f4ts0 Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Cao drugari. Trebalo bi mi malo pomoci :) Treba da prezentujem prelazak jednog OS-a (linuxa virtualnog) sa prvog hosta za virtualizaciju na drugi host (esx/hyper-v/citrix klaster, failover prica) i da pokazem da li ce biti prekida i koliko Naravno ping je najrelevantniji test, ali trebalo bi pokazati i nesto pametnije. Klijent kojem pokazujem ima masu intranet sajtova, pa sam i podigao na tom linuxu obican web sajt i taj linux pomeram sa hosta na host bez downtajma (jer je sajt beo i pise "jebo vas igor"). Sada, sta bi po vama bila prava prica? ja cu svakako podici FTP na tom linuxu i prezentovati kako nece pasti DL prilikom failovera (da li će!!), ali trebalo bi i neki sajtić - e tu mi pomozite! Da ne bude bas glup prost sajt, mozda neki mali CMS sto nesto vrti, fles...eto, predlog dobrodosao - "sta vrteti na sajtu ciji se host OS pomera sa masine na masinu?" Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 (edited) ako si bas za website, od dinamickih stvari mi pada na pamet: 1. Zadnjih X tweetova nekog od top trendova, npr http://twitter.com/#!/search/%23tsunami 2. NASDAQ stock ticker sa velikim refresh rate-om (mada je ta berza verovatno zatvorena u vreme tvoje prezentacije) 3. shoutbox / browser-chat koji bi sa druge strane non-stop popunjavao neki bot random citatima (http://www.fullerdata.com/FortuneCookie/FortuneCookie.asmx/GetFortuneCookie or something) also mozes da se VNC-ujes na tu masinu a da na toj masini pustis nesto realtime, tipa 1. live prenos neke utakmice ako je klijent u sportskom fazonu 2. speedtest.net (mada ovo kratko traje, ne znam koliko traje sama migracija) 3. chatroulette Edited March 11, 2011 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 11, 2011 Author Report Share Posted March 11, 2011 Elem ne znam da li si sakpirao, ali nemam izlaz na net. Setup laba je Host1 - fizicki server sa esx/hyperv/citrix host2 - isto host1 i 2 su u klasteru Na hostu 1 ili 2 je kao gost podignut linux na kome se vrti recimo sajt. Poenta je da taj host crkne, OS na kome se vrti websajt predje na drugi host i da se iskusi najmanji downtime servisa. Pomoc mi treba da stavim nesto smisleno, sto je osetljivo na prekid serisa, jer kako krenem pravim gluposti, i debilne poruke jer ne mogu da se fokusiram :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 (edited) meh... bez interneta onda nemam puno ideja :) 1. Strimuj neki lokalni sadržaj (uploaduj neki veliki FLV na guest mašinu a svojim klijentom se zakači na to) 2. Hostuj neku realtime igru na guest mašini, tipa CS sa brdom botova (ako postoje server-side botovi, ne znam, nisam igrao CS otprilike jednu deceniju) 3. VNC je i dalje opcija, startuješ nešto dinamično na guest mašini sa nekom vizualizacijom (možda neko grafičko skeniranje diska or something) i vežeš se VNC klijentom na nju jel sad pogađam otprilike poentu? Edited March 11, 2011 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 11, 2011 Author Report Share Posted March 11, 2011 mogao bih media stream da sad ne gubim vremena puno oko toga i meni pade na pamet. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 U tim slucajevima se uvek koristi media streaming. Jer se on buferuje i nikada se ne izgubi ni jedan frejm. Sto je naravno podlo totalno ali ako prezentujes menadzerima oni to nece znati. Naravno reci kako je to FullHD bla bla bla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 12, 2011 Author Report Share Posted March 12, 2011 Ma jok nije uopste tog tipa da sad mora da varam nekoga, ali da, video strim ce ici u kombinaciji sa nekim cajtom sa malom bazom, blah Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 nisam siguran da sam shvatio pricu, al jel bi ti pomoglo da si instalirao lokalni server i na njemu digao neki sajt? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts