Diego Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Treba help oko 2 stvari ;) 1. za koliko mogu da prodam klasicnu gitaru Yamahu C30M ( Linak ) presla godinu dana, tad placena oko 100e nova. 1 zica promenjena + imam rezervne koje bih isto stavio. 2. Sta uzeti od elektricne gitare i pojacala za 100-120 eura + para od te gitare. trebaju mi neka misljenja da bih znao sta da okacim u oglasu kad budem prodavao i posle sta da trazim. jer ne bih bas da pametujem kad se ne razumem u trgovinu. danke ;) Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 1. 40-50e tbh a verovatno ako je budes stavio na oglase ce te smarati sa jos manjim ciframa pa se spremi za tako nesto naravno 2. ja sam bas u zadnje vreme gledao cene novih jeftinih elektricnih e sad i ako sam svoju kupio polovnu stvarno ne bi preporucio uzimanje polovne JER se to isplati samo ako ces uzeti neku bas markiranu ili bas od nekoga koga znas/specijalnu/jako dobro ocuvanu da bi imao razloga da tako nesto radis od novih u okviru tih cena imas "kopiju fendera" ovo koju mozes da nadjes za oko 9k u prodavnici sto je zaista sasvim dovoljna stvar ako kupujes tako nesto prvi put u zivotu i u procesu si ucenja u istim prodavnicama mozes da nadjes i pojacala mala kucna za oko 8k ili oba u paketu sa nekim manjim popustom cene distorzija su ti recimo od 7k pa nadalje sto se tice polovnih takvih stvari. imas dosta tih oglasa/foruma na kojima ljudi prodaju i kupuju takve stvari pa pogledaj okolo a nazad na pricu stvari iz prodavnice . dakle to je mini komplet kome je minimalna cena za te nove stvari i NE POSTOJI JEFTINIJE NA SVETU NOVO od toga sto mu dodje oko 25k recimo ja licno sta bi uzeo od tih novih jefitnijih varijanti je SX gitara od oko 15k je nisam siguran tacno za model ali bi se moze lako prepoznati ako odes u neku radnju zakljucak . za te pare malo sta mozes da uradis ozbiljno a posebno sto se tice novih delova jelte jer za te pare mozes da uzmes samo 1 od 3 stvari koji su ti da kazem neophodne i to razmisli kakvog kvaliteta moze da bude gitara koja kosta 9 hiljada dinara . sto se tice polovnih stvari ako naletis nesto za te pare srecno stvarno , ne kazem da nije moguce ali svasta ljudi prodaju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted July 24, 2010 Author Report Share Posted July 24, 2010 ih, ocekivao sam bar 60e. no dobro. anyway nisam bas u procesu ucenja ali bice malo problem preci sa klasicne zbog debljine vrata i ostalih sitnica. ali se stvarno ne razumem u cene posto to ne pratim. a i kako da kupim nesto bez savetovanja sa rurom :) kontam da ce mi budzet biti oko 220 eura ako izracunam nekih 50e za ovu. razmisljam da uzmem samo elektricnu za sve pare pa posle da uzmem neko pojacalo, posto mi se stvarno ne isplati da uzimam neko djubre od gitare poput tih squiera sto vidjam po prodavnicama. edit: kolko je pametno i da li je moguce povezivati el gitaru bez pojacala direktno na komp, pa makar i to jako lose zvucalo. bar dok ne skupim kintu. tnx na dugom postu, srce si ;) Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 (edited) 1. Kako misliš problem preći sa klasične, pa sa klasične na električnu je najlakši prelaz, upravo zbog debljine vrata itd 2. Nema nikakve frke vezati gitaru direktno na komp (trebaće ti onaj veliki mono u 3.5mm stereo adapter, to je jeftino, ima npr. u nekoj elektroničarskoj radnji u onom tržnom centru u Balkanskoj). Ne treba čak nikakav softver za ovako golo sviranje. Zvučna (pa i Realtek integruša) direktno pušta zvuk sa line in-a ili mic in-a na speakere, a ako hoćeš i distorziju, samo nadrkneš microphone boost na max u onom Realtek HD Manager softveru :D (te opcije se pojave tek pošto utakneš kabl) Nije baš surova death metal distorzija, ali za kućni rokenrol puna kapa Za neko kvalitetnije postprocesiranje trebaće ti KX drajveri za zvučnu i odgovarajući softver, pošto je sa ovim regularnim drajverima kašnjenje preveliko (ovo naravno ne važi u opisanom slučaju direktnog puštanja ulaza na zvučnike koji zvučna radi sama, nego samo ako planiraš da koristiš i neki softver u toj operaciji) Edited July 24, 2010 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 zavisi da li oces da slowly build your empire ili oces da imas sve za pocetak, al budjavo. recimo, ja nikad ne bi uzeo elektricnu i pojacalo a da me oba izadju ukupno dvesta evra:) povezi dzitru na komp, podrzavam taj savet, a za dzitru gledaj da das 200+ evra. uzasno jeftine elektricne su lose, tesko se stimuju, tesko se sviraju, imaju jako slab sustain itd. hocu da kazem da kod bas mnogo jeftinih elektricnih ono 'pocetnik sam pa mi ne treba avion' ne pije vodu iz prostog razloga sto ne vredi uzimati. tako da, ja bih se maksimalno ispruzio za dzitru, pa bi je svirao na suvo ili na kompu dok ne uzmem pojacalo, pa posle i neku pedalicu ili neki proc. maj tu sents p.s. PMovo sam ti gde mozes da postavis isto pitanje i dobijes konkretnije i strucnije odgovore Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted July 24, 2010 Author Report Share Posted July 24, 2010 1. Pa sta znam, nije mi bas najlakse bilo na ortakovoj elektricnoj da se snadjem. mada nisam vise od par minuta svirkao cisto da probam u vise navrata. Nadam se da si u pravu ;) 2. eto mislim da bi mi to resilo probleme oko pojacala za sad. uzmem lepo dzitru za sve pare pa posle polako razmisljam o tome. nesto kontam da bi mi Yamaha Pacifica odgovarala. cuo sam dobre reviewe o njoj pre, a i cena bi bila skroz moj budzet ;) sto mi je i poenta da uzmem najbolje sto mogu sada. edit: upade doolio drago mi je sto se i ti slazes da je malo bacanje pare na neku jeftinu gitaru da bi i pojacalo upalo. nekako mi to nema logike. hvala ti za muzicki forum. definitivno ne zelim da se zalecem, posebno sto nisam upoznat sa dosta stvari. Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 jamaha pacifika je nekako najsablonskiji izbor za pocinjanje i za te pare:) ja bih ti preporucio da ti lepo skontas tacno koliko imas para za dzitru, odes na forum sa linka i procesljas topice u odgovarajucoj sekciji. ako ne nadjes ono sto trazis (a verujem da ces naci, jer ljudi stalno pitaju te stvari), pitaj u svom topicu (ili u nekom vec zaduzenom za to, ne secam se). Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted July 24, 2010 Author Report Share Posted July 24, 2010 browsujem forum od kad si mi dao. 30 tabova otvorenih :D Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 jel si uradio nesto na kraju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 javi ako nisi prodao gitaru :) mozda bi moj drug pazario :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted August 8, 2010 Author Report Share Posted August 8, 2010 edit sam ;) u globalu nisam siguran sto se prodaje jos uvek tice. posto ima dosta stvari. javicu ovde a nisam jos nista uradio ali imam oko 180e trenutno. ali i moji su spremni da mi dodaju ako zatreba. tako da ne znam jos uvek koj mi je budzet. cenim od 250-300e. mislim da mi ne vredi da razmisljam o kupovini dok ne budem znao tacno koliko para imam :) Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts