Jump to content

Skype nece da se minimizuje u system tray

reiser

Recommended Posts

Windows 7 Ultimate x64, Themes service iskljucen, classic style

i...

Skype 5.5.0.119, pokrece se pod Administrator privilegijama

U Tools > Options > Advanced sam iskljucio "Keep Skype in taskbar while signed" opciju. Kada pokusam da zatvorim skype na "X", trebao bi da ode u system tray dole, ali se potpuno izgubi, tj ne vidi se ni u taskbaru ni u system tray-u i jedini nacin na koji mogu da ga vratim da se vidi opet je da kliknem na Skype ikonicu na desktopu. Probao sam da stavim compatibility mode Windows Vista SP2, XP SP3, ali nece pa nece. Probao sam da editujem config.xml, ali ni to nije pomoglo. Do pre reinstala OS-a mi je sve sljakalo kako treba, tj minimizovao se lepo u system tray.

Any hints ?

Imas opciju da stavis da ti se skype (i ostali sys-tray programi) non stop vidi, mozda je to problem.

Meni stoji ono 'always show all icons', desni klik na taskbar/properties i u srednjem delu imas dugme 'customize' tu ti je ta opcija.

Ajd probaj pa javi da'l je to.

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.

taj skajp je toliko dobar servis (jeftino telefoniranje i poruke, broj koji ne zavisi od lokacije, blablabla) ali aplikacije kao da pišu kompletni retardi. ne zna se da li je gori na windowsu, osxu, androidu...

poslednja verzija za droid koju sam probao je, kad klikneš na sign out, kompletno brisala skype nalog nakon čega si morao ponovo da kucaš user i pass, a opcija za obično diskonektovanje je bila zavučena negde na trećem tabu u petom meniju. a audio krene da seče ako ugasiš ekran na telefonu.

windows verzija ima nekakvu glupavu facebook integraciju, nepotrebno komplikovan interfejs i zauzima resurse kao photoshop. ako je koristiš na tipičnom netbuku, stalno ti izlazi obaveštenje da ti je komp preslab za skype, a kapiram da značajan broj ljudi skajp koristi upravo sa netbukova i slabijih laptopa kad su negde na putu i sl.

Sta znam, uradio sam update pre 3-4 dana za skajp na telefonu i radi okej.

To za winblows verziju sa integrisanim FB je tacno, mada je nisam spojio sa nalogom niti je koristim.

A resorsi koje zauzme dodatno i nisu neki veliki problem, pogotovo ne za danasnje kompove.

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.

poslednja verzija za droid koju sam probao je, kad klikneš na sign out, kompletno brisala skype nalog nakon čega si morao ponovo da kucaš user i pass, a opcija za obično diskonektovanje je bila zavučena negde na trećem tabu u petom meniju. a audio krene da seče ako ugasiš ekran na telefonu.

windows verzija ima nekakvu glupavu facebook integraciju, nepotrebno komplikovan interfejs i zauzima resurse kao photoshop. ako je koristiš na tipičnom netbuku, stalno ti izlazi obaveštenje da ti je komp preslab za skype, a kapiram da značajan broj ljudi skajp koristi upravo sa netbukova i slabijih laptopa kad su negde na putu i sl.

ovo, jel postoji neki chat klijent sa skajp integraciom, kao recimo pidzn za MSN/AIM itditd?

infidel