Jump to content

Windows 7 Problem

Grgile

Recommended Posts

Pozdrav ljudi ,

Igrao Dotu , i odjednom se ekran polako zatamne , iskoci Blue screen of death i komp se iskljuci.

Ukljucim ja ponovo sve podeljeno na pink vertikalne linije , pola slova nema , totalni haos....

Pita me kako ocu da se loaduje , ja prvo kazem safe mode , on stigne do load screena , i tu crashuje ,

ja onda probam startup repair , nije nasao resenje. Ubacim Hirens boot disk , probam da formatiram hard , medjutim

on mi pokazuje neki error 105 , umesto particija , + se pola ekrana ne vidi od pink/sivih linija/tackica .....

Jel zna neko kako bih ovo mogao da resim sto bezbolnije? ( odnosno da ne ide kod servisera :P)

Hvala unapred :)

8500GT je u pitanju

Edit :

Pokusavao sam sinoc celo vece da resim problem , ali bezuspesno .

Zvao sam servis , oni mi rekose da je najverovatnije graficka i da im odnesem da pogledaju. E sad , nisam bas nesto voljan da im nosim kompjuter

jer , prilicno mi je daleko , uz to vise nemam garanciju koja je istekla pre 3 nedelje ( u ''pravi'' cas se pokvarila graficka :D) , jer su dosta skupi , i opravka bi me izasla skoro pa kao nova graficka , sto mi se uopste ne isplati.

Ono sto mene interesuje , je koja graficka bi bila najbolje resenje za zamenu ove trenutne , (8500 GT ) nesto slicno ili neka malo bolja , posto se ne razumem bas u hardverske komponente . Recimo da mi je budzet do 150E , mozda malo vise .

Edited by Grgile

Evo nekih slika kako to zapravo izgleda kada se kompjuter pokrene , onaj prvi Gigabyte screen je sav u tackicama , a ovi drugi su u crnim kvadraticima , hteo je da pokrene win 7 ponovo , al dzabe mi to kad ne vidim nista na ekranu :P

http://my.imageshack.us/v_images.php

sry sto nisam podelio slike po linkovima , pisem sa neke krntije od kompa pa mi je mrsko da otvaram sad sve ponaosob

Btw , Brat mi rece da je mozda u pitanju pao sistem , sa tim sto ni on ne bi znao kako se to popravlja , pa ne moze da tvrdi da li je to ili graficka

jer nikad nije video kako to izgleda kad graficka rikne , a drug mi kaze da je sigurno graficka i da je menjanje neophodno

Najverovatnije cu morati da ga nosim u neki servis cisto da ga pogledaju , al eto reko da vidite kako to izgleda , kad se vidi mnogo je lakse

ustanoviti u cemu je problem :)

Sa komsilukom se ne bih petljao iskreno , nisam bas nesto toliko friendly da bi mi davali graficke kartice tek tako , a ne znam ni ko ima kompjuter a ko ne iskreno .

Pitacu par drugara , anyway , ako ispadne da je grafa , sta mi je ciniti? kupovati novu ili slati ovu na opravku? ako mora nova koja je najbolji izbor :)

Updejt :

Pozajmio sam od drugara graficku , i pokusao da zamenim , namestio karticu , ukljucio komp . Pocelo je da pisti dugim jednakim tonom , i na ekranu se nista nije pojavljivalo , probao dva puta , isto sve. Vratio staru grafu , radi kao i pre , odnosno ne radi :P

Drugaru radi sve normalno , skinuo pre 2 sata sa kompa i dao mi.

Evo slika moje i njegove i njegove graficke , moja levo njegova desno , kao i moje maticne ploce , mozda nisu kompatibilne , a ja se u to ne razumem :/ Voodoo halp! :P

http://img52.imageshack.us/i/imag0263w.jpg/

http://img715.imageshack.us/i/imag0264m.jpg/

hmmmm , jedina razlika koju sam ja primetio izmedju njegove i moje , je u tome sto on ima specijalan dzek koji je izmedju graficke i kabla 'monitor-graficka' .

Ono sto nisam siguran dal sam dobro uradio je to sto sam taj njegov dzek zaboravio kod njega , al sam imao neki svoj neotpakovan , kapiram da je to to? mislim sve je leglo kako treba.

na njegovoj grafi ima dva ulaza , na oba mogu da prikljucim taj dzek , ali na oba pisti kad ukljucim.