Jump to content

Monitor ne reaguje...

zexon

Recommended Posts

Sledeci problem se javlja. Prilikom podizanja sistema monitor jednostavno ne reaguje (kao da komp nije ni upaljen), a kuciste radi normalno (normalno u smislu da dobija struju, da se cuju kuleri itd...). Probao sam da povezem na drugi monitor i ista stvar se desava, sto znaci da nije do monitora (drugi kompjuter na istom monitoru radi).

Skinuo sam bio graficku ocistio slot, vratio je, isto tako i sa RAM-om, ali nije pomoglo. Prilikom startovanja ne cuje se onaj "beep" signal (mada ne znam ni da li se ranije cuo), da nije vrisnula maticna? Ili mozda napajanje? Sta mi je ciniti?

Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare

Upali zvučnike/stavi sluške i pusti komp da se upali pa slušaj da li će se u jednom trenutku čuti windows sound. Postoji velika šansa da ti windows prvo radi disk check tako da njegovo dizanje može potrajati, ostavi ga što duže. Ako se čuje zvuk otišla ti je grafička, a ako se ne čuje otišla ti je matična najverovatnije. Moguće je i do memorije tako da ako imaš više modula probaj sa po jednim odvojeno. U principu bi i napajanje moglo praviti problem, pa ko imaš uslova svakako testiraj i sa nekim drugim napajanjem.

Пази, уопште не мора да значи да је до матичне.. Тај БИП звук ти је знак да су СВЕ компоненте прикључене и исправне.. И када се он не чује, једна или више њих не раде.. Може да буде до матичне, меморије, графике, харда (зависи како код које плоче)..

Очисти слотове за рам меморију, искључи комп из напајања и извади му батеријицу са плоче. Остави га без батерије једно минут, чисто да будеш сигуран да се рестартовао како ваља, врати батеријицу и моли Бога да ће да ради :)

Мени се тај проблем релативно често дешава, кућиште добије струју али ми не дође ни до POST екрана, онда га само рестартујем и проради..

Ћирилизација интернета!

Zar se ne pojavi onaj bluescreen kad radi disk check? Ne cuje se windows sound. Problem je sto nemam uslova (delova) da bih mogao to da izmenjam pa da vidim do cega je. Moja pretpostavka je isto da je do maticne, mada znam da i napajanje zna da pravi slicne probleme... Pretpostavljam da je najpametnije da odnesem komp u neki servis, ali ne znam koliko ce da me odrape za tako nesto :D

edit: ulete Somi, ok probacu i to. Hvala.

Edited by zexinho

Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare

Ako moraš da zadržiš on/off dugme da bi ugasio, to je ploča/proc/ram, eventualno napajanje. Ako gasi odmah, na prvi dodir, onda je to četvoro ok, verovatno zeza grafika/monitor i sl... Ovo bi trebalo da stavim u potpis, realno :-)

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Moram da zadrzim dugme jedno 4-5 sec da bi ugasio, ne gasi se odmah. Danas necu stici, ali sutra cu da odradim sve sto ste rekli, pa javljam sta se desava. Naravno, ako se neko seti jos necega sto bi moglo da bude u pitanju nek pise. Hvala svima :)

Evo ipak sam stigao, uradio sam sve o cemu je bilo price, izvadio bateriju-vratio je, izvadio RAM iz slota i pokrenuo i nista, ne cuje se da pisti ploca. Sto pretpostavljam da znaci da je najverovatnije ploca u pitanju, ali moze da bude i napajanje ili nesto trece. Najverovatnije cu da odnesem do nekog servisa da pogledaju, jer nemam u visku maticnu, napajanje, procesor itd, da bih mogao da probam...