Jump to content

"Poliranje" naočara?


Recommended Posts

Znam da zvuči gej :) ali me zanima da li se to uopšte radi i da li je moguće tako nešto uraditi?

Evo problema! Nekako su "konstruktori" naočara napravili debilno "preklapanje" i sada onaj vrh drške naočara naleže sa unutrašnje strane stakla. I onda tokom transporta (nema veze što su naočare u kutiji) drška naočara pravi svojevrsni "brisač na kolima" potez (minimalni, ali ga pravi) što čini da vrh drške grebe po staklu sa unutrašnje strane. I posle nekog vremena to grebanje je stvorilo nešto veću "ogrebotinu" sa unutrašnje strane. Sad, ja ne bih imao ništa protiv da je ona negde sa strane ili u dnu, nego je po sred srede i baš iritira kad gledaš, kao ono očne mrlje daleko bilo.

Ja znam da postoji opcija da se "polira" sat tj. glanca ili šta god da se sa njim radi pa da se srede te ogrebotine, ali nemam pojma da li se tako nešto može raditi i sa naočarima? A pre nego što pozovem Dioptu naravno voleo bih da se informišem kod forumaša :) Predpostavljam da ovi što nose korektivne naočare možda imaju nešto više iskustva.

Hvala!

Link to comment
Share on other sites

Pa verovatno ... mislim, sad gledam ove naočare koje igrom slučaja danas nosim (nisu ove opisane iznad), tu vrh naleže na ram sa unutrašnje strane i nema teorije da dotakne staklo.

Ništa, pozvaću baš Dioptu i onu LaGeta ili kako se zove, pa da vidim jel tako nešto postoji.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Iako sam dobio kasnije informacije od nekih da "sigurno može" kod optičara da se ovo uradi, bio samo kod nekolicine i dobio sam odgovor da ne može.

Jedini je lek menjanje stakala. To su mi rekli i u onoj LaGata i u Diopti, kao računam veće su radnje i rade te stvari, valjda znaju šta pričaju.

Možda probam na još jednom mestu čisto da okušam sreću, mada sumnjam.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Zvao sam Dioptu, pošto u svakoj radnji imaju kao i "servis" za naočare i prave one sa dioptrijom etc.

Kaže mi prodavačica da mogu da zamene bilo koje staklo ali naravno ne originalnim delovima, već oni sami prave. Sad, ne znam dal' je to neki "jadac" ili ne, ali ako bude slično kao postojeće, to mi je ok. Samo ne znam da li da "brinem" oko kvaliteta tih novih stakala njihovih, da ne budu kao ova sa buvljaka za 200 kinti.

Naravno ne znam ni cene, ali banuću im možda već danas pošto rade do 21h pa ću da ih priupitam. Pa ću da vam javim!

Link to comment
Share on other sites

E opet ja!

Bio sam sinoć do Diopte, kul je što im radnje rade do 21h pa mogu da stignem, i mogu da urade zamenu stakala. Jedno staklo je 700 din (makar za moje naočare) a ruke su 500 kinti.

Jedini "problem" je što ako je ton stakla neki čudan, tipa gradient roze i plave onda ne mogu da urade iste, ali bi sve "safe" varijante (crna, siva, "braon") trebalo da budu ok.

Treba im jedan dan za zamenu, ostavio sam sinoć pa ću danas da vidim na šta liči. Inače, naočare su ove, čisto da steknete utisak:

ds0068.jpg

Ove gore desno, "braon" da kažemo.

Link to comment
Share on other sites

Nastavljam niz!

Zvali su me iz Diopte juče (ili beše sad već prekjuče) da mi kažu da zbog ovog kao "ukrasa" u gornjim spoljašnjim uglovima naočara ne mogu to u njihovoj radnji da urade, već moraju da pošalju u "fabriku" svoju (!), tako da će biti nazad u Beogradu danas ili najkasnije sutra. Pa ćemo da vidimo!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...