Jump to content

Windows 7

Grgile

Recommended Posts

Daklem , imam problem pri instalaciji Win sedmice .

Ubacim disk , izaberem boot device , sve ide lepo . Pita me da izaberem koji cu fajl da pokrenem sa diska , izaberem ''Windows setup (enabled)'' ,

I on krene. Izbaci mi crni ekran , sa sivim loading barom , koji traje jedno 3 minuta . Kad se loading zavrsi , izbaci mi Loading Windows , nakon cega

se pojavi plavi wallpaper sa mouse pointerom , i onim kruzicem aka pescanim satom , koji se vrti jedno 10 sekundi . Nakon toga , nista .

Plavi wall stoji , mogu da pomeram misa, ali nema nikakvih opcija , totalno prazan ekran - jedina opcija , restart . Probao 3 puta , svaki put isto ,

pogledao u uputstvo , nema nikakvih informacija kako i sta pri slucaju koji je mene zadesio . U uputsvu se nalaze koraci , prema kojima se na ovom

plavom wall-u pojave opcije i sve ide lagano , ali kod mene nista :/

Resih da pitam ovde , ima dosta ljudi koji se dobro razumeju u ove stvari , pa se nadam da ce neko biti dobre volje i baciti pogled .

Da li ti je disk ispravan, i da li slučajno butuješ sa ATA DVD-a?

Takođe probaj da prebaciš SATA kontroler u BIOS-u na IDE/Legacy/Emulation/štagod.

Desilo mi se isto na nekom kompu, ali sam zaboravio detalje pošto je bilo davno. Mislim da nisam znao tačno šta je ali je instalacija prošla jer sam čekao po 5-10 minuta kad se činilo da se "zaglavio". Takođe probaj da uflešuješ i novi BIOS (nasnimi na fleš pa apdejtuj direktno iz BIOS-a).

Skinuo sam instalaciju sa torrenta , tako da , nikad se ne zna da li je ispravna ili ne , ali po stotinama komentara , verujem da jeste , mnogi su rekli da im radi .

Imam problem sa ulazenjem u BIOS , znam da ce zvucati nebulozno , ali Cale mi je jedanput ulazio u komp , a posto je ''veliki poznavalac'' , uspeo je

da mi nakaci sifru na BIOS , koju sad ni on , a ni bog otac vise ne znaju . Tako da, nemam pojma kako da udjem u BIOS setup :/

Dakle da probam jos jedanput , i da ostavim jedno 10-15 min? si siguran da ti je tako proradilo? Posto sam ja cekao nekih 5-6 minuta i nista...

Hoću reći, proveri da li je disk ispravno narezan.

Što se tiče BIOS passworda, imaš džamper na ploči obeležen kao clear cmos, jbat ili slično. Prespoj ga na druga dva od ukupno tri pina, sačekaj par sekundi i vrati. Ili u krajnjem slučaju izvadi bateriju, sačekaj malo pa vrati, mada ovo ume da bude zajebano tako pazi da ne slomiš ono ležište.

Uspeo sam da instaliram , sve je bilo ok , samo sto mu je trebalo po pola sata da pokrene svaki korak instalacije....

Sad se malo drljam settingsa i instalacije potrepstina , ali sve u svemu , radi! :)

Edit: Windows kao windows radi super , ali net tako sporo radi , da je osecaj kao da sam na dial upu....

Kad prebacim na XP net sljaka kao podmazan , ali na 7ici , uzas!

Jel ima neko mozda predstavu sta sam propustio , i kako bi mogao da sredim?

Edited by Grgile