Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

Kad je bila prodaja paketa Aqua Viva-e u kojima su uključene 2 flaše gratis na flašama je, na etiketi, pisalo "Nije za individualnu prodaju" i normalno, prodavci su prodavali te flaše kao individualne.

E, a Coca-Cola se dobro setila i izbrisala je bar kodove na limenkama koje se nalaze u paketima (isto 2 gratis) i na tom mestu piše "Nije za individualnu prodaju".

a kazite mi,ako idem ulicom i zvizducem "boze ne znam sta mi je,pale mi se dzamije",jel mogu da nagrabusim?

Kada sam gledao Seseljevo sudjenje u Hagu, njega su optuzivali zbog toga sto su neke srpske cete isle kroz selo u susednoj nam lepoj njihovoj i pevale, zvizdale "nase" nacionalne pesme ( one lepe , bez uvreda ), i to je kao bilo sirenje straha i mrznje ( niko nije napadnut, samo se to desilo u selu ) , Seselj se smorio, sat vremena je pitao svedoka , " Kako vas je to uplasilo, jel bi vas uplasilo da dodje sada Francuz i peva vam Marseljezu ? " ili tako nesto ... retard je odgovarao " Pa oni su pevali nacionalisticke pesme " ...

Sada je izgleda zabranjeno pokazivati ljubav prema svojoj drzavi, kamoli netrpeljivost ka ostalim ... :)

jednostavno ne voziš ako ima snega na ulicama i gg

Јесте, само што они могу да дефинишу неко лол срање као снег и ето онда радости. Сигурно да нећу да возим по Килиманџару без зимских гума, али ако је Кнеза Милоша бљузгава уз тротоар, оћу, а за то могу да ме смарају.

Технички, ако закон гласи онако као што се цитира по руровима и новинама, онда пандур може да ти каже како је снег ако је снег у нечијим гаражама на Карабурми, а ти возиш по Булевару који је фул блеја.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Јел ово сигурно три иљаде? Пошто сам чуо неке цигре од пет до дваес. Ако је три, онда је то јефтиније од гума, па и да те наватају пет пута:)

sobzirom da set guma moze da kosta i 40k, u slucaju 16ica, 3k je smehoteka

E sad. Zimski set može da traje koliko? Da lupimo 5 godina. Voziš ga cirka 3 do 4 meseca godišnje. Sad taj isti period uzmi za razmatranje potencijalnih kazni koje bi platio. Nek bude jedna mesečno i neka bude da samo 3 meseca traje period kada treba da ih imaš. Da se složimo da je kazna 3000. Dolazimo do cifre od 45k dinara. Ceo set novih zimskih guma (15ica) sve zajedno sa felnama je negde oko €250.

Da se razumemo... Nikako ne podržavam naše ministarstvo unutrašnjih poslova i njihove "propise", samo vam ukazujem na pogrešnu logiku kojom se vodite :) Naravno, ako nemate potrebu da vozite kola, onda je ostavljanje na parkingu (u garažu) najbolje i najjeftinije rešenje.

Иван:

не бих био толико сигуран, можемо да се надамо. Због таквих ствари се закони и пишу без рупа, као за дебиле, постоји разлог за то.

Вићса:

Пази, опет, ја нисам то само математизирао, него нек ми пуше курац. Де да држим гуме? Тамо где ће да ми наплате држање гума - принцип који су смислисли у синергији са овим кретенским законом да би још више пара узели? На тераси? У соби? Па да их носим доле у новембру и горе у марту. Ако их ставим у новембру, па у децембру буде суво и 15 степени (што је реално), морам да возим са њима (осим ако нећу да жонглирам гуме ко ментол на два дана), а зашто кад су боље летње? Нек је двапут годишње то монтирање гума, али постоји, иако не идем на Златибор. И плаћам чику да то уради.

Ево, сад ћу да станем јер крећем да се нервирам:)

итд итд итд

Поента је да им јебем ја матер хохштаплерску, а оћу ли математички боље да прођем овако или онако, то је само бонус [:D]

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Radio sam opet nesto za Vojvodjansku banku i Olimpijski komitet, a zastitno lice i gost dana Ivana Maksimovic. Bolesno je slatka i simpaticna. Ne znam kakva je osoba, nismo imali priliku da duze pricamo, par reci kroz neko zezanje, ali deluje da je pametna devojka. Cak i kad daje izjave za javnost, bilo da je za tv ili uzivo neki govor, tako normalno, prirodno i opusteno prica, da dobija +200 na slatkost i simpaticnost.

Jaooo, jebem ti zivot, kad bih bar imao priliku da joj nesto kazem, da je startujem, ne bih se libio, majke mi.

2ch4bup.jpg

Иван:

не бих био толико сигуран, можемо да се надамо. Због таквих ствари се закони и пишу без рупа, као за дебиле, постоји разлог за то.

Вићса:

Пази, опет, ја нисам то само математизирао, него нек ми пуше курац. Де да држим гуме? Тамо где ће да ми наплате држање гума - принцип који су смислисли у синергији са овим кретенским законом да би још више пара узели? На тераси? У соби? Па да их носим доле у новембру и горе у марту. Ако их ставим у новембру, па у децембру буде суво и 15 степени (што је реално), морам да возим са њима (осим ако нећу да жонглирам гуме ко ментол на два дана), а зашто кад су боље летње? Нек је двапут годишње то монтирање гума, али постоји, иако не идем на Златибор. И плаћам чику да то уради.

Ево, сад ћу да станем јер крећем да се нервирам:)

итд итд итд

Поента је да им јебем ја матер хохштаплерску, а оћу ли математички боље да прођем овако или онако, то је само бонус [:D]

Ja to gledam sa druge strane iz dva razloga. Jedan je bezbednosni, a drugi je da sam razmažen kad su kola u pitanju. U kola moram da uđem i moram da se pokrenem sa parkinga. Ne želim sebi da dozvolim da ostavim auto na parkingu jer ne mogu da izađem zbog loših pneumatika.

edit: Da dodam... Na kolima su mi još uvek letnje gume i naravno da bi trebalo da postoji neki "kušn" tipa da zimske gume moraju da se stave u novembru, a ne striktno PRVOG! Naravno... To je već drugo pitanje korupcije, naplate i pružanje šansi drugovima organima da zarade neki dinar više (na kolac ih nabijem).

Edited by Vitjsa

Radio sam opet nesto za Vojvodjansku banku i Olimpijski komitet, a zastitno lice i gost dana Ivana Maksimovic. Bolesno je slatka i simpaticna. Ne znam kakva je osoba, nismo imali priliku da duze pricamo, par reci kroz neko zezanje, ali deluje da je pametna devojka. Cak i kad daje izjave za javnost, bilo da je za tv ili uzivo neki govor, tako normalno, prirodno i opusteno prica, da dobija +200 na slatkost i simpaticnost.

Jaooo, jebem ti zivot, kad bih bar imao priliku da joj nesto kazem, da je startujem, ne bih se libio, majke mi.

Drugaru, jel ovo bese od pre oko sat-dva vremena ? :)

R2muM.jpg

Edited by edit_

Jedan je bezbednosni, a drugi je da sam razmažen kad su kola u pitanju. U kola moram da uđem i moram da se pokrenem sa parkinga. Ne želim sebi da dozvolim da ostavim auto na parkingu jer ne mogu da izađem zbog loših pneumatika.

Ово је све океј, али знаш да не причам о томе. Мислим, наравно да је добро имати зимске гуме кад су сњегови и ледови или кад си узидан у паркинг место, па треба повући и извадити се. Ја говорим о пандурима и прописима, на основу овог врљавог прописа, пандур глат може да те казни иако рецимо услови не захтевају зимске гуме. Нпр. тамо пише ''лед'' и ''поледица''. Значи да ја и пандур треба да се нађемо у терминологији шта није поледица него, не знам, ладан росан пут који је океј за блеју, а шта јесте поледица. А наравно да је ствар јасна кад је у питању ово

montreal_snow_street.jpg

Да не причам о изненађеним путарима и уопште трипу да ја у сред града треба да размишљам дал је падо снег пре три дана.

Као и о трипу да глат кажу како се смањио број чукања кад су ''грађани ставили зимске гуме'', а он се повећао, па се смањио, па се повећао, другим речима, исти је ко и увек. Па онда ствар да фазон само неке Летоније и Финске (или тако неке земље, не сећам се сад) имају сличан закон (да је датумски решен), док све друге, укључујући ту и сјеверне земље које нису те којих не могу да се сетим, имају ''по потреби'' закон. Јебем им маму мамину.

Ne duly, ne moze pandru da te kazni ako vremenski uslovi ne zahtevaju upotrebu zimskih guma.

Tipa, napolju je 10-12 stepeni, nema poledice, suncano je, cemu upotreba i trosenje zimskih pneumatika ?

Ја то и причам, не може да ме казни тада, то је јасно, као што ће сигурно да ме казни ако је ситуација ко на овој слици коју сам постово. Али постоји сива зона у којој може да те казни иако та зона може да буде мање сива него више сива, ако ме капираш. Нпр. буде такав пут да је здраворазумски да можеш са летњим, оно, фазон као да је пала киша и није нешто ладно и тако те форе, стандардно за град за веће улице. Али пандур се не слаже и ти му не можеш ништа. Мислим, можеш да му кажеш да пише и да не платиш и да решиш ствар, али причам да може да ти пише. Па они фазони крене снег да пада док возиш (мени се дешавало сто пута, чак је и зајебано прештекати се на тај мод ако ти се деси у сред вожње), па онда шта ћемо ако је падао снег прекјуче, па су неке улице сређене, а неке нису, како ћемо то?

Мислим, ово делује као дебилност, али верујте ми да није. Иван мисли да је то лол, али ја знам да није лол јер имам два правника у кући, а ја сам пола једног и сто пута сам видео како се ове ствари дешавају, што са саобраћајним прописима, што са било којим другим прописима, ако су лоше написани.

Naravno. Sve bih ih pobio (pretio sam online, hapsiće me). Razumemo se. Ali logika da se plaćaju kazne, umestog guma mi nikako nije logična :) Ako je u inat, onda raspali. I to razumem skroz.

edit: uleteo

Па оно, није сад да сам баш батица толики да буде у инат, него ми је веће цимање да узимам гуме, не само због пара него и због цимања. Неам гаражу, имам подрум из кога свако краде све нон стоп, на терасама не треба да стоје (а не бих баш сад затрпаво терасу) итд. Мислим, могу негде да их сместим, али то је све нешто што као треба да радим и да плаћам, а заправо зашто? И онда кад све саберем, нек се јебу, наставићу да возим овако и да се надам да ћу имати среће са пандурима, временским приликама и осталим.

И наравно, и кад добијем казну, лепо је искулирам уз јаоминг фацу, па да видимо јел њима теже да долазе или мени да блејим на нету и не отварам врата:)

I samo ti se kaze da Zakon u Saobracajnim Propisima nije jasno definisan, sta i kako i u kojim uslovima i tu Saobracajna Policija koristi rupu u zakonu i kaznjava te na prvu loptu..

Kapiram ja tebe sta ti hoces da kazes i u pravu si, samo uz tu konstataciju dodajem da Zakon nije jasno definisan...

praktično gledano, ja bih pitanje zimskih guma rešio na sledeći način: set čeličnih felni, manjih od letnjih alu, sa adekvatnim zimskim gumama mi bleji u podrumu. prvog novembra ne radim ništa. kada padne prvi sneg, sačekam da vidim da li se odmah topi, pa ako se ne topi, lagano do podruma, utovarim felne u gepek, i pravac najbliži vulkanizer ili bilo kakav majstor koji ima iole ozbiljnu dizalicu. ako me pandur zaustavi u tih 500m, vidi felne u gepeku, i svejedno hoće da me kazni, odrobijam ga :D

pa onda tamo negde pred kraj februara obrnut proces.

a načelno gledao, dulio je u pravu, bagra ušemljena korumpirana, pet im majki jebem u pičku.

Ustav Republike Srbije

Zabrana izazivanja rasne, nacionalne i verske mržnje

Član 49. Zabranjeno je i kažnjivo svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i

netrpeljivosti.

ovo je toliko genericki objasnjeno i generalno nedefinisano da se prosto jezim. "ili druge neravnopravnosti" i "podsticanje" ...

kapiram da ne bi proslo na sudu, ali generalno ovo ostavlja dovoljno prostora da me cimaju, prete tuzbom i smaraju za svaku mogucu stvar koja ima bilo kakav negativan kontekst iz bilo cije perspektive.

praktično gledano, ja bih pitanje zimskih guma rešio na sledeći način: set čeličnih felni, manjih od letnjih alu, sa adekvatnim zimskim gumama mi bleji u podrumu. prvog novembra ne radim ništa. kada padne prvi sneg, sačekam da vidim da li se odmah topi, pa ako se ne topi, lagano do podruma, utovarim felne u gepek, i pravac najbliži vulkanizer ili bilo kakav majstor koji ima iole ozbiljnu dizalicu. ako me pandur zaustavi u tih 500m, vidi felne u gepeku, i svejedno hoće da me kazni, odrobijam ga :D

pa onda tamo negde pred kraj februara obrnut proces.

a načelno gledao, dulio je u pravu, bagra ušemljena korumpirana, pet im majki jebem u pičku.

Pa to. Dva seta. Nisam ni mislio da treba imati dva seta guma i jedne felne. To je ubistvo.

ovo je toliko genericki objasnjeno i generalno nedefinisano da se prosto jezim. "ili druge neravnopravnosti" i "podsticanje" ...

kapiram da ne bi proslo na sudu, ali generalno ovo ostavlja dovoljno prostora da me cimaju, prete tuzbom i smaraju za svaku mogucu stvar koja ima bilo kakav negativan kontekst iz bilo cije perspektive.

Да:)

Мислим, стварно јесте тако. А ми смо мала деца за свијет што се тиче те ретардације.

this...

ja sam isto za bezbedan i ispravan auto uvek, ali toliko su poceli da jedu govna poslednjih godina sa zimskim gumama, da sam prethodne 3 zime vozio na letnjim. (inb4 al sam ih kaznio)

zasto niko nije pricao 2005 godine o zimskim gumama? boleo ih kurac za bezbednost, kao sto ih i sad ne zanima taj problem, ali su se u medjuvremenu setili da moze dosta extra love da se uzme na pricu "bezbednost, zima, kazne ludilo" i onda imamo gomilu botovskih tekstova u svim elektronskim i pisanim medijima kad se priblizi novembar mesec. kad vidim naslov "testirali smo 3 zimska pneumatika" , preskacem odmah i pet majki im jebem :)

Edited by Mitch

Bjukenon Mitch

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...