Jump to content

Pitanje

f4ts0

Recommended Posts

Cao drugari.

Trebalo bi mi malo pomoci :)

Treba da prezentujem prelazak jednog OS-a (linuxa virtualnog) sa prvog hosta za virtualizaciju na drugi host (esx/hyper-v/citrix klaster, failover prica) i da pokazem da li ce biti prekida i koliko

Naravno ping je najrelevantniji test, ali trebalo bi pokazati i nesto pametnije. Klijent kojem pokazujem ima masu intranet sajtova, pa sam i podigao na tom linuxu obican web sajt i taj linux pomeram sa hosta na host bez downtajma (jer je sajt beo i pise "jebo vas igor").

Sada, sta bi po vama bila prava prica? ja cu svakako podici FTP na tom linuxu i prezentovati kako nece pasti DL prilikom failovera (da li će!!), ali trebalo bi i neki sajtić - e tu mi pomozite! Da ne bude bas glup prost sajt, mozda neki mali CMS sto nesto vrti, fles...eto, predlog dobrodosao - "sta vrteti na sajtu ciji se host OS pomera sa masine na masinu?"

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

ako si bas za website, od dinamickih stvari mi pada na pamet:

1. Zadnjih X tweetova nekog od top trendova, npr http://twitter.com/#!/search/%23tsunami

2. NASDAQ stock ticker sa velikim refresh rate-om (mada je ta berza verovatno zatvorena u vreme tvoje prezentacije)

3. shoutbox / browser-chat koji bi sa druge strane non-stop popunjavao neki bot random citatima (http://www.fullerdata.com/FortuneCookie/FortuneCookie.asmx/GetFortuneCookie or something)

also mozes da se VNC-ujes na tu masinu a da na toj masini pustis nesto realtime, tipa

1. live prenos neke utakmice ako je klijent u sportskom fazonu

2. speedtest.net (mada ovo kratko traje, ne znam koliko traje sama migracija)

3. chatroulette :tf:

Edited by trooper

Elem ne znam da li si sakpirao, ali nemam izlaz na net.

Setup laba je

Host1 - fizicki server sa esx/hyperv/citrix

host2 - isto

host1 i 2 su u klasteru

Na hostu 1 ili 2 je kao gost podignut linux na kome se vrti recimo sajt. Poenta je da taj host crkne, OS na kome se vrti websajt predje na drugi host i da se iskusi najmanji downtime servisa.

Pomoc mi treba da stavim nesto smisleno, sto je osetljivo na prekid serisa, jer kako krenem pravim gluposti, i debilne poruke jer ne mogu da se fokusiram :)

proof.jpg

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

meh... bez interneta onda nemam puno ideja :)

1. Strimuj neki lokalni sadržaj (uploaduj neki veliki FLV na guest mašinu a svojim klijentom se zakači na to)

2. Hostuj neku realtime igru na guest mašini, tipa CS sa brdom botova (ako postoje server-side botovi, ne znam, nisam igrao CS otprilike jednu deceniju)

3. VNC je i dalje opcija, startuješ nešto dinamično na guest mašini sa nekom vizualizacijom (možda neko grafičko skeniranje diska or something) i vežeš se VNC klijentom na nju

jel sad pogađam otprilike poentu?

Edited by trooper

Ma jok nije uopste tog tipa da sad mora da varam nekoga, ali da, video strim ce ici u kombinaciji sa nekim cajtom sa malom bazom, blah

• 2 weeks later...

nisam siguran da sam shvatio pricu, al jel bi ti pomoglo da si instalirao lokalni server i na njemu digao neki sajt?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.