Jump to content

HELP

lawl_

Recommended Posts

Pozdrav! Opet ja!

Ovaj put mi treba par informacija/saveta od vas! Pre neki dan sam cistio podrum i naisao na stari laptop pavilion dv9000 koji sam iskreno, i zaboravio da stoji tu. Naime, pri startupu se pojavljuju one crte u raznim bojama i po celom ekranu, sto je valjda znak otkazivanja grafickog cipa. E sad, ja sam njega skroz rasklopio, sve delove proverio, ocistio bakarne heatsink-ove (od cpu-a i gpu-a), naneo novu pastu/sundjere i vratio. Radio je normalno jedno 15-20 min bez opterecenja, i onda je opet poceo da brljavi. Da napomenem, zamenio sam i flat kabl takodje.

Moja pitanja su:

1) Ako se odlucim da ga popravljam, da li znate neki servis koji bi to valjano uradio, da ne bude opet radi 10 dana i opet rikne

2) Posto su generalno serije dv6000 i dv9000 imale strasne probleme oko pregrevanja, je l' postoji neki program

kojim bih regulisao brzinu kulera i to ? Guglao sam nesto, ali izgleda da nema nista sto meni odgovara.

2.1) Da li bi pomogla kupovina neke rashladne podloge tipa Cooler Master Notepal X1 ili tako nesto ?

3) Da l' se sve ovo isplati ?

Hvala!

:v

1. mozda, mada generalno mrka kapa za crkavanje GPU-a/VRAM-a na istom

2. ne znam

2.1. pomogla bi u svakom slucaju (all around work), al sad dal ce to pomoci( i koliko) u resavanju konkretnog problema, stvarno ne bih znao.

3. not rly, no.

Edited by dante_

infidel