Trooper Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 (edited) Vec duze vreme planiram da napravim neki externi storage na kome cu da cuvam mirrorovane podatke koji su mi bitni. U pocetku sam razmisljao da to bude neki kompjuter, ali sam onda naleteo na NetGear Stora koji moze da se nadje i kod nas ( http://www.itsvet.com/proizvod/netgear-ms2000-100pes/comp_tehn_nasnvr/346/86 ) i to po prihvatljivoj ceni. Kada se on prebaci u rooted mod (http://www.openstora.com) postaje dosta korisna naprava, izmedju ostalog moze da radi i kao http/torrent/news klijent, a koriste ga cak i za ove nove fensi plazme/LCDove koji podrzavaju DLNA protokol Bilo kako bilo, trenutno gledam review-ove i koliko je to sve stabilno i pouzdano pa me zanima da li neko ovde ima iskustva sa ovim ili nekim slicnim uredjajem? Kakve su performanse, koliko se u svakodnevnom radu oseca da je to NAS a ne lokalni disk, itd. Po onome sto sam citao bi trebalo da je to sve dosta ok. I imate li predlog koje diskove staviti u ovo cudo? Ja sam razmisljao o 2x WD Caviar Green (2TB). Edited June 17, 2011 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Ne znam za NAS, ali Caviar Green su super diskovi za storage. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 El moze on da bude iSCSI target ? Aj ako ga uzems javi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Nijedan NAS koji koristi USB 2.0 nije ozbiljan poshto je limitiran na ~30 Mb/s read/write. LAN NAS sa 1 Gb/s interfejsom je vec mnogo bolje, ali i drastichno skuplje reshenje. Josh jedna stvar, nema smisla imati NAS sa 2 diska u mirroru... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Pa ovaj ima NIC od 1Gb/s a kosta 80 jura ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 17, 2011 Author Report Share Posted June 17, 2011 (edited) El moze on da bude iSCSI target ? Aj ako ga uzems javi :) http://www.openstora.com/wiki/index.php?title=Installing_iSCSI_Enterprise_Target :) Josh jedna stvar, nema smisla imati NAS sa 2 diska u mirroru... Care to elaborate? :) kako drugacije (u soho klasi uredjaja) da postignem redundancy i imam siguran storage podataka? Nijedan NAS koji koristi USB 2.0 nije ozbiljan poshto je limitiran na ~30 Mb/s read/write. NAS sa USB 2.0 nije NAS :) Edited June 17, 2011 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 El moze on da bude iSCSI target ? Aj ako ga uzems javi :) zašto ti je baš potreban iSCSI target? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Postoji neka ideja da na sljaci napravimo neki HA cluster od "0 din" za igranje. E sada on moze da radi sa iSCSI / FCoE-om. Traziti od ove case jogurta da podrzava FCoE bi bilo vec bezobrazno Ali iSCSI je realan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 aha, ja sam mislio da ti hoćeš ESXi HA, a to od 4.0 ili 4.1 može i sa nfs-om Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 20, 2011 Author Report Share Posted June 20, 2011 uzimam za koji dan sa 2x Caviar Green pa javljam utiske i performanse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts