Pipboy Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Pazario sam taj 6850 na Vudovu preporuku i prilično sam zadovoljan kako sve to sada radi. However, imam nedoumicu vezanu za ventilator na grafičkoj. Kod GeForca, ako sam dobro razumeo, fan je bio fabrički bio podešen da radi na 30% obrtaja, pa je moralo da se overrajduje sa Riva tjunerom kako bi ventilator radio u fullu. Kod Radeona, međutim, kartica sama setuje brzinu obrtanja u zavisnosti od opterećnosti u svakoj posebnoj igri. Pošto postoji mogućnost da se manuelno setuje brzina na maximum, interesuje me dal je to optimalnije odraditi ili pustiti da drajver sam određuje kako će se ventilator ponašati (tj, da li ću time dobiti nešto u smislu prestanka stalnog cimanja kartice kad god krene brže da vrti ventilator)? Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Veće je cimanje za ventilator da stalno radi na 100% obrtaja nego da se usporava po potrebi, ne diraj i uživaj :)Inače, brzina obrtaja zavisi samo od temperature GPU-a i definisana je u BIOS-u kartice, tako da to ne zavisi od drajvera (osim ako ne overrajduješ u drajveru). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 fan speed at 100% all the time makes homer something something Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts