Jump to content

Graficka problem halp

exile

Recommended Posts

Samo mi je jos ovo trebalo

Imam MSI GTX 460 og 1 giga

Pre nekih mesec dana mozda malo vishe sam imao slican problem sa ovime, naime od jednom dok sam gledao neki youtube klip ekpran pukne onako, pocrni, i pojavi se onaj famozni message kako su graphics drajveri pretali da rade al se uspesho recoverovali i sad sve kul.

E NIJE KUL

U svakoj igri mi se sada boje razlivaju, poligoni su poludeli, sve otislo u kurac

Rollback-ovao sam na prethodne nvidia drajvere ali opet se isto desava. Restartovao sam takodje, opet isto. U svakoj igri se to desava.

Prosli put sam uzeo usisivach i usisao svu prashinu i kao posle toga radi sve lepo, sve do sada.

nije moguce da je prashina za tako kratko vreme mogla opet da sjebe to, a + pre nego sto se ovo prvi put desilo graficka je radila sasvim dobro vishe od pola godine.

Da li mi crkava, ili je nesto drugo po sredi ?

Nisam upoznat kakva je 460GTX serija po pitanju problema sa hladnim lemovima, al ovo mi bas lici na to.

Druga mogucnost je da ti se pregreva graficka zbog slabog protoka vazduha u kucistu, sirotinjska varijanta ti je da produvas kuciste, ostavis jednu stranu otvorenu i u slucaju da si overklokovo procesor vratis ga na neki klok normalan za letnje temperature, ako pak imas soma/soma ipo da roknes kupi 3-4 ventilatora da dovedes u red temperaturu.

infidel

Nisam upoznat kakva je 460GTX serija po pitanju problema sa hladnim lemovima, al ovo mi bas lici na to.

Druga mogucnost je da ti se pregreva graficka zbog slabog protoka vazduha u kucistu, sirotinjska varijanta ti je da produvas kuciste, ostavis jednu stranu otvorenu i u slucaju da si overklokovo procesor vratis ga na neki klok normalan za letnje temperature, ako pak imas soma/soma ipo da roknes kupi 3-4 ventilatora da dovedes u red temperaturu.

Otvoreno je kuciste sa strane, i nisam je overklokovao, to ni ne znam kako se radi :D

U garanciji je jos uvek, didem da menjam ili nesto ? Da li imaju mozda neki testovi ili nesto slicno tome za ovakve stvari, tipa neki program ili sta ti ja znam ?

Sad sam probao upravo taj test, radio je nekih 5 minuta, max je 61-62 stepena a kad ukljucim Post-fx opciju ode i na 65 stepeni

radio je nekih 5 minuta i nije imao nikakvih generalnih "problema"

je l treba duze da pustim da radi,odnosno da li sam prestane posle nekog vremena ili je to beskonacno tako ?

Pazi, kad je meni vrisnula grafička (isti takvi simptomi), meni je furmark test automatski krešovao komp.

Otišli lemovi, grafička van garancije - pečenje u rerni je pomoglo. Evo, do dana današnjeg nikakvih problema.

To tvoje ne znam šta je, neko od iskusnijih će ti reći. :)

Osim ppregrevanja mozda mu je i ceo sistem pretrpan kojekakvim kurcima koji izmedju ostalog

uticu i na rad graficke, meti na jednu particiju cist Win i najnovije drajvere (ALI NE ONE BETA!)

i tu cepaj igre pa ces videti sta je...

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!