Jump to content

pomoc oko stripa

Recommended Posts

dakle drugari, trazim neka dva stripa kojima znam radnju ali ne znam kako se zovu pa ako neko izvali po mom opisu koji strip je u pitanju, bicu mu zahvalan...

prvi: glavni lik je neki naucnik(vozi reno 4, tako da je mozda franc. strip u pitanju), kojeg na pocetku neki ljudi pokushaju da ubiju(ili omame) nekim cudnim oruzijem, ne secam se shta je u pitanju, a od ubistva ga spasu neki lik i riba sa kratkom kosom i odvedu ga u drugu dimenziju kroz portal koji se nalazi u ogledalu. e ta druga dimenzija je kao na foru srednjeg veka, zamkovi, oklopi, macevi, sa tim da imaju letece mashine koje lice na cepeline i josh po neku modernu tehnologiju, ne znam tacno koju, a tom dimenzijom vlada batica koji poseduje rukavicu(rukavica od metala kao kod srednjevekovnog oklopa) koja ima moc da pretvori bilo kog coveka u zombija kojeg kontrolishe vlasnik ili nosilac rukavice, mislim da se zove rukavica opsednutosti ili tako neshto. e sad taj lik koji vlada zeli da dodje u posed i druge rukavice, koja je twin ove koju on ima samo se zove rukavica snage i niko ne zna gde se ona nalazi, a ko ima obe rukavice vladace vecno/bice besmrtan/porashce mu tuki/and so...e sad ovaj naucnik sa pocetka je valjda the chosen one da nadje rukavicu snage i ukloni tiranina, pa on kroz strip bezi od vojnika koji ga jure, zajedno sa kratkokosom devojkom i josh tim nekim likom sa kojim se ta riba na kraju smuva(on je isto neki vojnik)...e da ta riba je valjda neka princeza, sad npr tiranin je ubio nenog caleta ili tako neshto, znam da na kraju nosi neku krunu. tokom stripa tiranin zarobi ribu i naucnika i odvede ih do mesta gde se nalazi rukavica i natera naucnika da ode i da je donese ili ce ubiti devojku, a poshto se rukavica nalazi u nekoj kraljevskoj kripti u nekoj planini u koju valjda samo on moze da udje(poshto je the chosen one). on tamo udje i naleti na nekog misha koji cuva to mesto, koji odjednom pocne da raste i poraste do velicine medveda.posle kratke borbe ubije ga, spusti se u kriptu i onda ubedi mrtve kraljeve da mu daju rukavicu(?!), poshto ga oni neshto smaraju i nece da mu daju i onda on ode i pobedi tiranina, jer je njegova(naucnikova) rukavica mnogo mocnija od tiraninove. i na kraju valjda devojka sa kratkom kosom postane kraljica, uda se za lika koji je svevreme bio sa njima, a gl junak se vrati u svoju(nashu) dimenziju. jebote siguran sam da se niko nece smarati da cita ovoliki post, pa me zato mrzi da pishem za drugi strip... hvala unapred na pomoci

Edited by nikola kralj

e nije ovo se deshava u sadasnjosti...

a evo opis drugog: radnja se deshava na karibima(nisam 100% siguran da su karibi, ali sve se deshava na moru i ostrvima), u sadashnjosti, tj bila je u vreme pisanja/crtanja stripa, npr 60te, 70te, 80te nebitno, glavni junak se zove last(kao poslednji) , i on je radio u nekoj luci valjda i tu je upoznao neke ljude koji imaju brod, ne secam se bash najbolje, znam da u stripu postoji neka devojka/devojcica i neki mali klinac, i samo znam da ih na kraju zarobe neki kao divljaci i da ih drze vezane na nekom velikom brodu, a last se oslobodi tako sto odvrne vrhove sredjeg prsta i kaziprsta u kojima se nalaze seciva kojima presece konopac i ubije prvo cuvara a posle i ostale bad guys i oslobodi svoje prijatelje. i ispostavi se da je on ustvari poslednji od "ljudi kraba" koji su kao neko mitsko pleme li shta vec...jbg ne secam se niceg iz sredine stripa samo pocetak i kraj, znam da je malo...e da oba stripa sam citao u politikinom zabavniku, mozda to pomogne

Ovo prvo je možda Lik Orijent koji je izlazio u Politikinom Zabavniku, odgovara opis mada se ne sećam te epizode (od ukupno dve epizode koje se sećam, lol):

lucolumiere.giflucoroubak.gif

http://www.coolfrenchcomics.com/lucorient.htm

My link

Ovo drugo je možda neki random strip koji nema svoj serijal, nego tako samo jedna priča i to je to (u tom slučaju puno sreće sa nalaženjem :)))

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."