Dule_smor Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 najduza pruzna linija za koju moze da se kupi karta je lisabon-vladivostok, to je nekih 14k km cini mi se:)...znaci moskva-vladivostok bi bilo oko 10k km:) edit, naravno to ce biti samo dok japanci i rusi ne naprave tunel hokaido-sahalin i most ili tunel sahalin-kopno, onda ce najduza linija biti lisabon-kagoshima:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 (edited) Ako pruga Bg-Bar ima ~470 kilometra, onda od Moskve do Vladivostoka ima pa bar jedno 20 puta više. Ja tipujem isto na 10 ooo kilometra, mada sam preterao verovatno :D Edited August 22, 2010 by Capitaine Kotscha У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 savke, ja ne tipujem, ja znam:)...elem, nek postavlja neko pitanje:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 (edited) Evo ja ću, pošto sam ja tipovao ono što si ti znao :D (sad sam i proguglao, tačna brojka je 9288 km, što baš i nije 10k km al ajde :D) Evo pitanja: U Makedoniji postoji jedan prirodni fenomen pojavom vrlo sličan(ali ne i identičan!) Djavoloj varoši. Kako se naziva ta lokacija, i o čemu se radi :) Edited August 22, 2010 by Capitaine Kotscha У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 e pa sad, dosta sam u osnovnoj punio glavu brojkama kao sto su visine vrhova i broj stanovnika, mnogo bi mi bilo da pamtim i tacne duzine zeleznickih deonica:) a cuo sam za tu "djavolju varos" u makedoniji, samo zaboravih gde se tacno nalazi...inace fenomen nastaje erozijom rastesitog zemljista koje jedino ostaje ispod cvrstog kamenja, pa tako nastaju onakve formacije...a mozda su i skamenjeni svatovi sto kaze narod:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 tell us! Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Ajd sutra ću možda neko vidi i zna odgovor :D У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 25, 2010 Author Report Share Posted August 25, 2010 ae savke, mojne da usporavas topik:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Mesto Kuklice je u pitanju. http://balkanwineroute.com/destinacija_hr.php?destinacija=Kuklica Kuklica je makednoska reč za lutkicu. Neka pita ko želi :) У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 ae bre, sto moram stalno ja:) do pre nekoliko godina roterdam je bio najveca luka na svetu po ukupnoj tonazi robe transportovane preko nje...ali sada je to jedna druga luka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 hong kong ?:D Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 poshto ima logike da su kinezi u pitanju, treba da su ili hong kong ili shangaj. pritom je shangaj mnogo bolje geografski pozicioniran od HK-a, i u odnosu na kinu i u odnosu na ameriku, da ne spominjem to da HK ima specijalan status. tako da moj pik je shangaj, mada mozhe biti i singapur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 bravo dare care! :D elem, po ukupnoj tonazi shangaj sa neverovatnih 560 miliona tona godisnje...roterdam je imao nesto preko 400 miliona tona...a po broju kontejnerskih brodova najveci je singapur, pogledajte samo ovu jebenu sliku:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 (edited) Bila juče fubalska reprezentacija Singapura u Jagodini lol :D A ova luka je Edited August 26, 2010 by Capitaine Kotscha У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 27, 2010 Author Report Share Posted August 27, 2010 singapurtjani:) rev se zabagovao, postavljajte pitanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 30, 2010 Author Report Share Posted August 30, 2010 e bas ste smaraci...koji je vodopad najvisi na svetu (najveci pad vode u metrima)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
faq2 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Ejndzel vodopadi u Juznoj Americi u mirin brah? u mad? come at me bro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 30, 2010 Author Report Share Posted August 30, 2010 tako je, andjeoski (u stvari andjelov, jer je nazvan po italijanskom piotu koji ga je prvi otkrio ako se ne varam) vodopad u venecueli, visok je oko 900m cini mi se...postavljaj:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
faq2 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Najkisovitije mesto u Evropi? u mirin brah? u mad? come at me bro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 The waterfall was known for most of the twentieth century by the name "Angel Falls" after Jimmie Angel, a US aviator who was the first to fly over the falls in a plane. The height figure 3,212 ft (979 m) blizu si bio dule! :D The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 cetinje! Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 30, 2010 Author Report Share Posted August 30, 2010 dobro guglas pejo! btw, odgovor je crkvice iznad boke samo da se nadovezem, koje je najkisovitije mesto na svetu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
faq2 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Postavljaj Dule :) u mirin brah? u mad? come at me bro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 CHERAPUNDZI The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
faq2 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 ahaha jeste, nisam mogao da setim imena... znao sam da je kod Himalaja :) u mirin brah? u mad? come at me bro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts