi extra objasnio,pomogao si mi puno :D Quote Pain is temporary, Glory is forever...KBP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts