Jump to content

Kompjuterske stolice


Recommended Posts

Searchovao sam forum na ovu temu, ali nisam naisao na ista korisno :/

S obzirom da provodim puno vremena za racunarom, odlucio sam da pazarim sebi jednu "bolju" radnu (racunarsku) stolicu/fotelju, a kapiram da nema boljeg mesta za pitati nego kod kolega kompjuterasa :) . Da li imate nekih predloga/iskustava da podelite samnom ? Promenuo sam dosta ovih losijih i nijedna nije trajala duze od godinu dana :/

Radni sto mi je malo visi, ali nemam nameru da ga menjam jer je super/velik/svidja mi se, tako da bi pozeljno bilo da i stolica bude vislja ili da ima mehanizam za podesavanje visine. Takodje mehanizam za naslanjanje je neophodan. Tockici i nisu toliko bitni, mada ako budu bilo bi ok da budu predvidjeni za tvrdu podlogu. Nisam ljubitelj koze, jer se zalepis za nju, ali ok preziveo bih ako stvarno valja.

U sustini najbitnije je da je ergonomicna, udobna za dugo sedenje i da je kvalitetna (da nema puno plastike koja cesto puca)

Malo sam gledao po netu na sajtovima formaideale-a, jysk-a, kike itd.. I nisam siguran u kvalitet tih stolica.

Dajte mi vase predloge :)

Cena recimo ~150e mada ne bi mi bilo zao dati i vise, ako je razlika u kvalitetu velika

Edited by E jebes baku

fml

Link to comment
Share on other sites

pa vi nemojte da sedite goli na kožnoj stolici.

moja preporuka je eurosalon, kod sajma. tamo sam ja uzeo svoju, platio sam je doduše malo više, oko 250 eura, ali vredelo je.

da ne hvalim dalje svog konja, možeš da nađeš tamo svašta, verujem da možeš da uklopiš i kvalitet i cenu i materijal.

Link to comment
Share on other sites

+1 za Eurosalon, ima cak sad i akcija na New Horizon: http://www.eurosalon.rs/new-horizon

Ovo je ponuda svega sto imaju: http://www.eurosalon.rs/ponuda/Kancelarije/Radne%20fotelje/1

How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas?
It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it.
Link to comment
Share on other sites

Ja sam moju koznu platio 250e u eurosalonu davne 2004-e, i dalje me savrseno sluzi. Ok, naravno da je negde popucala koza, i da sam zamenio 2 tockica, ali kad pogledam unazad, vredela je svaki dinar i sada da me neko pita, verovatno bih mu rekao da bi dao i vise.

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

pa vi nemojte da sedite goli na kožnoj stolici.

Kolko sam ja shvatio čovek traži nešto u čemu će da sedi više sati dnevno za kompom, i to u privatnosti svog sopstvenog doma. Pa neće valjda fotelja da ga natera da bude službeno odeven ceo dan?

Na primer situacija - čovek ustao, opušteno, vikend, 10-11 sati i seo za komp. I recimo provede tu 2-3 sata onako u jednom cugu, na fazon "vikend je, kuliram". Pa ako se nije obukao ima da se zalepi u tu fotelju, pa sve da je zima (ili savršena klimatizacija u letnje doba).

Iz te perspektive ja lično bežim od kožnih fotelja. Na poslu - ok, ali ako mi treba nešto u čemu ću da presedim dobar deo dana "za svoju dušu", onda ću da insistiram da mi ta fotelja ne pravi problem ako sedem u nju u gaćama (ili go, ko što ti kažeš).

... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje...

Link to comment
Share on other sites

Pero, da li bi dao više za tu stolicu onomad kad si je kupovao, iz današnje perspektive?

Da, apsolutno

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

ja sam pretraživao prošle godine sve i svašta. Realno dok ne odeš i vidiš na licu mesta o čemu se radi - ne znaš šta kupuješ. JYSK je jeftin ali imaju dosta stvari koje su katastrofa kvalitet. Tu su imali jednu do jaja jeftinu stolicu i to sa metalnim naslonima za ruke što je agility +10 u odnosu na bilo koju koja ima od plastike, lupiću ali mislim da nije bila preko 10 hiljada. Ja je nisam kupio tada jer sam morao da čekam tri nedelje plus mislim da mi je bila previsoka za moj sto.

Kika je ok, ali u njoj ništa ne vredi onoliko koliko originalno košta već tek kada je na popustu, e onda je to ta normalna cena. Imaju izbor mada jedna stvar je ključna i to ne kod njih, već kod svih - stolica od 150€ najverovantije nije nikad kvalitetnija od one što košta 100€, jeste od one od 50€. Pa naredni "tier" kvaliteta za veće pare ti je tek posle 200€.

Forma ideale je šta te usere, imaju stolica ali neretko sve koje imaju su šit ili one koje reklamiraju na sajtu nemaju u radnji mesecima, opet mislim da ni jednu koju imaju ne košta više od 5-7 hiljada. Eurosalon ima lep izbor ali mislim da malo preteruju sa cenama, pogotovo što sam kod njih video apsolutno istu stolicu da košta 21 hiljadu, dok je u Kiki na popustu sa 16 hiljada bila 11. Gledao sam i po nekim manjim prodavnicama ali tu uglavnom imaju one "školske stolice" što nikome realno ne treba za kuću.

Bio je jedan super sajt na fazon itsvet-a samo za nameštaj ali nažalost on više nije u funkciji, a nisam video da ima neka zamena.

Što se tiče koža vs. nekoža, tu ako možeš gledaj da uzmeš nekožu ali nekako su bar meni one uglavnom jako nekvalitetne, a da ne koštaju đavo i po i naravno da ih ima na lageru. Opet, koža, jaka stvar, lepo uzmeš ćebe ili neki prekrivač i prekriješ stolicu ako ti se lepi dupe za nju. Em ti se više ne lepi, em štitiš materijal tim prekrivačem. Kožu/skaj/eko kožu je lakše očistiti od bilo čega nego tkaninu koja upija svaki litar znoja sa tebe i buđa se, pa treba misliti i o tome.

Ne znam koliko si težak nit visok ali obavezno gledaj, a to ima svaka stolica, koje joj je maksimalno opterećenje. Uglavnom je do 100-120kg. Ako si 90~95+ kg, onda zaboravi na one što je naslon spojen direktno sa sedištem već ganjaj one što im nasloni za ruke drže naslon i sedište spojenim.

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Koristim koznu stolicu/fotelju, sa jakom osnovom (jebiga, 130 kila nije za zajebanciju) i dobrom podrshkom za ledja. Koshtala je neshto oko 300 evra u svoje vreme. Shto se koze tiche, meni je ona prijatnija od sintetike i slichnih gluposti + se lepo zalepish tako da "you and the chair are one" :tf:

  • Upvote (+1) 1

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...