G!!! Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Ahoj drugari :) Jos jedan od onih topika Gde u gradu naci ... Skoro sam nasao kolekciju rolni 8 mm kodak filmova koje je moj matori snimao sa pocetka 70ih do 80ih. Trake su razvijane u Becu (kaze da tada nije moglo kod nas da se razvija, pa je postom slao i postom mu vracali, nalepnice postanske su nam i dokaz koliko su snimci stari) i stoje zapakovane desetinama godina; secam se kao bas bas mali da nam je nesto i pustao na projektoru - koji sada vise ne radi. O popravci istog ne razmisljam, mogu samo da zamislim kakav bi poduhvat bio popravka ili cak i prosta zamena lampe na doticnom :) U glavnom u cemu mi treba pomoc ? Treba mi neko ko bi ove nase 8 milimetarske trake prebacio u neki savremeniji format, pa malo da obradujem familiju i da im pustim te snimke za koje su oni siguran sam totalno zaboravili. A i mene zanima kako je sve izgledalo sredinom 70ih :) svadbe, letovanja, radne akcije i slicno ! Ako imate bilo kakav info koji bi mi nekako pomogao, ili znate nekog ko bi to mogao da odradi bio bih zahvalan (aka saljem rakiju :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 ako ti neko ovde ne da odgovor ubrzo, moj savet ti je da odes na dizajn zonu ( http://www.dizajnzona.com/forums/index.php? ) i postavis to pitanje tamo :) Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Ako ti nije hitno mogu da pitam brata gde je on radio, samo moram mejl da mu pošaljem. Mislim da ima neko u Pančevu, mada sma možda pogrešio. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 jebote,bio si burzhuj jos u caletovim jajima:)))))))))))))) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 http://www.snimaj.com/usluge/index.html:) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 znam da je digitalizovanje 16mm trake u trajanju od 10 min = 100 evra. neki su prebacivali snimke sa 8 i 16mm trake u rts-u, pa vidi tamo da iscimas za dzabe :) mozda je najlakse naci neki projektor koji mozes da nadjes na netu(tipa, fotooglasi/limundo/itd...) i da sve to sam uradis :) e da, moram da ti ukradem topik:D ; ja sam i dalje u potrazi za filmskom kamerom 16mm, pa ako znate nekoga ko prodaje slobodno mi javite :D Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaurin Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 watchin this topic. moj cale ima mali kofer super8 trake Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 28, 2011 Author Report Share Posted March 28, 2011 100 evra 10 min ziju, a kolko je da se prebaci na vhs nije mi nista hitno narvno da matori je bio burzuj lol vozio ladu 10 godina :D sa ove tacke gledista svi su bili burzuji anyway dobio je kameru i projektor od nemaca poslovnih saradnika :))) imao je jos jednu kameru koju je nekom pozajmio (ne seca se nikome to je ipak bilo pa preee 40 godina lol, u glavnom taj je nije vratio) hvala za linkove i predloge :) sacekacu i boletov info zena ima nekog drugara u rts-u radi, mozda nesto izbunarimo :)) u glavnom hvala svima, obavesticu naravno ako nesto jos iskopam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaurin Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 tyvm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 je li se sve sto ja okacim odma preskace :D ili sam vam svima na ignoru :D:DD tamo je 1500din sat vremena prebacivanja sa 8mm na dvd :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 video sam kali, i zahvalio se svima ukljucujuci i tebe.. opet ti nesto prsnulo u oko oticicu sutra do te firma da se raspitam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 zovi ih telefonom :) da vidis jesu li tu :) cale kad je otisao do firme gospodin je otisao na rucak :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 pravi srpski bizmismen :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Sori G!!!, zajebah se, burazer je prebacivao sa VHSa, nemam kontakt za 8mm. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 1, 2011 Author Report Share Posted April 1, 2011 oke no frx hvala u svakom slucaju, kontaktiracu onog kalijevog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts