Jump to content

sistem mi se raspada

~JungleBoY~

Recommended Posts

elem, bilo bi sjajno ako bi neko imao ideju šta da radim, pošto mi se baš, baš, ne reinstalira ceo sistem sad, budući da sam ga jedva hardverski osposobio da radi a i sad da prekidam diplomskl ponovo zbog ovoga bi mi bio težak smor :|

elem, ceo komp je krenuo da se raspada od pre koji dan. zvuk je prestao da radi (u fubaru prijavljuje grešku "Unrecoverable playback error: Access is denied. (0x80070005)", kad odem na speakers properties pa test, prijavljuje "failed to play test tone"). pored odsustva zvuka, sam video seče ko lud u flashu (nisam instalirao video plejer, pokušavam da se skoncentrišem na diplomski :D).

onda, windows installer ne radi, tj. radi, tj. ne radi. ovo je zanimljivo, sam servis je pokrenut, jer sam ga pokrenuo (kao i onaj windows modules installer, ili kako već), ali svaki fajl sa ekstenzijom .msi ne može da se pokrene, tj. prijavljuje grešku "windows installer could not be accessed" itd. s druge strane, svaka instalacija koja je .exe (što je u suštini valjda samo aplikacija koja proverava uslove i onda pozove .msi koji je u njoj) zato radi bez problema.

system restore ne radi. prijavljuje da volume shadow copy service ne radi, iako ne prijavljuje nikakvu grešku kad ga manuelno pokrenem (ali on se valjda sam isključuje/uključuje kad treba, pa mi to što ga pokrenem manuleno valjda ne znači ništa).

ali zato u event logu stoji

"Volume Shadow Copy Service error: Unexpected error calling routine CoCreateInstance.  hr = 0x80040154, Class not registered"
i
"Volume Shadow Copy Service error: A critical component required by the Volume Shadow Copy service is not registered.

This might happened if an error occurred during Windows setup or during installation of a Shadow Copy provider.

The error returned from CoCreateInstance on class with CLSID {e579ab5f-1cc4-44b4-bed9-de0991ff0623} and Name IVssCoordinatorEx2 is [0x80040154, Class not registered."
tako da verovatno i ne radi :D u system tabu, u event vieweru,stoji gomilu ovih:
"The machine-default permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID 

{89115307-8248-448F-ADA0-F3F3718A9B2A}

and APPID 

Unavailable

to the user NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE SID (S-1-5-19) from address LocalHost (Using LRPC). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool."

pokušao sam da vidim koji APPID odgovara ovom clsid-u pa da ga nađem u component service-u pod dcom config-om, ali nisam uspeo, tj. nema ga dcom config-u.

e da, i ikonica za net pokazuje da nema neta, iako ima, obviously :D i tu se nešto ubagovalo.

nisam ništa radio zajebano na kompu, samo se igrao u latexu i reinstalirao neke pdf čitače i to je to.

svi drajveri rade, nema virusa i spajvera (skenirao sam nortonom i spybotom).

mislim da mi se smeši clean reinstall, ali ako neko slučajno ima ideju šta da probam još, neka govori plz :D hvala unapred :D

:-)

sreca pa na svetu ne postoji mali milion resenja za bekap stanja sistema

meni to lici na pojebane sistemske fajlove, nem pojma, probaj windows repair sa instalacionog diska

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Možda je hard sjebat, možda kabl od harda?

e ajde mi ne staj muku sa hardom više :D nemam pojma, ne znam zašto bi to zezalo, al' ću proverim, zamenim :/

sreca pa na svetu ne postoji mali milion resenja za bekap stanja sistema

sreća pa sam ja retard koji se uvek podsvesno vodi "ma neće valjda" strategijom :D i onda ode sve u kurac :D

Edited by Mr. Nobody

:-)