Sinistral Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Na drugom topicu sam pitao za problem sa kompom i ustanovio da nije memorija u pitanju, mada pri testiranju harda nekim drugim testom isto mi nisu prijavljene greske, ali za svaki slucaj cu kupiti novi hard, ionako mu je to sledovalo. Imam trenutno WD Blue neki, nije preterano bitno koji, a posto me je dobro sluzio do sad, uzeo bih opet WD. Samo jelte, pitanje je koji. Vidim da se ljudi mnogo zale na buku od Caviar Black serije, pa bih mozda nju preskocio. U sustini, 750-1000 gb, 7k rpm, oko 100e bi bilo idealno, pa ako neko ima iskustva sa nekim koje spadaju u taj okvir, bio bih zahvalan za savet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Hitachi je skroz korektan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Pa black je bucan zato sto se vrti na 7200rpma.Hitachi je ex ibm. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted April 18, 2012 Author Report Share Posted April 18, 2012 (edited) Pa i moj trenutni je 7200, ali nije nesto katastrofalno bucan, medjutim za ove blackove se apsolutno svi do jednog zale da su mnogo bucni. Kapiram da je to gore nego trenutno. Edited April 18, 2012 by Sinistral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuDu Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Ja imam WD1002FAEX caviar black i nije bucan uopste. Bucniji mi je bio caviar blue od 320GB kojeg sam i iskljucio bas zbog buke. Quote People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 Jos jedno related pitanje, koliko su SATA 6 gb/s HDDovi backward compatible? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Rade na SATA 3 Gbps konektorima normalno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 Hvala. Uzimam ovaj verovatno. Nisam uspeo da nadjem WD koji sam hteo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Dobar je i taj, ne fali mu ništa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
47@mission Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 (edited) Da ne otvaram novi topic: Treba mi 1TB sistemski disk. Izbor se sveo na: Western Digital Caviar Black WD1002FAEX ili Seagate Barracuda ST1000DM005 (koliko sam upoznat, ovaj disk je revizija Samsung SpinPoint F3 HD103SJ, nakon što je Seagate kupio Samsung - HD103SJ oznaka se pojavljuje na drajvu - slika) ili Seagate Barracuda ST1000DM003 (ovaj je SATA600 tj. SATA 3, pogrešno piše na ITsvetu) Radi se o računaru koji ima SATA 1 konektor, tako da je, što se performansi tiče, svejedno da li se uzima SATA 2 ili 3. Nameravao sam da kupim Black, ali sam na nagovor prijatelja pogledao Seagate i pošto je Barracuda znatno jeftinija, zanima me da li se isplati uzimati Black? Imate li sugestiju? Edited June 7, 2012 by Base Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
47@mission Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Niko nema ideju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 Uzmi drugi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grgile Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Da ne otvaram nov topik, krenuo sam u potragu za hardom i malo razgledao po itsvetu, i naleteo na ovo http://itsvet.com/proizvod/samsung-spinpoint-f3-1tb-7k-32mb-sata300-hd103sj/comp_comp_hdd/1/1276 Jel su samsungovi hdd-ovi pouzdani, ili bolje da gledam neki WD ili hitachi? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Otkad najveći deo HDD tržišta drže samo dve firme (WD koji je kupio Hitachi i Seagate koji je kupio Samsung), više nema pravila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts