LanFan Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 E ovako, Bladur's Gate 2 nikad nisam odigrao, uvek sam pocinjao, izadjem iz Irenicusove tamnice u Amn i tu prestanem i tako jedno 20x. Posto svi zivi kazu da je igra jedna od najboljih koje su imali prilike da probaju, red bi bio da i ja svoje igracko iskustvo obogatim gorepomenutim naslovom :) Napravih druida shiftera, strength 18, dexterity 10, constitution 16, intelligence 18, wisdom 12, charisma 18. Prvo, da mi potvrdite da li su statsovi dobro rasporedjeni :) Drugo, neka druga preporuka za prvu klasu sa kojom bi trebalo proci igru zbog sto boljeg iskustva etc. ili je shapeshifter ok? Takodje, neki saveti koga bi trebalo da ganjam za party s pocetka kako bih izbegao situaciju da se zabodem negde i da ne mogu da napredujem jer sam dosta vremena investirao u pogresan party-combo. Bez spoilera sto se price tice plx :) i hvala. Quote It is in the end whatever the hell I want it to be, and when I'm through with it it's gonna blow a hole, this wide, straight through the world's own idea of itself. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantasd Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 nista to ne valja :D sto se tice statsa ne treba ti str i dex kada se pretvoris u vukodlaka uvek imas fiksno , stavi 16 con ostalo max Quote prodaja game carda , golda na bilo kom server vise informacija na pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Druidima je bitan wisdom, dok je retko koji previse inteligentan, dexterity nije lose da ga imas bar 14 radi AC. Poshto je shifter melee stavi constitution i strength na max. Charismu spusti na minimum ako ti uzfali poena, mislim da ti ne da ispod 15 al i to je puna kapa. Izabrao si nimalo laku klasu za prvi put, ja bih ti preporucio fightera, ili barem normalnog druida(bez specijalizacije). Medjutim ako si se bas nameracio sa shapeshifterom, samo napred! Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pura Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 ja imam isti problem . isto sam pocinjao mozda 30x. sad ga stavljam da skinem pa sutra i ja pocinjem i ja planiram druid shapeshiftera da krenemjel bolje mozda prvo jedinicu da odigram ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Definitivno Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantasd Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 ima onaj dobar mod da spoji prvi i drugi deo zajedno i jos updejtuje grafiku tutu se zove ili tako nesto Quote prodaja game carda , golda na bilo kom server vise informacija na pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Malo veci mod. Ovde je lepo objasnjeno sta i kako: http://www.gamefaqs.com/pc/258273-baldurs-gate-ii-shadows-of-amn/faqs/34147 Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Meni grafika iz keca bolja, pogotovo modeli za humane. Jedino sto ne moze dual wield u kecu :/ Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantasd Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 damn it sada kada se setim imam save solo mage trebao bi da predjem prvi deo :( Quote prodaja game carda , golda na bilo kom server vise informacija na pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
LanFan Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 A za maga neke preporuke za statsove? Kapiram da su int, const vazni i str neki moderate cisto da ima snage da nosi bilo sta osim cackalice i prstenja :P Igra mi je na stats screenu, kad sve statsove spustim na 10 imam 32 poena da potrosim. Dajte neke savete brzo :P btw, uzeo sam wild mage-a ;) Quote It is in the end whatever the hell I want it to be, and when I'm through with it it's gonna blow a hole, this wide, straight through the world's own idea of itself. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantasd Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 wild mage je imba ali kada kazem imba stvarno mislim imba treba ti 16 agi 16 sta 18 int str i wisdom skroz smanji charismu ima neki prsten na samom pocetku koj ti daje 18 wisdom Quote prodaja game carda , golda na bilo kom server vise informacija na pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
LanFan Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 done =) Quote It is in the end whatever the hell I want it to be, and when I'm through with it it's gonna blow a hole, this wide, straight through the world's own idea of itself. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantasd Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 i pravi prijatelj ti je malf minut meteor ili tako nesto se zove it goes trough bone like butter Quote prodaja game carda , golda na bilo kom server vise informacija na pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakosta Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Samo da znate da su shifteri u vanili jedna od najlosijih klasa, jako lose su izbalansirani. Postoje modovi koji to kao ispravljaju ali ja za prvi prolaz ne bih preporucivao nikakve modove. Poslednji zvanicni patch + http://www.gibberlings3.net/bg2fixpack/ i vozi. Sto se tice klasa toplo preporucujem sorcerer-a, fighter/mage (multi), ranger/cleric (dual ili multi), berserker/mage (dual) itd. Mozda za apsolutne pocetnike nije dobar sorc zbog nepoznavanja magija, u tom slucaju je obican mag bolji. Dakle batalite shapeshiftera i krenite fighter/mage, to je bolesno dobra klasa narocito na najvisem nivou tezine sa modovima koji cine igru jos tezom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Vidis da ljudi pitaju za statse, verovatno bi ih dual classovanje zbunilo jos vise. Najbolje da izaberu neku obicnu, nespecijalizovanu klasu da nauce igru, pa kad prelaze drugi put nek experimentisu :) Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakosta Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Ok u pravu si, da probam jos jednom :) STR je vazan za fizicke klase 18 ili vise za fightere,rangere,barbariane i njihove podklase. Ovde se mogu ubaciti i thiefovi sa obzirom da oni nemaju mnogo atributa koji su im bitni. Za sve ostale str sluzi samo za carry weight tako da je 10-12 ok. DEX je vazan stat za sve klase zato sto daje bonus na armor class. Na 18 se dobija -4 za ac i ja obavezno svakom liku koji pravim dam ili 18 ili vise dex bas zbog toga. CON odredjuje bonus health koji se dobija prilikom levelovanja i, manje bitni, neke saving throws. Za fightere, rangere, barbariane 18 ili vise, za sve ostale 16 (to je maksimalnih +2 na health koje nefighter klase mogu da dobiju) INT stat vazan samo i ISKLJUCIVO za wizarde i njihove podklase. Odredjuje broj spellova koje wizard moze da prepise u svoju knjigu (sa 19 int taj broj je maksimalan, odn. mogu se nauciti svi spellovi). Samo da naglasim jos jednom int ne radi skoro nista za sorcerere zato sto oni imaju drugaciji sistem ucenja spellova (neki bi rekli daleko bolji :) Preporucena vrednost za sve osim wizarda je 10 WIS kljucan stat za clerice i wizarde/sorcerere. Za ove prve direktno kontrolise broj spellova koji se mogu bacati bez odmora, a za ove druge je bitan samo zbog 2 spella ali kakva 2 spella. Limited wish i wish (8 i 9 nivo magija) daju neke neverovatne stvari ali samo ako char ima visok wisdom prilikom pregovora sa duhom. Takodje daje neke bonuse na saving throws ali je to manje bitno. Preporuceno za clerice 18, za main char wizarda/sorca takodje 18 za ostale ne ispod 10-14. CHA generalno potpuno beskorisna iz 2 razloga. Prvo samo 1 karakter u druzini bi trebalo da ima visok cha, i uvek koristiti tog chara kao vodju druzine, zbog popusta koji se dobijaju kod trgovaca. Drugo na samom pocetku se nalazi prsten koji postavlja cha na 18 za onoga ko ga nosi, tako da cha postaje jos manje bitan stat. Preporucena vrednost za paladine 18 (oni ni ne mogu da spuste cha ispod 17 zbog klase, tako da je onda bolje tu staviti 18 i ustedeti ring slot) za ostale najniza moguca vrednost, znaci 3 ili 8. Toliko od mene, ako vas jos nesto interesuje pitajte :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katsu Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Haha koji ste prevaranti min-maxing Mada sam ja beskonacno rolao kockice u BG1 ;) Quote Is there a flower shop in the tahraji desert? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Pa pravljenje chara, tj rolanje je pola igre :) Meni je rekord 36 poena kad spustim sve na 10 u kecu, u dvojci je dosta teze. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.M. Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Kad izrolas jace statistike,igra vise "laze" ali i bolje je tako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 uzivaj u svakom momentu BG2, neces se naigrati mnogo boljih rpg-ova Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bof Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Baldur's Gate Enhanced izlazi uskoro. Ima li u opste ikakvih screenshot-ova za ovaj "remake" naslov? Mislim kako ocekuju da ljudi kupuju pre-order... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Topla preporuka je da sacekas i vidis sta su uopste uradili. Mnogo je sumnjivo kad nijedan screen jos nisu izbacili. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Na naslovnoj strani vec 4 dana :) http://www.baldursgate.com/news_2012sep10.en.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bof Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Koja prevara... Sve tako reci isto samo Wide rezolucija. I bese ubacili jedan novi quest :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 (edited) BoF miša mu jebem, pa pročitaj na zvaničnoj stranici šta su sve dodali. Edited September 14, 2012 by Савовски Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts