Jump to content

Prve map promene na Ladderu


Recommended Posts

Kao sto su neki primetili , od sinoc tj jutros oko 5-6 sati, Desert Oasis i Kulas Ravine su i zvanicno izbacene iz ladder map izbora, dok su njihovo mesto zauzele dve nove mape

tafqdk.jpg

i

adhg13.jpg

Pa eto cisto da ljudi mogu da prodiskutuju promene, ili saznaju za njih ako su u nemogucnosti da se loguju u SC 2. Sto se mene licno tice, kao zerg, Desert Oasis sam imao na ignoru, kao i Kulas Ravine, koji je doduse po nekad menjao mesto sa Blistering Sandom, tj za drugi slot nisam bio 100% siguran.

Nove mape sam odmah isprobao na ladderu, Jungle Bashin je slican Stepsima, sem sto nema golda, a Shakuras Plateu je vec malo druga prica, posto je to inace bila 2vs2 mapa u beti (ispravite me ako gresim, nisam betu puno igrao) tako da su pozicije malo neizbalansirane, tj vertikalne pozicije imaju ubedljivo najmanji rush distance od svih mapa, i radilici treba "cak" osam sekundi da dodje od jednog do drugog spawn pointa, tako da verovatno mozemo da ocekujemo dosta cheese-a na toj mapi, dok cross pozicije nisu lose , i moze fino da se igra.

Ako ih neko bude testirao i dobije neke interesantne zakljucke oko malih prednosti koje mogu da se dobiju na mapama, molim unapred da postuje ovde :)

Edited by _vladimirBG_
Link to comment
Share on other sites

Shakuras moze da se dobiju samo unakrsne pozicije, ne moze da se dobije obojica na istoj strani cisto da znate.

Wajzli spoken Jugovica Mother!Znao sam ja da tu ima neka zackoljica, doduse odigrao sam nocas samo 4-5 partija na toj mapi, pa mi nije palo na pamet da to sto nisam sa protivnikom bio na istoj strani nije slucajnost, nego da uopste ni ne moze :), eh sad mi je lakse, dobro, onda nije toliko losa mapa, mislim u zergovskom stilu - no cliffs = win

Link to comment
Share on other sites

Izgleda da sam bio vizionar kada sam igrao tu mapu sa drugarom 1v1 u beti [:D]. I tada smo uvek bili u cross pozicijama ali nije mi palo na pamet da je to u stvari ogranicenje. Tek skoro sam to saznao na jednom od topica na teamliquid-u.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

donekle ima logike kad su izbacli 2 player mapyu a ubacili 4 player. inace iszbacili su moje ban chojsove to mi se svidja. smor sto moraju da se uce nove mape :)

Furthermore, once players can survive for a few seconds, it tends to force everyone to worry about defenses once again. Will resilience make enough of a difference? That is something we are discussing right now

I'd hug you but I can't do that while strangulated.

using a snare breaker and a purple costume doesn't prevent dps btw.

Link to comment
Share on other sites

bolje da su izbacili steppes of war, na kurac mi ide...mada ni desert oasis nije bolja...sta znam, bice zanimljivo kad ubace prvu ostrvsku mapu, tipa dire straits, gorky island ili indian lament:)

hall of valhala!

a steppes of war mi je na ignore od prvog dana... to nije ladder mapa to je jebeni blood bath... :)))

Shakuras moze da se dobiju samo unakrsne pozicije, ne moze da se dobije obojica na istoj strani cisto da znate.

lazes??? raj za zerga... bicemo OP uskoro :DDD

donekle ima logike kad su izbacli 2 player mapyu a ubacili 4 player. inace iszbacili su moje ban chojsove to mi se svidja. smor sto moraju da se uce nove mape :)

ja sam isto banovao te mape... mada ne umem da igram na blistering sands i to ti je... a i delta ume da mi bude prenaporna... pa sam rotairao te 4 mape...

Link to comment
Share on other sites

jao da, hall of valhala, kako sam to mogao da zaboravim:)...btw, sto drzite mape na ignoru, zar ne treba sve da znate:)

Nazalost kao Zerg nema puno toga da znas/naucis na Desert Oasisu u poredjenju sa drugim mapama, sem kako da te abusuju terani kako god zele :) A za vezbanje vs cliff abusa, bolji je Kulas, bar je velika mapa, pa ne moras da brines toliko cesto na early pusheve i imas vremena da namasas def. Kontam da 90% zergova ima DO na ignoru :D

Link to comment
Share on other sites

Ja sam banovao desert oasis kad sam sa probom sa prvog pajlona izskautovao ispred baze za proxy i otisao da skautujem njegovu bazu da bi tamo zatekao pylon i forge vec gotove, a ispod moje baze u medjuvremenu vec gotov pilon i cannon na pola dok sam ja sisao radilicama. Retardirana mapa, skautu treba petsto godina da dodje do protivnika, a stvorena za chizovanje.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...