Jump to content

ZoneAlarm, AVG ili nešto treće?

Slađan

Recommended Posts

Deste,

Imam jedan problemčić od skorije na Win 7 Ultimate 64bitnom. Naime, u sistreju kad se učita Windows mi ponekad, mada sve češće, ne učita nešto od stvari koje bi trebalo tj. pokrene procese, samo nema ikonice.

Primera radi, sada mi nema zvučnika ali ima zvuka i sve to šljaka samo nema ikonice. ZoneAlarm isto tako ali ne mogu da ga pokrenem sa šortkatova. A AVG ikonica koju sam inače stavio na Hide i da pokazuje samo notifikacije, malo iskače - malo ne, bez ikakvih notifikacija naravno. I to sve ide tako rendom, nekad učita sve, nekad jednu stvar, nekad više njih. Sad evo na primer nemam ikonicu ni za zvuk, steam ni ZA.

To je bukvalno počelo pre nedelju dana, a koliko se sećam nisam apdejtovao Win zadnje dve nedelje niti instalirao ništa novo. Sumljam na ZA ili AVG, pošto AVG se automatski apdejtuje nonstop, a Zone Alarm sam prošle nedelje apgrejdovao na ovaj novi. Sem toga, ništa bitnije nisam radio.

Inače, startap ajtemi sa windowsom su mi:

ZoneAlarm

MS Windows OS

STEAM

Virtual Clone Drive

AVG

Sve ostalo sam pogasio.

Ako ima neko neku ideju zašto se ovo dešava ili ima sličan problem ili pak zna kako da ga rešim, bio bih veoma zahvalan jer me smara ovo.

Hvala vam unapred :D

pljk!

Al si ubo kombinaciju softvera, najretardiraniji firewall + najsmaračkiji antivirus :(

Skloni ta govna i stavi samo Avast ili Aviru, a ako si baš paranoičan za firewall, udari Comodo Firewall (mada ja furam Windowsov fw i ne žalim se)

Vrlo verovatno i AVG i ZoneAlarm rade praćenje procesa tako da rezultat može biti samo clusterfuck

Što je najgluplje, hteo sam Avast i instaliram avast gde stignem ovako i preporučujem ljudima jer je idiotproof, ali kad sam batalio NOD32 posle sto godina, rekoh ajd da probam AVG, nisam odavno. I kao, malo je retardiran ali šljaka. A Zone alarm mi je super radio do ovog novog u kom mi realno smeta nešto, samo još nisam uspeo da ubodem prstom šta tačno.

Hm, sad sam iskopao da mi ZA uključuje neki browser kurac protekšn, koji se tačno sećam da sam odštiklirao pri instalaciji :S

Sad ću to da ugasim, pa ako ovih dana bude isto, prelazim na Avast for good i čekiram Comodo, mada pre kad sam ga probao nije mi nešto pio vodu, kontam da je sada mnogo bolji :D

Hvala, pa javim kako je prošlo.

pljk!