ping-vin Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 ovako imao sam 2x kingston ddr1 512mb. crkne mi juce jedna nazalost. odem do grad kupim drugu vratim se gurnem i nece wtf. probam samo tu novu vidim radi. znaci kad ocu dve da stavim nece i nece. e sad ova druga sto sam kupio nije kingston jbg. 3 sata sam pokusavao da ih uparim ledja noge ruke mi pukle help ljudi sta da radim Quote bla bla truc truc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Pa jel ti ispravan taj drugi (i koliko ih imas?) slot na ploci? Mozda ti je uz tu staru shipku cvrknuo i slot, a možda samo numeš da gurneš kako treba Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Dešava se da neće da rade raznorodni moduli jer je memorijski kontroler u čipsetu buljson. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Ili si kupio ddr3. Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ping-vin Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 sa kevinog kompa pisem cccc. rade oba slota i obe memorije. kad stavim jednu memoriju (bilo koju) upali komp iz prve no problemo. ddr1 su obe ) nego ih jebe to sto jedna je kingston a druga kinesko djubre. odo ja da pokusavam i dalje. do pobede !!!! Quote bla bla truc truc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Kupi jos jedno kinesko djubre Ubaci sporiju, idi u bios, zakljucaj podesavanja latencija na sporiji modul, ugasi, udeni drugi, probaj... btw, glupo pitanje, koje su deklarisane voltaže na modulima? Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ping-vin Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 2.6 i 2.4v ako je to to. a ovo za bios neznam ja to da nadjem tamo )) Quote bla bla truc truc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 ako ne možeš da nađeš gde su podešavanja memorije u biosu ne bi trebalo da su ti ruke do lakata u kućištu. Modul deklarisan na 2.6V neće raditi na 2.4V sa deklarisanim latencijama. Modul deklarisan na 2.4V će možda raditi na 2.6V a možda će i da gori nemam pojma to nek ti vudu kaže, takođe ne znam prema kom modulu će ploča da određuje napon još jedno glupo pitanje: modul deklarisan na 2.4V ima deklarisane latencije: ? modul deklarisan na 2.6V ima deklarisane latencije: ? Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ping-vin Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 problem resen zvao sam majstora Quote bla bla truc truc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 surprising presence of common sense is surprising Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Majstor za RAM, popravljam i stavljam ram memorije u kucista, 10e/sat. Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Znači uzeo si 10 dinara za ovaj poso? :) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Čipset bi trebalo sam da reguliše napon i latencije prema najgorem modulu, mada uvek je moguće da je neka VIA u pitanju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Zar ti sranje chipseti ne matchovaše po prvom slotu? i šta je majstor na kraju uradio? Uštrojio problematični digitron? Ne drži nas u neizvesnostiiiiiiiii Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ping-vin Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 dao mi jos jedan kingston . ja mu dao moju kinesku memoriju + 300 dindzi Quote bla bla truc truc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts