Jump to content

GTX470 problem

Sa1Nt

Recommended Posts

Drugari, s' vremena na vreme mi se desi da mi se monitor "restartuje" i pokaze mi error:

display driver nvidia 260.99 stopped responding and has recovered blabla (tako nesto)

Imam latest drivere za Gigabyte GTX470 (260.99 win7 x64), runovao sam win7 memtest i nije prijavio nikakvu gresku.. Temperatura GPUa je 45c, temperatura svi coreova na i7 mi je isto oko 45c..

Nekad mi se desi da mi se ne pojavi greska danima, a nekad smara po 5x za redom i na kraju mi se restartuje komp sam od sebe.. Mislio sam prvo da je flash u pitanju jer mi se to deshavalo kad sam palio jutjub (jednom u 20 sluchajeva) pa kad se recoveruje onda mi je zelena slika na videu, al' upravo mi se malopre desilo kad sam upalio media player da gledam housea..

Ima li neko ideju shta bi moglo da bude?

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

meni je tako pucao GTX260 sa nekim driverima...ista poruka ,,stoped responding and has recover bla bla,, ,rezolucija mi se smanji na najnizu mogucu i boje odu na 16 bita...

stavio sam starije ili novije drivere od tih trenutno koji su bili(nesecam se tacno) i nikad se vise nije desilo...mada nikad mi nije restartovalo komp kao tebi

UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!!

Prvo shto bi savetovao da uradish je da uninstalirash drajver i iskoristish driver sweeper (pozeljno iz Safe Moda, da obrishe sve ostatke starog i novog drajvera), pa da onda ponovo instalirash 260.99. To je bio prvi drajver koji mi se shlogirao pri instalaciji zato shto nisam obrisao stari.

Ako nisi imao nijedan drajver do 260.99, opet bi mogao da probash ovo, jer je moguce da se drajver nije lepo instalirao ili da ga je neshto poremetilo.

I poslednje pitanje - ti sada imash onaj besni i7 950 i GTX470, a napajanje je koje? I da li imash UPS na sve to?

Ovo pitam zato shto kada sam uzimao i7 + 2xGTX470, odma je palo napajanje 850W i APC UPS 1100VA.

А в чем сила, брат?

Windows 7 ima timeout neki kretenski da spreci zakucavanje drivera, ja sam se tukao sa atijevim 5450 koji je random kucao i restartovao GPU, makar ceo dan sedeo na desktopu... http://www.microsoft.com/whdc/device/display/wddm_timeout.mspx probaj nesto odavde, ja se ne secam kako je na kraju prestao da podjebava

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Hm... ne znam o chemu vi?!? Imam 30-ak kompova na poslu i 2 kompa kod kuce sa Win7 x64 i raznim nvidija karticama (od GT240 do GTX470 SLi) i nigde nemam takvih problema. To moze da znachi jedino da: a) ili je kod vas struja losha (stalno varira), b) ili kod nas prodaju neku fush robu :/

Poshto struja u Rusiji ume silno da varira, kod mene svuda stoje UPS-evi, uglavnom APC.

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Hm... ne znam o chemu vi?!? Imam 30-ak kompova na poslu i 2 kompa kod kuce sa Win7 x64 i raznim nvidija karticama (od GT240 do GTX470 SLi) i nigde nemam takvih problema. To moze da znachi jedino da: a) ili je kod vas struja losha (stalno varira), b) ili kod nas prodaju neku fush robu :/

Poshto struja u Rusiji ume silno da varira, kod mene svuda stoje UPS-evi, uglavnom APC.

upravo, reklamiraj to Dragane

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

sestrin dechko je primetio isti problem. Ima gtx260 black edition od XFX-a. grafa je stara skoro godinu dana, i ranije nije imao taj problem. problem je nastao od kad je instlairao gore pomenuti driver.

danas mu se izgubio signal na monitoru (no signal detected) bez razloga

troubleshootovacu sutra jer sad nemam vremena

upravo, reklamiraj to Dragane

sve se nadam da nije do GPUa jer se ne deshava stalno :) opalio sam ovaj vudijev gpu benchmark (furmark ili kako vec) i nije zab'o 15 min na 1920x1200 i 32x AA.. ugasio sam accel u flashu pa cemo videti.. sledeci step je skidanje CCCP kodeka pa zamena grafe ako bash mora jer mi treba komp za posao :)

• 2 weeks later...

ako se ponovo desi

PROBLEM SOLVED:

I had the same problem with an HP HDX18 with the nVidia GeForce 9600M GT.. First with Vista 64 and then with Win 7 64 in-place upgrade, then with a clean disk install, when I would install any nvidia driver dated after July 2008, the display would flicker, freeze, go black, then come back showing the message "Display driver stopped responding and has recovered". tBasically the driver crashes every minute or so.

I ran across this thread on the nVidia forums and it completely fixes the problem. According to the posters, it's totally an nVida issue because the chip does the same thing on Macs too. It's a little complicated to implement in that you have to add 4 keys to the system registry. But in 10 minutes I had solved my problem with the only side affect that my display GPU runs 5 deg. C hotter. (The fix has something to do with system that slows the GPU to keep the temps down.

You can find the thread here: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=152956

I'm a computer expert who was so disheartened by this issue because i figured i'd never figure it out. I couldn't believe that it worked just like that.

I'll paste the guts of the fix and add my hints in CAPS.

1.Open up Regedit and go to \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\********\0000\

The *'s will be random numbers. There will be a few of them, pick the one with the most stuff in it.

[THIS SEEMED A LITTLE VAGUE, BUT THERE WERE IN FACT SEVERAL KEYS **** AND BENEATH THOSE, A COUPLE OF THEM HAD \0000\ AND \0001\. FEELING AROUND A BIT, IT WAS EVIDENT THAT ONE HAD SOME NVIDIA-SOUNDING CLUES AND CHOSE THAT ONE]

2.Create the 4 Powermizer keys (these will all be DWORD):

[JUST RIGHT-CLICK TO THE RIGHT OF THE CHOSEN SECTION AND YOU'LL HAVE THE OPTION TO CREATE A NEW KEY.]

PerfLevelSrc

PowerMizerEnable

PowermizerLevel

PowermizerLevelAC

3.Change the values (double click on them) to:

[i CHOSE HEX, NOT DECIMAL, HERE WHICH OBVIOUSLY WAS ONLY RELEVANT TO THE FIRST VALUE]

PerfLevelSrc 3322 (I changed to 2222 to completely disable PowerMizer)

PowerMizerEnable 0

PowermizerLevel 1

PowermizerLevelAC 1

4.Reboot and Powermizer will be disabled!

[NOW HERE'S A WEIRD THING. FEARING THE POTENTIAL OF INCREASED HEAT, I WENT BACK IN TO PLAY WITH THE NUMBERS. i EVEN SET POWERMIXERENABLE TO 1 AND THE PROBLEM IS STILL GONE.

LET ME KNOW WHAT HAPPENS.]

• 1 month later...

juche mi je u toku posle 3x pukao komp na isti nachin kao ranije, samo shto je sad pocheo restart sam od sebe kad se zakuca video drajver da sam popizdeo i odneo ga u atom (trazili su da donesem celo kuciste jebeno:D a haf x je tezak sam po sebi a kamoli sa komponentama unutra)... bash me zanima shta ce mi reci sledece nedelje..