Force Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Pozdrav drugari pre nekog vremena mi se zica od kulera zabola u graficku pa je ista riknula kao i ventilator od napajanja ( napajanje radi ali ne vrti ventilator, kada sam ga testirao baca samo 4-5 volti a potrebno je minimum 12 v za ventilator, ostalo je sve okej.) Mene sada zanima sta da radim da kupim graficku i napajanje ili nov pc. Ovo je moja konfiguracija pc-a. Inace Diablo III i je super radio kao i sve ostale igre na ovoj masini. Ovo je Gaming masina. ( sluzla mi je iskljucivo za igre ) Maticna - MB Gigabyte GA-M57SLI-S4 Napajanje - CHIF GPS550 ( ne radi ne znam da li moze to da se opravi ) Procesor - AMD Athlon 64x2 5000+BlackEdition SocAM2 Graficka - VGA Gigabyte NX8800GT 512 DDR3 ( Graficka ne radi ) Memorija - DDR2 4 GB 800MHz Transcend Hard - WD HDD 500 GB 7200 16MB Sata Hlađenje - CPU Cooler LGA775 AM2 OCZ Vanquisher Sada ne znam da li da kupim graficku i napajanje ili da kupim ceo pc. Zelim misljenje strucnih ljudi odavde jer znam da imate i znjanje iiskustvo ( pogotovo Voodoo ). Hvala unapred. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Za takav komp, grafička od 100 evra max. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted August 16, 2012 Author Report Share Posted August 16, 2012 Okej, a koja bi graficka bila pogodna na ovu konfiguraciju a da igre mi lepo rade (lete) posebno Diablo III Moze li neka preporuka posto sam ja prestao da pratim graficke od 9800GT serije. Ako bih uzimao novi pc koja gaming konfiguracija bi bila odicna do 40 000 din. Hvala na brzom odgovoru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 1. http://www.atom.rs/?sid=4701 http://www.atom.rs/?sid=5211 2. http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/desktop-racunari/racunar-altos-cobra-h61-g850-4gb-amd-7750-1tb-dvdrw-500w.html Mada ne bih ja sad kupovao novi komp, guraj to dok još može da ide sa novom grafičkom i napajanjem, održavaj ga redovno u pogledu čistoće, temperature i provetrenosti i boli te dupe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted August 16, 2012 Author Report Share Posted August 16, 2012 Hvala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loled2010 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Kakvih 100e.. pa ta 8800 je bila mnogo jaka za taj cpu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Ah ti mitovi iz 2007. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 8800 gt sa zalman kulerom Gygabite placem i dan danas za njom sto je ne radi vise. Inace uzeo sam novo napajanje Chiftech 500w za 4200 din, onda morao sam i novi dvd da uzmem posto je sata prikljucak to je jos 200k dinara i uzeo sam graficku NVIDIA GeForce GTX 560 SE MSI TwinFan. Ono sada treba jos plocu proc i memoriju da promenim i to je to. Uzeo sam i neko kuciste najobocnije za 1500k da promenim malo ovo se staro svo raspalo. Sve to sam u WInWIn shopu uzeo za 21500k. Sada u narednom periodu ne znam sta bih uzeo ( kada skupim kes ) da uzmem i da m iisto traje ovako dugo mislim 4-5 god. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Uzmi Core i3-2120 (oko 14k), Asus P8B75-M LX (oko 7k) i 2 x 4 GB DDR3 1333 Patriot Signature (oko 4k) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 (edited) Hvala Voodo tako sam nesto i kontao, da savetovali su me isto za tu patriot memoriju ali za maticnu nisam cuo. Inace hvala i kada skupim kes onda cu da pazarim. Inace sta se preporucuje od amd platforme ako ista i moze da parira ovome za slican kes :) Inace hoce li ovo napajanje drzati ovo sto si mi preporucio ako kupim ? Edited September 6, 2012 by Dino Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Od AMD-a možeš da uzmeš neki FX-6100 pa da ga klokuješ na 4 GHz pošto na defaultu nije nešto, međutim trebaće ti skuplja ploča sa boljim čipsetom (npr. Asus M5A97) kao i brža memorija na 1600 MHz (s tim što mislim da sam video negde da Patriot ne leži najbolje novijim AMD-ovima, tako da će morati neki Kingston što je dodatno para). Mada, taj Kingston na 1600 će na toj ploči verovatno lepo raditi i na 1866 MHz. Ovo je sveukupno skuplja varijanta i može da bude bolja na duže staze, ali ako se gleda u narednih godinu dana, Intel je bolji. Dalje od toga ne mogu precizno da prognoziram :D Napajanje će u svakom slučaju biti OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 Da, kontam moracu nesto iskonbinovati da valja, tebi jos jednom hvala najlepse u svemu sto mi pomazes, savetujes ( svaka ti dala vagine iz bokala :D ) Sada vidim da mi procesor se gusi u diablu tipa na max rezoluciji kada igram 150fps, ali kada krene agroo tj fight onda mi pada na 15-30fps-a. Znao sam da cu morati da menjam pc kad tad boljemi je deo po deo manje boli po dzepu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loled2010 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Phenom II je bolji od fx-a pre neki dan bio je phenom II x6 1100t sa 2,5 godine garancije 110e na pc berzi , cak mislim da je phenom II x4 965 ili 960t jaci od fx 6100 u igrama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted September 7, 2012 Author Report Share Posted September 7, 2012 Thanks, gledao sam neke rezultate po netu, mislim amd je vek bio jeftiniji a za 5-10% sporiji od intela, ono koliko para toliko muzike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mire93 Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Uzmi Core i3-2120 (oko 14k), Asus P8B75-M LX (oko 7k) i 2 x 4 GB DDR3 1333 Patriot Signature (oko 4k) mislim da nema potrebe da uzima nov komp,dovoljno je da zameni grafu i napajanje,posto je ocigledno doslo do kratkog spoja ali su kondenzatori odradili svoj posao,kupi grafu i napajanje do 12000,procices ok Quote Budi GOVEDO,zaposli se preko veze !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts