Jump to content

lumendal

The X
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lumendal

  1. Aham, znaci da ne pokusavam da skapiram graficke :) Pa verujem da je dobro to sto si preporucio, nego sad gledam prvo po sajtovima koji prodaju kompove na rate (bar dve - tri), a nisam video na tom sajtu da prodaju na rate , pa trazim ostalo, mada opet, sta mi vredi kad se ne razumem u najbitnije - graficke :/ failz
  2. Hm evo nasao sam neki komp na rate kosta tacno 250 e, ostale preformanse izgleda ima kako treba , 2.7 dual core, 2 giga, 500 gb hard, samo jos kad bih znao jel valjda nesto ova - ASUS nVidia GeForce GT210 512MB graficka? matična ploca Intel G31 chipset procesor Intel procesor opis Intel Pentium Dual Core E5400 2.7GHz grafička karta nVidia grafička opis ASUS nVidia GeForce GT210 512MB memorija 2GB memorija opis 2GB DDR2 800Mhz tip memorije DDR2 hard disk 1 500GB hard disk 1 opis 500 GB SATA II 7200 rpm optički uredjaj DVD-RW kućiste ATX Midi Tower 450W napajanje 450W napajanje opis ATX 450W zvučna karta DA zvučna opis SB Integrisana 6.1 Dok npr za 270 E ima slicna opcija, 2.6 dual amd athlon, 2 gb, 320 gb hard disk, s tim sto ovde graficka ima 1 giga- Ati Radeon HD 4350 1GB, e sad da ne bi postovao svaki komp na koji naidjem, samo me zanima kad gledam, sta je znaci bitnije, tih 200 gb sto ima hard disk vise, ili 512 mb jaca graficka? za wow konkretno.kontam da je ova druga opcija bolja?
  3. Hvala svima na komentarima, aham znaci kao sto sam i pretpostavljao, graficka pravi najvecu razliku, vecu i od toga da li ima 2 ili 3 giga, da li ima 300 ili 400 gb, itd itd, jedino ne kapiram sta je ovo dual core, kad sam ja kupovao kompove to je bilo 2-2,5 gigaherca ili kako vec, nije bilo dual quadripl itd korova, jel to kad pise dual 2.5 ghz znaci da ukupno ima toliko, ili svaki od tih korova? "pa radi sve dovoljno dobro sa 2 ako je ostatak delove dobar i ako ne skidas internet explorer toolbarove " = ovo nisam skapirao? cisto da znam sta je to, da se ne zajebem da skidam :P mada ako ne koristim explorer, nego mozilu ili chrome, predpostavljam da ne moram da brinem? :) Eh da , i znaci bitno je koji windows imam, znaci xp nikako, koji je najbolji za gaming, sedmica? Hmm znaci sve se vrti oko graficke karte, pa dobro, makes sense :)
  4. Uhh, pravo uzivanje, steta sto nije bilo polu finale ili finale :), ne znam, iskreno nisam mislio da ce obojica tako daleko da doguraju, sobzirom da su poceli da igraju toliko kasnije nego vecina ovih igraca, ali oni ne prestaju da iznenadjujuj svojom pametnom igrom. Mislim, cetvrta partija, koliko je bila intezivna borba oko pozicioniranja tenkova, to je neverovatno.. Svidja mi se ovaj top4, samo jos kad bio FruitDealer bio umesto NesTea, bilo bi savrseno, ovako...pa, videcemo kako ce NesTea odigrati protiv vrhunskih terana, pokazao je da je evidentno superioran u ZvZ, sad ostaje da vidimo druge match up-e. Sto se tice banshee u TvT match upu, jbg, 2 shotuje radilice, mnogo je mocna, pa cak i kad protivnik ima spreman odgovor, velike su sanse da ce da ubije 5-6 radilica i isplati svoju cenu, a da ne pricam kad nema.... Svidja mi se kako SC 2 Terrani zaista odgovoraju BW proovima, em sto mnogo fino mogu da harasuju dropshipima koji lece, em sto vikinzi su takodje jako zanimljivi sa land opcijom, a da ne pricam koliko su ti igraci jaki kada krenu u containove sa tenkovima i marincima... U svakom slucaju, dan odmora sutra, pa u polu finala :)
  5. Evo za one koji ne mogu sami da se snadju, link opet - prvo ide zagrevanje Zenio vs NesTea, a onda Nada vs Boxer http://www.teamliquid.net/video/userstream.php?user=TUski
  6. Ehh da, to je najbolji deo svega ovoga, ovo je tek pocetak, tek drugi turnir, tek 0.0000000000000000000000001% od onoga sto predstoji :) Juce FruitDealer, danas Fake Boxer, sutra neko treci, dok za to vreme stare SC BW zvezde se zagrevaju, doduse neke se i vec zagrejale, bice ovde velika borba, za svako mesto na turniru, a kamoli za neki bolji plasman... Zato za one koji uzmu na ova tri GSLa S codove, to je kao da su uboli jack pot, i prvi seli na voz za uspeh, sto ce drugi morati da jure i jure i jure i... jure :)
  7. ROFL Sting, hahahaahahaahahahaahahahaahah, koji jebeni win, hahahaahahahahaahaha :))))))))))))))))))))))))) zamalo da nisam probudio moje koliko se jako smejem :D :D :D Evo bas procitah na TLu intervjuu, jako dobri odgovori, svaka cast i njemu i Kyrixu, za epic mec, i epic prvu i petu partiju, zaista mec vredan cetvrtfinala, i to obojica novajlije, ko bi rekao..
  8. Imam bas neko staro sranje, sa integrisanom grafickom kartom, koja ni ne moze da se menja :( star 5-6 godina, mislim ionako raidujem sa posla ( iz igraone) vec dugo, kuci sam jedino mogao da blejim u wowu, i to van dalarana jel je tu bas seckalo, ali sad bih hteo da pocnem malo vise od kuce da igram, lakse mi je i jednostavnije, pa me cisto zanima da li za tu neku cifru koji sam spomenuo moze da se nabavi masina na kojoj bi kata radila :) or i have to try harder :P
  9. Posto moram da kupim nov komp za kataklizmu, jer moja stara krntija vise ne moze da podnese wow, tj od novog patcha sa fancy vodom grafika je otisla u k.... i ne mogu ni da se logujem, a ne razumem se preterano u performanse kompova, a i nisam bas jak sa parama, zanima me ako ima neko ko prati cene kompova, i razume se u wow, da mi kaze da li bi za oko 250 e, mogao da se kupi komp bez monitora (njega sam menjao ove godine) na kome bi radila kata, naravno ne high quality, low ili normal graph, cisto da mogu da raidujem sa nekim prosecnim-nizim fpsom. Hvala unapred na odgovoru, izvinjavam se ako sam ovo treba da postavim u pod forumu o kompovima, sobzirom da pitanje spada u oba foruma, izabrao sam ovaj.
  10. Erm, fungal ne bi pomogao :( iz dva razloga, iz prvog, ionako je spredovao marince, tako bi fungal retko bio efikasan, jer nikad nisu bili u grupama, drugo pozicioniranje borbi nije nikako bilo za fungal, vec za banelinge (koje je doduse i imao, ali svaki resurs za njih mu je znacio). Sobzirom da je Kyrix bio konstantno pod pritiskom, nekad nije mogao bas iste sekunde cim digne lair da upgraduje speed, koliko god da je bitan, prioritet mu je bilo da prezivi, a vrlo cesto je bilo na granici. Ako je vec nesto mogao da pokusa u prvoj partiji sto nije, to bi recimo bilo par baneling mina, ali opet, prva je bila toliko brzog tempa, da nije imao previse vremena da improvizuje, jednostavno protivnik mu nije davao da dise.
  11. Auuuu kakva partija......oO wow, definitivno partija sa za sada najvise preokreta na GSLu. Neverovatno, do poslednje sekunde se nije znalo ko ce da pobedi, kakve borbe, kakvi preokreti, necu spoilovati, ali ova poslednja peta partija..bas super sto se namestilo da bas ona odlucuje ko ce uci u polu finale, a ne neki cheese all in rush. Pogledajte kad izadje VOD , ovo ne treba propustiti.
  12. @ Peja, nemoj da gledas direktan stream sa GOMTVa, zato sto zna da se buguje, i da preskace, zabada, itd itd, zavisi dosta od programa koje koristis. Bolje je mnogo gledati direktan restream sa Team Liquida, zato sto Tuski/Bigfoot/Ostali imaju sve namesteno kako treba, i stream tece dobro, sem kad je neki veci problem. Anyhow, sjajna prva partija,
  13. Lol evo logovao sam se, izgleda da neko Fake Boxer ili Kyrix nije se jos pojavio, i ima jos 9 minuta dok ne popije diskvalifikaciju : / Eh Koreanci ne tolerisu kasnjenja Ah Kyrixa nema, isteklo je 10 minuta , ali izgleda da je blizu i da ce stici, prvi put na GSLu da kasni mec , valjda ce popustiti Kyrixu. http://www.teamliquid.net/video/userstream.php?user=TUski <------ Stream link Edig, oh ma gawd, dingovao sam 50 postova, jel to znaci da sad mogu da gledam gole devojke na KLAN RURU? FUCK YEA, odo' ja, bbl
  14. Da dobar mu je dosta kvalitet snimka, treba ispratiti da li ce postovati VODove od sad pa na dalje, ako ga neko ne ukloni. Hvala na linku. A sto se tice Live-a, to nije nikakav problem kad je GSL u pitanju, live stream em sto ima na zvanicnom sajtu, a za one koje mrzi da se registruju, ili su na poslu/skoli itd, imaju i streamovi na Team Liquidu. Znaci dobro VODovi su ono sto zna da skripi, a za live stream nema problema :)
  15. Pa na onom sajtu youplayoff imas low quality snimkove, da sem na GOMTVu gde se placa, nisam siguran da negde ima HQ videi. Evo jos jednom link http://www.youplayoff.com/playoff/286/%282010+GSL%29+Sony+Ericsson+STARCRAFT+II+Open+Season+2 samo predjes preko meca koji te zanima misem, kliknes show more details on this.. Dakle, ostalo je jos samo osam (in before na kur*u te nosam) igraca na GSLu, i u naredna dva dana, imacemo cetvoricu polufinalista. Parovi su sledeci : Novembar 1. Fake Boxer (Terran) VS KyrixZenith (Zerg) HopeTorture (Terran) VS NEXGenius (Protoss) Pobednici ovih cetvrtfinala ce se sastati u polufinalu. I: Novembar 2: SlayersBoxer (Terran) VS oGsNada (Terran) oGsZenio (Zerg) VS NesTea ( Zerg) Pobednici ovih cetvrtfinala ce se sastati u polufinalu. Znaci, sutra - u 11:00 po nasem vremenu, krecu cetvrtfinalne borbe, igraju se dva meca, po sistemu Best of 5 games. Ja cu linkovati ujutru neki od Team Liquid streamova, mada to nije tesko u principu naci, ali za svaki slucaj. Sto se sutrasnja dva meca tice, imamo dva kompletno razlicita meca, sa jedne strane, novajlije na GSLu, Fake Boxer i KyrixZenith, od kojih se nije suvise ocekivalo. Ali Fake Boxer je pokazao u poslednja dva kola, zasto je dugo bio rankiran kao najbolji igrac na Koreanskom serveru, dok Kyrix vec ima dva velika imena ostavljena iza sebe, HongUnPrime-a i oGsEnsnare-a, igrajuci i agresivno, i na makro, i mass roachevima, i mass banelinzima, pokazujuci da se efikasno sluzi zergovskim arsenalom.Mec je kompletno otvoren, i favorita nema. Sto se mene iskreno tice, iako navijam za Kyrixa jer je kvalitetan zerg, simpatican mi je i Foxer, jer se zaista trudi maksimalno da pridobije naklonost publike, i pokazuje veliku harizmu u dosadasnjem delu turnira. Sto se tice okrsaja HopeTortura tj IntoTheRainbowa i NEXGeniusa, sigurno ce biti jako interesantno. Genius je sigurno u naletu, ponesen uspehom na Blizzconu, dok sa druge strane, ITR sem poraza u finalu proslog GSLa, uopste ne pokazuje znake slabe igre, i verovatno je najkonzistentniji igrac trenutno. Kao i u proslom GSLu, i sada igra protiv protossa u cetvrtfinalu. I sobzirom da je Testera uspeo relativno lako da pobedi, moramo mu dati malu prednost u odnosu na Geniusa.
  16. Interesantna stvar kod drugog dana RO 16 GSLa, je bila ta sto od cetiri meca, cak tri su bili mirror matchevi, i to sva tri razlicita, ZvZ, PvP, i TvT. Iako ljudi takve meceve uglavnom ne vole, ali eto, tako su se namestili parovi. Iako su sva cetiri meca bila potencijalno jako zanimljiva, najvise paznje je naravno okupirao mec izmedju Kineskog proa Lonera, koji je na Blizzconu uzeo drugo mesto, i 10.000$, i gosn Imperatora licno - SlayersBoxera. Iako bi Boxer bio favorit ranije, posle Lonerove dobre igre na Blizzconu, niko nije mogao da ga stavi u ulogu outsidera. U svakom slucaju, evo kako je drugi dan izgledao: MATCH 1: NesTea iako je ispao u prvom kolu prvog GSLa, na ovom je uspeo da dodje cak do trece runde, i pokazao je sasvim solidne partije.Sa druge strane, mnogi su zeleli pobedu oGsTheWinda, da bi u cetvrt finalu videli okrsaj oGs zergova. Prvu partiju TheWind otvara ling blingovima, dok NesTea se odlucuje za fast expand iako igraju blistering sand. Thewind ubija par radilica, ali posto NesTea switchuje na roacheve, switchuje i on. TheWind prvi krece u napad, i uspeva da za trenutak probije NesTea, ali Nes uspeva da se odbrani, i krece u kontra napad roachevima i zerglinzima, i odlicnim mikrovanjem uspeva da ih zastiti od par banelinga,i onda uspeva zerglinzima i roachevima da prevagne u svoju korist vs samo roacheva. Odlican kontra napad NesTea mu je doneo prvu partiju. Drugu partiju, obojica otvaraju speedling banelinzima, s tim sto NesTea prvo upgraduje speed pa stavlja b nest, a TheWind obrnuto. Zato NesTea dodaje spinecrawler da moze da se odbrani, dok TheWind koristi to da napravi par dronova vise.Obojica pritom opet tech switchuju, dodajuci roach warrene, i posle malo mikrovanja na sredini, NesTea krece sa vojskom od 10ak roacheva u napad, dok TheWind se vise fokusirao na zerglinge, i ima 21 speedlinga, i dodaje par spine crawlera u bazi. Ali NesTea dodaje svoje speedlinge, koji stizu u napad taman sa roachevima, i uspeva lako da probije odbranu od 20ak speedlinga 3 roacha 2 jezika i queena, i uzima i drugu partiju. Veliki uspeh za NesTea, koji je od ranog ispadanja u proslom GSLu, stigao cak do cetvrt finala u ovom, osigurao za sebe S code, i borbu za polu finale protiv oGsZenia. MATCH 2: Definitivno jedan od zanimljivih meceva, sa novim zvezdama GSLa, i bez klasicnog favorita, je bio izmedju fake Boxera i Sangoa aka babybyebye-a . Dok je Fake Boxer preokretom od 180 stepeni, od loseg prvog meca i traljave 2-1 pobede, dosao do 2-0 pobede nad sampionom GSL 1, i trenutno verovatno najboljeg SC 2 igraca, FruitDealera, Sangho je pametnom igrom cinilo se lako dobio svoja prva dva protivnika, i kao fan publike, usao sa velikim ocekivanjima u ovaj mec. Sangho je znao da Fake Boxer u daljem tekstu - Foxer, preferira cheese all in igru i pusheve rane, odlucuje se za najbolju taktiku protiv toga, jaca ekonomiju na pocetku, i pravi 4 sentry-ja koji mogu da bacaju forcefieldove koliko god zeli, i time zaustave rush, dok on brzo techuje do imortala, i odatle sa superiornijom ekonomijom pravi vojsku i expanduje se. Foxer naravno krece u rush sa 3 marinca i 2 maraudera, i sada momenat koji je presudio partiju, Sangho koji krece da mu zatvara ulaz u bacu FFovima, posle dva dobra FFa, treci baca delic sekunde kasnije, i Foxer uspeva da udje u bazu, unistava sentrije, i pojacanjima dovrsava imortala koji upravo izlazi, i uzima prvu partiju. Steta velika, Sangho je imao savrsen counter za Boxerovu igru, ali jednostavno nacinio je gresku koja ga je kostala partije. Drugu partiju, Fake Boxer i definitivno rusi sve spekulacije o njegovom kvalitetu, i otvara mind gameom, znajuci da Sangho ocekuje rush, ide na brz 1 rax expand. Dok Sangho ide na 3 gate robo. U trenutku kada njegova superiorna ekonomija krene da donosi rezultate, i mineuje iz dve baze, Sangho se expanduje, ali tada Boxer vec krece da massuje vojsku, i krece u savresno vremenski odredjen napad, spreaduje vojsku na dve strane, i unistava Sanghovu armiju. Mind game, superiorna ekonomija , odlican spread, sve je bilo na Foxerovoj strani, i zasluzeno prolazi u cetvrt finale. Vise o njemu malo kasnije, a sada sledeci mec. MATCH 3: Na nesrecu protoskih igraca, protosi koji su ovaj ceo turnir oslabljeni, pocevsi od ispadanja Testera u kvalifikacijama, preko cestih poraza i od Zergova i od Terana, jos su morali i da gledaju sudar dva odlicna protosa jedan protiv drugog u RO 16, u kome jedan od njih ce morati da zavrsi ucesce na ovom turniru. U ovom mecu zaista nije bilo favorita. Sa jedne strane, veoma postovani oGsInca koji je u proslom GSLu stigao do cetvrt finala, u kom je u cudnim partijama, 6 pool rushu i baneling bustu, izgubio od FruitDealera, a sa druge strane, takodje veoma postovan igrac, NEXGenius, koji je definitivno podigao buku oko sebe pobedom na Blizzconu, koji mu je doneo 25.000$. I jedan i drugi igrac pruzaju solidne partije, i zaista se nije znalo sta nam ovi mecevi mogu doneti. Prvu partiju, Nex otvara 4 gateom, dok se Inca odlucuje za 3 gate robo sa fast expandom. Inca dodaje robo bay, dok Genius iako ima vecu vojsku, ne napada Incu, davajuci mu vremena da se techuje, Incin rizik se isplacuje, iako je mogao da izgubi partiju u bilo kom trenutku, zbog manjka vojske, kada colosus izlazi, i termal lance se istrazuje, Inca okrece partiju u svoju korist, i sa prednoscu i u expanziji i u techu, koristi borbu da pobedi Geniusa i uzme prvu partiju. Drugu partiju obojica otvaraju 2 gateom, s tim sto Inka prvo pravi 2 gatea pa core, dok Genius posle prvog gate pravi core pa dodaje drugi. Inca dodaje robo facility, dok Genius dodaje twiligt council, nagovestavajuci blink ili dark templare. Genius se odlucuje da resarchuje blink, dok Inca pravi observera prvo, i expanduje se, cuvajuci ulaz sa 2 sentry 2 stalkera i zealotom. Ali Genius ignorise sve to, dolazi sa 10 blink stalkera, teleportuje se Inci u bazu, i lagano mu cisti jedinice i radilice, time uspevajuci da izjednaci seriju na 1-1. Trecu partiju, obojica otvaraju identicno, brzim twilight councilom, i obojica resarchuju blink, s tim sto Inca ima 4 proba vise, a Genius dodaje treci gate. Iako izgleda da ce se ici na blink borbu, Inca dodaje dark templar shrine, dok Genius dodaje jos stalkera. Na sredini Inca nalece sa 4 stalkera, na Geniusovih 6, i povlaci se, ali Genius warpuje jos 3 stalkera i uspeva da snipe-uje 3 stalkera Inci, koji sada mora da odugovlaci dok mu se ne napravi dark templar. Genius krece u napad, dark templari izlaze, jedan ide pravo u Geniusovu bazu, dok ostala dva stoje i ubijaju stalkere. Genius ubija vecinu radilica Inci, i dok iznad svoje baze stavlja robotic facility da se pravi, svoje radilice pomera u suprotnu stranu mape, navlaceci Incu da ga prati sa DTovima na drugu stranu, i kupujuci sebi vreme za robotic facility. Za to vreme pusta sve radilice da mu umru , i uspeva da izdrzi dok mu ne izadje observer, i situacija postaje 8 stalkera + observer vs 3 dark templara, i Genius izlazi kao pobednik, uzimajuci mec i prolazeci u cetvrt finale, i dobijajuci S code, koji Inca vec ima sa proslog GSLa, pa mu je verovatno poraz lakse pao, pogotovo sto su se prijateljski i pozdravili posle partije. MATCH 4: Cetvrti mec, je takodje trebao biti veoma neizvestan, jel iako je Boxer legenda starcrafta, nije se znalo koliko je zaista spreman za SC 2. Sa druge strane, Loner svojim ucescem u finalu Blizzcona, definitivno je skrenuo dodatnu paznju na sebe, pored toga sto je jedini preostali stranac na turniru. Prvu partiju Loner krece agresivno, prvo pushom sa 5 marinaca i helionom, ali Boxer to spremno docekuje, pozicionirajuci marince na ulazu u svoju bazu, tako da ubiju helion dok dolazi ka njima, o onda dobijaju borbu protiv Lonerovih marinaca.Loner nastavlja agresiju, dropom 1 siege-a i 4 marinca, ali Boxer spremno docekuje, ubijajuci mu vojsku, a i dropship sa dva vikinga. Odatle Boxer uzima vodjstvo, krece u ofanzivu, sa par marinaca i siegeva, dok Loner pokusava da se expanduje, i harasuje Lonera sa 5 vikinga, spustajuci ih na radilice, i dobrim mikrom praveci dosta stete. Sa strane baze Lonerove, sieguje par tenkova, i uz pomoc vikinga koji mu omogucavaju vidljivost, krece da napada Lonerovu bazu, Loner pokusava da all in napadom unisti tenkove i odbrani se, ali Boxer ima vise vojske , unistava Lonerovu bazu, koji predaje partiju. Nadmocna i sigurna igra Boxera, i vec se sad cinilo da ce Boxer uspeti da se izbori sa jos jednom preprekom. Druga partija krece identicno, Loner opet pokusava 1 helion 5 marine push, ali Boxer vadi dva scva da tenkuju heliona, dok ga Marinci ubiju, a onda i uspeva da okonca borbu marinaca sa dva prezivela marinca.Loner opet ide prvi u napad, sa 2 tenka, 5 marinaca i dropshipom, ali Boxer sieguje svog siega na sredini, kog cuva par marinaca, i sa dva vikinga daje mu duzi domet, pri tom jureci mediveca, i terajuci Lonera da se malo povuce. Loner pokusava da nadje dobru poziciju za napad, dok se obojica igraca expanduju, ali Boxer je jednostavno uvek korak ispred njega, i bolje se pozicionira, pucajuci prvi. Uskoro krece na sredini do borbe, sa slicnim vojskama, tenkovi vikinzi i par marinaca, ali Boxer prvi puca, bolje spusta vikinge i vraca kad je potrebno, pobedjuje u borbi, i sa vecinom prezivele vojske, krece u napad, iz koga Loner ne moze da se odbrani. Time Boxer i zvanicno stavlja tacku na spekulacije da li ce doci do meca izmedju njega i Nade, uspevajuci da se kvalifikuje za cetvrt finale, uzimajuci S code, sto mu je i kako sam kaze bilo najbitnije na ovom GSLu, i sada moze malo opustenije da igra, mada naravno, ne sumnjamo da ce i on i Nada dati sve od sebe, da dodju do pobede u ovom mecu. Toliko o opisima RO 16 , kasnije malo i preview meceva u cetvrt finalu, i igraca koji igraju u njima.
  17. Cetvrtak i petak su obelezili proslu nedelju kada je GSL u pitanju, jer su se tada igrali mecevi osmine finala. Za one koji nisu ispratili jos jednom kratko objasnjenje zasto je to najvaznija runda turnira. Global Starcraft League, ce imati tri open turnira u 2010 godini, u mesecima Septembru, Oktrobru i Novembru/Decembru, u kojima ce ucestvovati po 64 igraci, kvalifikacije su otvorene, i do sada u obe kvalifikacije je ucestovalo po 2000 ljudi. Vaznost ovih turnira, pored ogromnih nagrada, je ta da ce oni seedovati igrace, za predstojecu sezonu 2011. To ce funkcionisati tako sto ce 32 najbolje rangirana igraca, po ucinku na sva tri GSLa, dobiti status - S code , i igrati glavne turnire od sledece sezone, dok ce 96 igraca dobiti status - A kode, i posle svakog glavnog turnira, ce igrati kvalifikacije sa losije rangiranim S code igracima, za glavni turnir. Za sada je izracunato da plasiranje u top 8 GSL, automatski donosi S code za sledecu sezonu, i zato je svim igracima upravo plasman u top 8 i najbitniji deo GSLa, da bi obezbedili sebi dragoceni S code status. U GSL 2, smo dosli do dela kada se 16 vrhunskih igraca borilo za mesto u osam najboljih na ovom GSLu, i evo kako je to izgledalo. DAN 1 MATCH 1: Prvi mec RO 16, su otvorili oGsEnsnare - bez premca najbolji pojedinac u redovima oGs Klana (bar do Nadinog dolaska) i polu finalista proslog GSLa, jedan od najboljih Korejskih Terrana, i KyrixZenith iz Zenith klana, novajlija na GSLu, koji je svojom agresivnom igrom napravio ogromno iznenadjenje u prvom kolu , izbacio favorita HongUnPrime-a, i sa agresivnom igrom sto je retkost kod zergova, nastavio i u RO 32. Interesantan mec je bio u najavi, i bilo je zanimljivo videti kakvu ce igru Kyrih uspeti da pruzi, protiv jos jednog velikog favorita. Prvu partiju Kyrix otvara fast expandom, Ensnare scoutuje, i odgovara bunker rushom, ali Kyrix brzo reaguje, okruzuje radilicu i sprecava pravljenje bunkera. Ensnare ipak nije u zaostatku kad je ekonomija u pitanju, i pumpa radilice, dok Kyrix se odlucuje za pokusaj baneling busta, ali sa banelinzima bez speeda, ne uspeva da se probije i napravi vecu stetu. Kyrix nastavlja da vrsi pristisak banelinzima, koristeci to da se expanduje i uzima trecu bazu. Ensnare odgovara drop harasom, koji pravi dosta stete dok Kyrixu ne izadju mutalisci. Kyrix uspeva da se odbrani, i dok i dalje massuje banelinge kojima cisti Ensnarevu vojsku, mismicrom gubi mutaliske, i stavlja ponovo partiju u neizvesnot, iz velike prednosti koju je stvorio pre toga. Kyrix je pravio roacheve, na sta Ensnare odgovara marauderima i tenkovima, i ti mutalisci da su preziveli, uz nove, bi mu pomogli da overwhelmuje kolicinu marinaca koju je Ensnare imao, i da mu onda juri tenkove i time ne da Ensnaru da napravi nikakav pritisak, sto je ovaj neometen kad su mutalisci umrli uradio, i uspeo da se izvuce iz Kyrixovog pritiska, i uzme prvu partiju. Drugu partiju Kyrix otvara 15 hatchom, i preskace zergling speed, upgradeujuci odmah lair. Ensnare se otvara 1 bansheejem za haras, i fast expom takodje. Dok obojica razvijaju ekonomiju i tech, Kyrix pametno uzima trecu bazu, na Ensnareovoj strani mape, sto mu omogucava ako bude duga igra, da iscrpi minerale na strani mape koja pripada teranu. Ensnare igra dosta pasivno, i odbija da scoutuje, sto Kyrix koristi za muta haras, i uzimanje cetvrte baze. Kyrix dodaje gomile banelinga, dok Ensnare pravi mesanu vojsku, marince siegeve medivace, i dodaje 2 thora, i cisti kamenje na goldu, pokusavajuci da uzme trecu bazu. Dolazi do velike borbe na sredini, gde Thorovi uspevaju da upiju jako puno banelinga, tako da svi banelinzi umiru, uz naravno, ciscenje Ensnare-ove vojske. Ali to odgovara Kyrixu, koji ima ekonomsku prdednost, i dok Ensnare njemu drop harasom unistava cetvrtu bazu, on obnavlja svoju vojsku lako, i uz jake napade unistava gold expo od ensnare, i ensnare predaje drugu partiju, jer je u prevelikom zaostatku, i na samo dve baze, bez vojske. Iz ove partije se videlo da Kyrix i pored agresije koju je pokazao u proslim mecevima, ima i neverovatan makro, totalno outmakrujuci Ensnare-a. Treca partija je bila jako interesantna, i Kyrix je pokazao da izrasta u zaista velikog igraca. Posle huge makro game-a proslu partiju, ovu otvara brzim 1 base lairom u 1 base mutaliske, sto Ensnare ne uspeva da scoutuje, i hvata ga donekle ne spremnog. Ensnare uspeva da se nekako odbrani od harasa, i brzom techuje na thorove, dok Kyrix totalno menja plan u medjuvremenu, i full switchuje na makro game, pumpajuci dronove dokle je to god bilo moguce. Onda zaista interesantan trenutak, Ensnare krece u push sa 2 thora, par marinaca, i par scv-ova, Kyrix nema nista sem par zerglinga, par muta, i jedan queen, i taman kada izgleda da je partija gotova, Kyrix povlaci sve dronove, surounduje thorove da ne mogu da se poprave, tenkuje ih dronovima, i uspeva nekako da prezivi, sto izaziva opste odusevljenje medju publikom. Opet uzima trecu bazu kod Ensnarovog expa, i outmakruje ga, bacajuci gomile jedinice na njega, sto ovaj ne uspeva da odbrani, i Kyrix od totalnog anonimusa, odlicnim igrama dolazi do cetvrt - finala, i S coda za predostojecu sezonu. Definitivno igrac koga treba pratiti. MATCH 2: Mozda istorija GSLa nije duga, ali joj to nije predstavljalo problem da se ponovi. Naime, kao i u proslom GSLu, i u ovom u cetvrt finalu su se sastali HopeTorture aka IntoTheRainbow, i CheckPrime. ITR je lagano dobio mec u prvom GSLu, i bilo je pitanje da li ce to i ponoviti, ili je Check spremio neko iznenadjenje ovaj put. Check se odlucuje za sve ili nista, i znajuci da je ITR ipak trenutno bolji igrac u normalnoj borbi, pokusava da ga iznenadi brzim uzimanjem prve partije, i otvara se 6 pool rushom. ITR ne wallinuje bazu na vreme, Check stize, ali ITR uspeva da mikrovanjem odlaze taman toliko dok mu ne izlazi drugi marinac, potom i treci, a kada pada prvi mule na minerale, Check je u prevelikom zaostatku. Pokusava da se povuce i reorganizuje, ali protiv igraca kao sto je ITR tesko je povratiti se iz velikog zaostatka, i ne dugo zatim, ITR uzima prvu partiju. Drugu partiju Check otvara 14 hatchom, dok ITR otvara brzim factory reactorom, i posle par heliona switchuje reactor na starport, i pravi vikinge, kojima odlicno harasuje overlorde spreadovane po mapi.Check dodaje roach warren, i upgraduje lair, posle koga dodaje i spire. ITR koristi savresn push timing, dropuje se Checku u expo, unistava, iz njega ulazi u main, snipeuje spire, i ubrzo potom zavrsava partiju. Ponovo brze i lake pobede ITRa nad Checkom, Check koji je i sam jako solidan igrac, jednostavno nema resenje na GSLovima protiv igraca kao sto je ITR, ali i pored toga sto nije prosao ni ovaj put u top 8, trenutno je najbolje rangiran od igraca bez top 8, za S code, imajuci jedini dva RO 16 na dva GSLa, tako da i samo RO 32 sledeci GSL, bi trebalo da mu omoguci da se bori u najjacem takmicenju. MATCH 3: Sesnaestogodisnji Koreanski igrac Leenock je pokazao solidnu igru u prva dva meca na GSLu, ali u ovom kolu, mu dolazi jedna od najvecih legendi Starcrafta - oGsNada . Koliki otpor moze da mu pruzi, je interesovalo sve fanove. Slicnim razmisljanjem kao i Check, znajuci da igra protiv kvalitetnijeg igraca, Leenock odlucuje da proba da napravi iznenadjenje 6 pool rushujuci. Ali za razliku od Checka, Leenock ide do kraja, salje i radilice, i Nada jednostavno ne uspeva da zadrzi toliko jedinica sa svojim SCVovima , pokusava da napravi bunker kod svog mineral line-a, ali Leenock dobrim mirkom uspeva da spreci oba marinca da udju u bunker, i ubrzo uzima prvi partiju, na opste zaprepascenje svih gledalaca. Nada je vidno uznemiren posle ovakvog otvaranja, skida jaknu, i pogledom "I came here to kick some asses and chew some gums, and i'm all out of gums." pokazuje da je spreman da koriscenjem svog oruzija iz arsenala koji poseduje, kazni Leenocka za ono sto je uradio. Drugu partiju Nada otvara sa 1 rax expandom, u blue flame hellione i throve. Leenock istrazuje overlord speed, burrow, ali ne zakopava dronove kada hellioni dolaze da harasuju, i gubi par komada, ali uspeva da se odbrani. Leenock masuje mutaliske, dok Nada koristi to, i kompletno switchuje iz mecha u bioball, dodavajuci 4 barake, i masujuci marince. Obojica se za to vreme i aktivno expanduju. Leenock docekuje nespreman Nadinu vojsku, i mutalisci lako ginu, sto nada koristi i unistava Leenocka, vracajuci rezultat na nereseno. Trecu partiju, Leenock otvara brzom drugom bazom, i lair techom na infestore, i dodaje banelinge, dok Nada massuje rax vojsku i tenkove, i onda se Leenock odlucuje za malo riskantniju igru, double expandujuci se, i rushujuci hive tech, sto nada koristi za push, i odlicnom spreadovanjem marinaca, minimizira gubitke od banelinga, uspevajuci da iz jednog napada srusi odbranu pomalo pohlepnog Leenocka, i uzima trecu partiju. Nada je samim tim i zvanicno uspeo vec u prvom GSLu u kom ucestvuje, da se kvalifikuje za S classu, i priblizi nas na samo jedan korak od epic meca Nada vs Boxer u cetvrt finalu. MATCH 4: U poslednjem mecu prvog dana osmine finala, sastajali su se ogsZenio verovatno najbolji zerg u oGs klanu, i Idra, najuspesniji ne Korejski igrac trenutno.Sobzirom da je ZvZ ne toliko popularan match up na turnirima, jer su dosta dugo zergovi uglavnom ispadali na samom pocetku, ovaj match up je najmanje poznat igracima, i kako moze da se odvija. Znajuci da Idra nema neku kreativnost, i u glavnom fokusira pobede na jak makro, i standardne partije, oGsZenio je bio favorit, i ocekivalo se da vidimo nesto interesantno od njega. Prvu partiju, obojica otvaraju najstandardnijim otvaranjem u ZvZu trenutno, roachevima, s tim sto Idra ide na fast expand, dok se Zenio odlucuje za brz lair i containment overseerovima sprecavajuci Idru da stvara dodatne larve, i usporavajuci mu produkciju. Zenio polako stvara prednost, i koristi prvu vecu borbu roacheva da se bolje postavi, i pretoci prednost u pobedu. Drugu partiju, na blistering sandsima, Idra scoutuje da Zenio ide na brze roacheve, i odlucuje se za brz lair, dok sprema speedlinge za borbu protiv roacheve, koji su solidni protiv njih dok su roachevi u manjim kolicinama. Ali Zenio ocekujuci to, dodaje odmah i baneling nest, pravi 2 banelinga, i krece u napad sa par roacheva i 2 banelinga, i dok ga Idra ceka sa speedlinzima, queenovima i sunkenom, Zenio mikruje banelinga iza roacheva dok ih ne napadnu speedlinzi, onda ih spucava u njih, ubijajuci ih sve, i lagano dovrsavajuci queenove i sunken sa roachevima, uzimajuci lako i drugu partiju. oGs Zenio je tako uspeo da se kvalifikuje za S classu, i prodje u cetvrt finale, gde ce ga ocekivati jos jedan ZvZ, dok Idra iako je izgubio, sada dodajuci RO 16 uz RO 32 na proslom GSLu, ima solidne sanse za S code, ako dobro odigra sledeci GSL.
  18. Props za PIMPA : A evo i Pimp smack za one koji nisu videli HAI Idra, you'r ma bitch now : Objasnjenje : Q: Your ceremony is making buzz. A: IdrA has been very impolite on BN so I do this to ask him to watch his mouth. He was BM to me during the Beta. Original translation :"Because Greg Fields does not have any manners on battle.net, so I did the ceremony to tell him to don't mess with people. I've been victimized to his bm during the Closed Beta, which motivated me to do this. In the end, however, a ceremony is only a ceremony, and I hope you all watched it well."
  19. Mali debeljuskasti Leenock je pokazao Checku kako se radi baller 6 pool, imam osecaj da se ovaj pokrio usima in some dark dark corner :P, ali dobro, Check 2 x RO 16, prvi je u redu za S code od igraca koji nisu usli u top 8, tako da se ne brinem za njega. Jbg , dva turnira za redom protiv IntoTheRainbowa u RO 16, tough luck :(
×
×
  • Create New...