StrayderGame Posted September 15, 2011 Report Share Posted September 15, 2011 E pozdrav ljudi,evo vec neki period unazad nemam vremena da pratim hardwer ,tako da sam postao totalni laik za to ,pa da pitam vas http://www.gigatronshop.com/graficke_karte/162 ovdje sam nasao siri izbor grafickih kartica,uzeo bih nesto do 350 evra,e sad od 300 do 350 evra ima tipa 10 kartica a vidim da je manja razlika ali posto se i ne razumijem zato pitam ovdje... recimo http://www.gigatronshop.com/graficke_karte/sapphire_radeon_hd6970_2048mb_gddr5_pci-e_-_11187-00-40r-8962 i http://www.gigatronshop.com/graficke_karte/asus_engtx570_dcii2dis1280md5-11371 po meni je bolja ova sapphirova (osim ako nisam pobrkao babe i zabe) al jel moguce da je jeftinija samo zbog brand name-a? Kako god ako imate neki savjet za nesto drugo recite free... Takodje u vezi Hard diska,vidim da ljudi pricaju o nekim SDD od 64gb koji je najbrzi do sada,ali meni nije jasno jel se to uzima tipa taj na kome pici OS a uzima se i jedan posebno za skladistenje podataka ili sta?? oO Processor mi je i5 2500k Ploca Asus p8z68 V-Pro hvala unaoprijed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted September 15, 2011 Report Share Posted September 15, 2011 SSD ti je trenutno preskup za skladistenje podataka, tako da ga vecina koristi za OS, a mislim da ce ti SSD od 64gb biti premali za to. Uzmi neki od 120GB i tu smesti OS i aplikacije/igre. Neuporedivo je brzi od obicnih mehanickih diskova. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrayderGame Posted September 15, 2011 Author Report Share Posted September 15, 2011 (edited) SSD ti je trenutno preskup za skladistenje podataka, tako da ga vecina koristi za OS, a mislim da ce ti SSD od 64gb biti premali za to. Uzmi neki od 120GB i tu smesti OS i aplikacije/igre. Neuporedivo je brzi od obicnih mehanickih diskova. Ok znaci uzmem SDD jedan od 120gb i jedan obicni za skladistenje jel tako se uparuju? I jel bitno ako je SDD SATA III dal ovaj drugi mora biti SATA II ili je sve jedno? I ovo preporucite mi neki kuler i napajanje i kuciste za ovo? da ne pocne da dimi... uzeo sam i KINGSTON DDR3 HyperX X2 Grey Series 4GB (2x2GB) x 2 kom Edited September 15, 2011 by malisha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted September 15, 2011 Report Share Posted September 15, 2011 Uzmes jedan SSD za sistem, a za storage neki mehanicki disk. Nije bitno da li je jedan SATAIII, a drugi SATAII. Ako neces da ga overklokujes, mislim da je stock kuler sasvim dovoljan, u suprotnom Noctua DH14, mislim da nema bolji kod nas da se nabavi od toga. Napajanje verovatno ne bi trebao da uzimas slabije od 700W (ovo je neka moja procena), Seasonic ima vrlo kvalitetna napajanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrayderGame Posted September 15, 2011 Author Report Share Posted September 15, 2011 Uzmes jedan SSD za sistem, a za storage neki mehanicki disk. Nije bitno da li je jedan SATAIII, a drugi SATAII. Ako neces da ga overklokujes, mislim da je stock kuler sasvim dovoljan, u suprotnom Noctua DH14, mislim da nema bolji kod nas da se nabavi od toga. Napajanje verovatno ne bi trebao da uzimas slabije od 700W (ovo je neka moja procena), Seasonic ima vrlo kvalitetna napajanja. Da tako sam i mislio ,bas evo cackam cijelo popodne oko grafickih,oko fleshvanja istih kao i oc-a processora,uzecu to napajanje od 700w (nadam se da ce biti dovoljno,necu da palim lokomotivu na njega jbt) i dobar kuler,taman taj sto si preporucio i da fleshujem graficku i clocknem processor. Btw sto se tice graficke vidim da mnogi preporucuju HD6950 jer mogu da se otkljucacju shaderi i da se clockuje ili da se otkljuca BIOS da koristi isti kao kod HD 6970...a i vidim da ce vuci nadam se narednih godinu dana bar igre na full-u...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted September 15, 2011 Report Share Posted September 15, 2011 (edited) Ako hoces da ustedis para (posto su 6950 oko 200-220e) uzmi neku 560Ti, citao sam neke testove i kao za nijansu su bolje od 6950. Plus, ja licno imam losa iskustva sa ATI drajverima. Generalno bih sada uvek isao na neku GeForce karticu nego na ATI. Edited September 15, 2011 by reiser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrayderGame Posted September 15, 2011 Author Report Share Posted September 15, 2011 Ako hoces da ustedis para (posto su 6950 oko 200-220e) uzmi neku 560Ti, citao sam neke testove i kao za nijansu su bolje od 6950. Plus, ja licno imam losa iskustva sa ATI drajverima. Generalno bih sada uvek isao na neku GeForce karticu nego na ATI. pa nije da bih da ustedim bash ali iskreno i nemam vise od nekih 250 evra za graficku +10-20 evra ako je bas nesto kvalitetnije pa da dodam i da ne razmisljam... @ Neo i to si u pravu...vjerovatno je bilo nekad dostupno,sad ko zna... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted September 15, 2011 Report Share Posted September 15, 2011 http://www.gigatrons...ficke_karte/162 ovdje sam nasao siri izbor grafickih kartica,uzeo bih nesto do 350 evra,e sad od 300 do 350 evra ima tipa 10 kartica a vidim da je manja razlika ali posto se i ne razumijem zato pitam ovdje... pa nije da bih da ustedim bash ali iskreno i nemam vise od nekih 250 evra za graficku +10-20 evra ako je bas nesto kvalitetnije pa da dodam i da ne razmisljam... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrayderGame Posted September 15, 2011 Author Report Share Posted September 15, 2011 (edited) ? 350 evra* greska u kucanju,nisam pregledao tekst posle.. Evo sam gledao par testova DCII kartica hd 6970 i gtx 570,u normalnom radu za nijansu je bolji ati,ali kad se over clockuju GTX shisha ko luda,tako da cu uzeti nju pa sta bude neka bude ;) evo ako nekoga interesuje jedan fin test za ove dve graficke http://www.insidehw.com/Reviews/Graphics-cards/ASUS-GTX-570-vs-HD-6970-Two-DirectCU-Cards-Head-to-head/Page-5.html Edited September 15, 2011 by malisha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts