Jump to content

emka ili kalaš

gruja

Recommended Posts

Explosive uopste nisi u pravu, siris dezinformacije i tu je Atelas da kaze istinu!

Igram online pes vec jako dugo, ako igrac izadje u toku igre gubi 0-3 a ti dobijas poene. Citovanja nema, bar na ovih 300 utakmica kojih sam odigrao u pes2010 nisam primetio da neko tako nesto radi niti da postoji!

Fifu online nisam igrao, nikad je nisam ni kupio ali procitao sam neke komentare koji su govorili da je PES mnogo bolji online. Stvarno nemam zamerke za online, ne znam kakav je ovaj novi pes2012...

Sto se tice kakvi ljudi igraju, bas sam skoro razmisljao koliko su u stvari okej, pa ti kada povedes mozes da se dodajes iza i da zadrzavas vreme, MENI SE TO MOZDA JEDNOM DESILO, neverovatno mi je da to ne koriste ljudi, jedina zamerka je sto ponekada gledaju gol, to ume da iznervira jako, hoces da igras a on gleda ponovljen snimak iznova i iznova.

Inace primetio sam da ljudi koji igraju na kompu fudbal, UGLAVNOM vise vole Fifu a oni koji igraju na soniju vise gotive PES!

Ne znam, po sajtovima i youtube klipovima uvek je bila ta rasprava PES VS FIFA i nekako mi se cinilo da je uvek nereseno bilo, medjutim sada izgleda da je FIFA u prednosti.

Ja sam FIFU igrao na segi i soni1 mozda, ali od soni2 igram Pes/Wining Eleven bas bas dugo i mislim da nisam spreman da sada predjem na FIFU. Vezao sam se za PES [:D]

edit: Takodje Pes2012 ove godine kosta skoro pa duplo manje od Fife2012, konacno neka pristojna cena. (sony3)

Brate ne sirim dezinformacije,to sto sam napisao je uglavnom od ljudi sa PES SERBIA foruma,ja sam na njemu ono brt 4-5 godina i citam koliko se ljudi zale na to pogotovo u 2011 i bas su pisali i po blogovima konamijevim forumima cudesima itd da isprave nesto u vezi online igranja da se uradi nesto sa "citerima" i da postoji neka fora da kada gube lik izadje nekako nzm ni ja sta i ne gubi poene eto toliko...i da ovi pizde zbog tog propusta konamija...

Edited by EXPLOS1VEEE

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mozda je to za pes2011 posto njega nisam igrao online ali za pes2010 imas onaj rekord meceva i gledao sam - kada se neko diskonektuje, ti si pobedio sa 3 gola razlike...

EXILE, raniji pesovi su mogli pa verovatno moze i ovaj. Imas opciju da igras 2v2 sa drugom, ili da ti random ispadne partner a mozes da igras i 2v1...

Mene zanima da li FIFA ima one online turnire svaki dan kao i pes? To je predobro.

Морам још нешто да додам, пошто нисам сигуран да ли су људи схватили моје термине ''квалитет игре'', ''квалитет фудбала'' и томе слично, тј. шта ја подразумевам под њима. Пошто ако нису, испашће да серендам:)

Дакле, ове године, више играм ФИФУ и пријатније ми је да је играм. Боља је презентација, боља је графика, флуиднија је игра, пасови су пристојнији него у ПЕСу, осећај за филинг је бољи, коментатори су бољи лол не морам ни да помињем то, све у свему, можда можемо рећи да је ФИФА свакако показала већи квалитет и реално, ако Конамијевци не одраде неки оверхаул (чиме ће изгубити пола играча, али ће већ следеће године вратити три пута више), црно им се пише.

Међутим, то се не коси са тим што ја тврдим да је ПЕС бољи фудбал, тј. боља симулација. Узмимо голмане на пример. По мени (дакле, ја тако сматрам, не мора да значи да други тако сматрају), ФИФА своје голмане није дирала типа десет година. Што би било мање-више океј, кад би концепт ФИФиних голмана био на добрим темељима, међутим он то није, док ПЕСов јесте. Да појасним, ПЕСови голмани су КАТАСТРОФАЛНИ, дакле, глупи су, одлуке су им глупе, сваку пету одбрану се забагују, ФИФИни голмани то раде МНОГО, МНОГО ређе. Међутим, ПЕСов голман, иако на нивоу детета од три године, има АИ концепт, тј. реагује на догађаје на терену неким својим, назовимо га ''мозгићем''. Дакле то јесте јако лоше, али је реално. Значи, да монголоид игра фудбал, могао би да се понаша као ПЕСов голман:) Не претерано охрабрујуће, али ипак можемо рећи да се ради о РУДИМЕНТАРНОЈ СИМУЛАЦИЈИ голмана. За ФИФИне голмане то не могу да кажем још од прве ФИФЕ, па ево до ове последње. Принцип функционисања голмана код ФИФЕ се заснива на томе што њега води комп и то је то. Дакле, ако је добар голман (или је добра тежина) он функционише по принципу ''ја сам комп и ја знам после милисекунд које дугме си стиснуо, колико си га држао, који правац си држао итд. и одбранићу (или нећу, а то ћу одлучити бацањем коцкице, а не својим реалним скилом у датој ситуацији) ти шут''. То што је анимација те одбране флуидно уклопљена у текму, то је нека друга прича, мени је битно да принцип функционисања буде ближи реалности. Има ту још таквих ствари, а то су мени ФУНДАМЕНТАЛНЕ И ЈЕДИНЕ ствари које треба гледати ако процењујемо која игра је боља СИМУЛАЦИЈА ФУДБАЛА и по мени, игра која ми пушта, ајде да се изразим претерано да истерам поенту, секвенцу филмића од по две секунде не може бити добар симулатор фудбала. Ако неко изда игру са невероватном физиком, где фудбал чак не играју људи него коцкице, зелене против црвених, која нема звук и има графику 320х240, притом у игри постоји рудиментарни АИ који је ето, лош, па се коцкице нон стоп сударају, па и шутну на свој гол, али реагују у складу са ситуацијом и својим ''можданим капацитетима'' - то ће, у мојој књизи (дакле, не у мојој књизи као лични укус, већ као оно што сматрам објективним сетом показатеља за квалитет симулације фудбала) бити десет пута бољи фудбал и од ФИФЕ и од ПЕСа. И биће срање игра! И нећу је играти!

Тако да, сасвим друга прича од ове на овом топику је то што ми се повраћа од ПЕСовог константног укопавања у своје катастрофичности и што сам данас рецимо играо ФИФУ сат времена, а ПЕС десет минута и после играња ФИФЕ сам имао осећај као да сам јео много добар хас, а после играња ПЕСа сам имао осећај као да сам се посвађао са ортаком:) Добро, серем, није баш тако, али да, пријатнија је ФИФА за играње, иако ПЕС има, да се тако изразим ''опипљивији гејмплеј''. Тако да на крају крајева играм обе, а реално, ниједна ми се не свиђа нешто специјално, јер једна је добра игра и лоша симулација, а друга је лоша игра и (да не кажем добра) боља симулација од ове прве. Тако да мислим да ћу пикати 2к12 ове године, а фузбал можда и прескочим што се тиче интензивнијег играња, први пут после петнаестак година.

Али ако причамо шта је боља симулација фудбала, мислим да би ФИФА морала да почне од апсолутне нуле са кодирањем да би уопште стигла ПЕС, а за колико времена, не знам.

Остаје у принципу филозофско питање - да ли игра која претендује да буде симулација фудбала, а лоша је симулација, али је добра овако - добра игра?

И морам да напоменем једну ствар, мислим да је битна: обе игре су ''криве'' за овакво стање у ком се налазе фудбалске симулације јер су обе франшизе свесно ишле ка игривости насупрот реализму. Тако да сад имамо тај шаролики трип да ниједна игра не зна де ће и како ће. Шта мислим под ''ићи ка игривости насупрот реализму'' - узмите и играјте текму од сат и по, па видите колико је голова дато, па ћете сконтати на шта мислим:)

Дакле, реализам је попио један жешћи нокдаун још у првој рунди.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Mnogo je bolja 12ica od 11. Mnogo je "teze" da se igra, igraci se ne krecu vise onako "plasticno", pod 90 stepeni, vise treba truda da se odigra odbrana, moze normalno da se suta i kad postoji kontakt dvojice a ne ko u 11ci cim ga pipne i ti sutnes, ode u kurac lopta...kada je lopta u vazduhu, zna se ko moze koga da nadskoci, a ne ovamo Mata mi nadskace Van Buytena i sl....

• 1 month later...

bilo bi zanimljivo sada nakon mesec dana i par stotina odigranih partija cuti ova misljenja i videti promenu (ako je do nje doslo :)

apropo realnosti i gotivnosti simulacije fudbala - fifa pobedjuje all the way..

bio sam lik koji je pljuvao i zajebavao ljude koji igraju fifu od 98 i ISSa pa naovamo a sada sam odigrao naprimer 300 partija pesa, nervirao se do jaja i onda odigrao fifu i shvatio koliko je samo bolja i igrivija i mocnija..

i zapanjio se koliko je taj jebeni EA napredovao..i to samo zato sto je shvatio gde konami gresi i koja sranja pravi..a golman je samo jedan od tih sranja..mislim kad me ne bude mrzelo okacicu 5-6 golova koje je igrica pes 2012 u stanju da postigne..kao da ni beta ni alfa testera nisu imali ili kao da ni ne gledaju fudbal dok ga prave..kad igram na netu ili uzivo na turniru smorim se protiv 95% protivnika jer likovi samo i iskljucivo CENTRIRAJU i nista drugo ne rade..spartaju po strani sa neuhvatljivim fudbalerima barse i milana drknu krug i onda kockakockakockakocka..mislim ne postoji dzabe izraz "ko zna zna, ko ne zna ide na centarsut"..ali dzabe kad je pes dozvolio sebi da u najvecem broju situacija Mesi skace pored Ferdinanda, Kompanija, Pepea i ostalih ljudi pored kojih mu ne bi palo na pamet da skace u pravom fudbalu..jednostavno postoji koncept, fora za davanje golova i to ne jedna nego jedno 3 i sve su mnogo jadne..(korner i stavljanje lika na gol liniju, obilazak pored golmana koji je statua, polu lob posle kog se golman ugasi..)

Samim tim to vise nije simulacija fudbala nego takmicenje ko bolje iskoriscava bagove..u 2011 si mogo ponekad da napravis neku akciju lepu i das neki lep gol..ovde su to uglavnom ukinuli..sve mi izgleda kao fuzija najgorih pes2011 i pes2010 bagova sa dodatkom novih dosad neobjavljenih bagova..kao neki BestOF bede pesa..

S druge strane Fifa je nekako dala taj osecaj gotivnosti igranja i slobode u pasovima i sutevima i uopste idejama dok pravis akcije..ne znam, meni je pobednik u ovoj dilemi posle mesec dana od izlaska obe igre vec jasan..

sad ce dulio da dodje i da ti kaze kako je to sto je golman retardiran zapravo gotivno i da ti nisi merodavan da kazes da je fifa bolja jer nekom su ti bagovi zapravo gotivni :tf:

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.