Sa1Nt Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Drugari, imam problem sa kojim se drndam 2 dana i nikako da skontam u chemu je fora.. Imam gigabyte gtx 470 graficku povezanu na samsung lcd tv preko HDMI kabla (graf mini hdmi > konvertor > hdmi kabl do tv-a), i slika je fenomenalna al' nema zvuka uopshte.. ima li neko ideju shta bi moglo da bude i kako da namestim ? probao sam neko drndanje sa drajverima itd. al' nishta nije pomoglo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Mislim da u plejeru treba da uperiš izlaz na digital out, umesto na analogne speakere (default output koji ti verovatno sad stoji). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 (edited) edit - LOL! Ili je ovo shto je voodoo rekao Znam ja : Drugar je imao isti problem, mada ne znam da li je reshio, saznali smo shta je u pitanju. Na nekim modelima kartica sa HDMI izlazom (stariji cini mi se) potreban je jedan beli (mozda ima i neke druge boje ali ne verujem) kablic koji povezuje izlaz na grafickoj i jedan na maticnoj ploci. U pitanju je stvarno mali kablic sa 2 pina. Fora je u tome shto se tako povezuje zvuk sa ploce na HDMI prikljucak na grafickoj preko koga se dalje prosledjuje na TV. Obicno ljudi i prodavci ni ne prikljucuju taj kabl jer 1) nemaju pojma za shta sluzi pa imaju na gomili 50 takvih neotpakovanih 2) zaborave ili pretpostave da ljudi nemaju takve mogucnosti kuci, shto je tacno u dosta slucajeva, pa zabodu za sebe ili ih mrzi da se cimaju jednostavno. Reshenje je najverovatnije da nadjesh taj kablic i da povezesh prikljucak na maticnoj ploci sa grafickom shto bi trebalo da ti prosledi zvuk na TV. Novi modeli valjda to sve imaju sredjeno pa ide preko porta, shta ja znam... Javi da li ti je pomoglo. Edited December 3, 2010 by Sting Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 To je bilo na karticama do recimo serije 9000, koje su na sebi imale pass-through, ali mislim da su se u poslednjim generacijama hvalili u fazonu "eto sad i mi imamo HD audio čip na kartici kao ATI", tako da ne bih znao šta je tačno sad :) Ja na GT240 u Add/Remove Programs imam neki "NVIDIA HD Audio Driver", moguće da je i dalje pass through ali se obavlja softverski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted December 3, 2010 Author Report Share Posted December 3, 2010 ja nemam takav kablic uopshte u pakovanju grafichke, a i ovo pishe u opisu: Alongside these DVIs is a mini HDMI port which is capable of passing through audio, without the need for an internal SPDIF cable. Vudi, ja ovo imam od uredjaja u playback devices: Probao sam jedan po jedan da disable i enable i nishta... Koristim GomPlayer i probao sam tamo da menjam sound output sinoc i nijedan nije radio :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Vidi ovo http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=388421&mpage=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted December 4, 2010 Author Report Share Posted December 4, 2010 videh taj topik dok sam guglao i nishta.. ja uopshte nemam taj nvidia HD audio drajver.. instalirani su mi latest drajveri sa nvidijinog sajta: 260.99 plocha je Gigabyte SOCKET 1366 - GA-X58A-UD7 (ukoliko je bitno) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Jel ti se pojavi ovo kad oćeš da instaliraš drajvere? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted December 4, 2010 Author Report Share Posted December 4, 2010 ne :( imam ovo kad pokrenem instalaciju i kliknem custom: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Izgleda da referentni dizajn stvarno ima te nesrećne pinove (ovo belo skroz desno) vidi da li pored naponskih konektora imaš još nešto što izgleda kao da bi mogao da uđe taj kablić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Da me jebesh onda. Vidim da pishe da ti ne treba SPDIF kablic, ali na ovoj grafickoj shto je dao voodoo ocigledno postoje pinovi za doticni. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Mali offtopic, gde ima da se kupi taj mini hdmi to hdmi adapter? Hvala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted December 4, 2010 Author Report Share Posted December 4, 2010 po nekoj logici bih dobio spdif kablic da mi treba uz ovu grafichku? :) Mali offtopic, gde ima da se kupi taj mini hdmi to hdmi adapter? Hvala. bgelektronik 500 dina evo i ovde kazhu da nema spdif na gtx 470: http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=383990&mpage=1&print=true :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Po nekoj logici da, ali drugar kome taj kablic definitivno treba ga nije dobio . Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted December 5, 2010 Author Report Share Posted December 5, 2010 :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted December 11, 2010 Author Report Share Posted December 11, 2010 dakle zona sumraka.. odjednom mi se pojavio HDMI output u playback devices i sad sve radi kako treba O_O Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 Grafička ti baguje, reklamiraj je. Lepo sam ti rek'o da uzmeš Radeona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts