killYg0r Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 uglavnom, tata ima "kolekciju" sitnog novca, para i dinara, od 77me do 95te po godinama i novcanice iz jugoslavije iz 80ih i 90ih. kolicinski novcica ima oko 11 kilograma a papirnih novcanica oko 2kg e sad. najmanje mi je tesko da odnesem u "zlatare" koje otkupljuju srebro i slicno ali sam mislio prvo malo u oglasima da stoji da vidim koje je misljenje ljudi povodom ovoga ili jos bolje ako neko ima preporuku, ko/gde bi se to malo vise cenilo nego samo na kilograme Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Па ако ти је до сада блејало негде, пусти нек' блеји још мало и нека још добије на вредности .. Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 to je i bila poenta. samo je sad onaj momenat kada treba se vadi iz steka sta moze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 ček, zlatare otkupljuju regularne novičiće ili su ovi svi zlatni/srebrni? i koliko je to novčanica kad ih ima 2kg, baš nemam osećaj? inače i ja sam za čuvanje, ako ti nije tolika finansijska frka, jer će verovatno bivati sve vrednije (ostaviš unucima kao car! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 zlatare uzimaju samo srebrne i zlatne a ovde ih ima vrlo malo pa mi to ne znaci puno tj skoro nista sto se novcanica tice od oka bi rekao da ih ima za cetvrtinu kofera, kad u filmovima otvore pun para :) za sad bi najradije da vidim koliko uopste vredi trenutno. koliko sam cuo subotom postoje okupljanja u hotelu slavija tih kolekcionara mada nisam nasao konkretan info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Лимундо. Овери секцију за нумизматику и прати аукције како иду. Види који су чланови искусни нумизматичари и пошаљи им поруку са питањем у вези процене. А пре тога мораш да се региструјеш, не треба више да се шаље фотографија личне карте, само ми шибни мејл да се региструјеш преко мене! ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Ja sam pre jedno 3 godine, prodavao na Kalemegdanu i nekim numizmatičarima sa Limunda stare novčanice od 500 000 000 000 (ona sa Zmajem) za 200 din komad. Nemam pojma da li još uvek to rade, ali pokušaj. Svakako, Limundo ti je najbolji izbor :) :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 evo sad sam prelistao limundo. ima tacno i tih koje cale ima na licitacijama po komad i za papir i novcice. vidim da lak nacin prodavanja ne postoji ali postoji :D! saljem ti pm kori Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts