Jump to content

HTPC

Sa1Nt

Recommended Posts

Drugari, pun mi je pipak namestanja pc > dvd > tv kombinacija i hteo bih da uzmem HTPC ili kako se vec zove za reprodukciju filmova preko externog HD-a, WiFia, LAN-a, interneta itd.. Uglavnom, ovo mi je upalo u oko, al' nemam ideju dal' radi fino: http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony-smp-n100b.html

Bacite neke predloge, al' kapiram da je ovaj Sony bolji od WD Live! opcija :)

Ne bih ipak kupovao ovako napamet, okreni skorašnje Svetove Kompjutera pošto mislim da su skoro u svakom broju imali po jedan takav HD plejer. Sigurno ne želiš da završiš sa plejerom za koji se ne apdejtuje firmver i koji će ti bagovati sa pola MKV-ova.

http://www.sk.rs/2010/05/sktd15.html

Ono što WD TV Live razlikuje i od prethodnika i od konkurencije jeste podrška za veliki broja referentnih frejmova u H.264 fajlovima. Veći broj referentnih frejmova povećava kvalitet kompresije, ali zahteva više procesorske snage i memorije za dekompresiju. Maksimalan broj uzastopnih referentnih frejmova u H.264 je 16. Najveći broj MKV filmova koje gledamo ima između tri i pet uzastopnih referentnih frejmova, ali postoje i oni sa 16 (poput jedne verzije BBC-jeve serije „Planet Earth” u 1080p). Takvi video snimci normalno se reprodukuju na računaru, ali su retki multimedijski plejeri koji to mogu uspešno da dekoduju (recimo, javljaju se zeleni artefakti između keyframeova). WD TV Live, međutim, sasvim uspešno izlazi na kraj sa takvim tipom video snimka, što ga stavlja u elitni klub od svega nekoliko plejera koji to mogu da postignu.

skini softver za pc pa probaj.

ono što je ključno je da se stalno osvežava, da podržava sve žive formate i da se neće dešavati ovo o čemu priča vudu. gotivni daljinac i podrška za gomilu internet flash videa je bonus.

al košta više od tih 120 evra koliko je ovaj soni.

nabudži lepo pošten HTPC ko čovek Dragane

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

ne znam da l bih uspeo da napravim neku listu al prosto je sve mnogo fleksibilnije. namestiš stvari da rade baš onako kako hoćeš, uvek svi formati rade, ne mogu kreteni da ti blokiraju pristup online sadržajima (pogledaj šta se radi sa google tv-om i boksijem), a i kvalitet slike i zvuka je bolji ako lepo podesiš ffdshow ili vlc. plus, imaš komp koji će po prirodi posla da bude uključen stalno, pa ga lepo iskoristiš i za još gomilu stvari, tipa torenti ili preko čega već skidaš, štajaznam... ja sam stavio irc bouncer :D

mane su što je skuplje, i što nije skroz tiho (al ja svoj htpc stvarno ne čujem sa tri metra razdaljine dok gledam tv)

Vodi računa da je tekst letošnji, pojeftinilo je dosta stvari odatle. Ali ja ipak ne bih išao na tako nešto, jer dualcore Atom neće moći da se izbori sa svim 1080p filmovima, a sa ION GPU-om si ograničen na puko dekodiranje bez ikakvog postprocesiranja (a 720p film dekodiran preko DXVA pa razvučen na 1080p ekran ne izgleda sjajno).

Ono što bih ja za sebe sklapao, kada bih sklapao, bio bi komp sa najmanjim klasičnim midi towerom koji mogu da nađem, integrisanom pločom (može i Intel, nebitno, ne bih se oslanjao na GPU za dekodiranje), kršten dual core preko 3 GHz (Phenom II, E6000, E7000 ili tako nešto), box kuler setovan u biosu na mali broj obrtaja, WD Green ili tako nešto i LC Power Silent Giant ili slično napajanje. Sličan komp imam kući, ne čujem ga osim ako ne sedim na pola metra od njega. Nije baš eleganci, ali može da se uklopi u 300 evra i da služi i kao komp za net.