Jump to content

Program za kloniranje

BarcaS take 2

Recommended Posts

Ne mogu se sačuvati proporcije particija, ali možeš klonirati samo prvu sistemsku, a fajlove sa ostalih prosto iskopiraj na drugu particiju na Seagateu.

Odlicno i to mi radi posao posto nemam u blizini ni bootdisk za win niti drajvere za bilo sta, a nemam vremena za clean install (sa svim tim qrcima) posto mora da zavrsim dva diska do 7. Sta mi preporucujes kao najbrzu opciju da kloniram C:? I reci mi je l treba prvo da particionisem SG ili ce to ghost tool da uradi sam?

EDIT:

Nakacio sam prvo jedan SG (prazan) i formatirao, diskonektovao ga (sve po propisima) i nakacio drugi posle/isto donesen od kuce. Drugi je bio pun dupke i hteo sam da ga prvo iskopiram pre formata. Tu je krenuo win da koci, prepoznao je disk uredno i sve medjutim posle nekog vremea kad mi je dao da otvorim My Computer tamo nije bilo diska. Ne vidi se u system manager-u i posle restarta vise ga ne vidi ni BIOS. Umro ili?! :/

Edited by BarcaS take 2

Možeš da probaš sa Acronis Home Imageom da kloniraš sistemsku, pa da iskopiraš ostalo kako već... ili sa njim da napraviš image sistemske particije (on ti automatski izabere šta treba) pa da taj novi hdd particionišeš kako ti već paše, i onda restoruješ image na željenu novu partciju, a ostalo iskopiraš šta imaš van sistemske gde već hoćeš. Za restore ti treba ili slobodan usb stik ili prazan disk da napraviš boot programa.

Ne znam kolike su ti particije, on to i malo kompresuje kad pravi imaga, a i zavisi od kompa, ali recimo da bi 20GB napravi image za 20-30 minuta. Restore, mislim da ide brže.

pljk!