Jump to content

Mobilni telefon w GPS

LanFan

Recommended Posts

Vozdra, potreban mi je mobilni telefon koji ima koliko toliko funkcionalan GPS. Ne treba da funkcionise na planinama u pecinama itd, vec da su mape vecih gradova exYU precizne u sto vecoj meri (yeah I know.... =/) Gledao sam nesto ali ljudi imaju podeljena misljenja, te koci, te se placa nesto, te ide preko GPRS pa to navodno skida dosta kredita, pa onda los telefon, pa los software... Na kraju, ispostavilo se da su mi najbolja resenja (polovnjaci naravno) 6210 navigator ili 5230. Ne bih dao vise od 100-120e za proveren polovnjak. Ima li neko iskustva sa GPSom na mobilnom i da li je upotrebljiv za snalazenje po gradu ? I kakvi su navigacioni software-i koji je najbolji etc... ? Hvala.

It is in the end whatever the hell I want it to be, and when I'm through with it it's gonna blow a hole, this wide, straight through the world's own idea of itself.

Vozdra, potreban mi je mobilni telefon koji ima koliko toliko funkcionalan GPS. Ne treba da funkcionise na planinama u pecinama itd, vec da su mape vecih gradova exYU precizne u sto vecoj meri (yeah I know.... =/) Gledao sam nesto ali ljudi imaju podeljena misljenja, te koci, te se placa nesto, te ide preko GPRS pa to navodno skida dosta kredita, pa onda los telefon, pa los software... Na kraju, ispostavilo se da su mi najbolja resenja (polovnjaci naravno) 6210 navigator ili 5230. Ne bih dao vise od 100-120e za proveren polovnjak. Ima li neko iskustva sa GPSom na mobilnom i da li je upotrebljiv za snalazenje po gradu ? I kakvi su navigacioni software-i koji je najbolji etc... ? Hvala.

Nokia 5800XM. oko 120 € ti je polovan. Radi ko zmaj, sa kartama cele evrope.

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

ja bih ipak jurio polovan HTC Magic

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

ja bi ti preporucio nesto iz e serije, e72, e52...

propustio si onaj deo "ne vise od 100-120e" :) voleo bih i ja da imam para ne samo za taj telefon nego i za auto itd :)

elem, jel valja cemu n95 ?

It is in the end whatever the hell I want it to be, and when I'm through with it it's gonna blow a hole, this wide, straight through the world's own idea of itself.

Garmin + Nokija je bolje resenje od bilo kog Android / Winmo + iGO resenja.

jel mogu da čujem i objašnjenje ? [:D] Al da ne bude "pa jednostavno bolje radi"

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Imao sam e71 oko godinu ipo, i sada imam HTC Desire. Tako da je ovo neko moje iskustvo. koje sam gledao po razno-raznim zabitima Srbije.

Ako si u Beogradu onda nemas problema. Ali ako malo zadjes van velegrada u unutrasnjost, jednostavno Garmin ima za klasu bolje mape. A GPS se koristi bas zbog mapa. Dakle da se razumemo i jedan i drugi rade super, zavrsice ti sve sto ti treba sto se tice funkcija.

meni deluje da je za te pare najbolje kupiti diskretni gps uređaj.

koristio sam android sa igo mapama za navigaciju malo više i mogu slobodno da kažem sledeće:

- softver (motonav) je golo govno. jako je nepregledan, sporo radi na jako brzom telefonu, a interfejs je tuga. desilo mi se da sam hteo da vozim do nekog vodopada u sloveniji a glupo govno me je odvelo do železničke stanice sa istim imenom (30 km dalje). jedino što je razlikovalo vodopad od stanice je ikonica od tri piksela.

- mape su neprecizne; malo koja jednosmerna ulica je obeležena kako treba, i svako malo da dovede do stepenica ili pešačke zone. ovo se ne odnosi samo na mape srbije (to sam slabo i koristio), nego i na italiju, austriju...

- sintetički glas govori toliko sporo da, dok on izdeklamuje "after 100 metres take the second exit on the right", ti si već prešao tih 100 metara i zajebao se u kružnom toku. praktično, glas bolje i da isključiš, jer ionako moraš stalno da gledaš u ekran

- jede bateriju omfg

google maps navigacija, s druge strane, radi čarobno, ali samo ako je dobar 3G signal, tako da za neko cimanje po zabitima nije upotrebljiva. a u inostranstvu bi bilo jeftinije platiti malog crnca da čita papirnu mapu nego plaćati data roaming.

nisam imao prilike da vozim sa nokijinom garmin navigacijom, ali kad mohi kaže da je do jaja, onda je sigurno tako!

ja živeo u ubeđenju da iGo ima jako dobre mape :/

mapu srbije su kupili od contrast-a (planplus.rs), tako da to verovatno i jeste najbolja digitalna mapa srbije koja postoji.

garmin na nokiji radi polovicno, kad upalis navigaciju animacija ide ok, ali kad prebacis na map browsing zabada jako. Probaj Ndrive na nokiji, radi mnogo brze.

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

google maps navigacija, s druge strane, radi čarobno, ali samo ako je dobar 3G signal, tako da za neko cimanje po zabitima nije upotrebljiva. a u inostranstvu bi bilo jeftinije platiti malog crnca da čita papirnu mapu nego plaćati data roaming.

fantastican je gugl maps i potpuno neupotrebljiv u inostranstvu :/ cackao sam po svim coskovima da mu nekako povecam cache pa kad jednom skinem mape nekog kraja, da mogu da ih koristim i offline, al nije upalilo.

btw ja ga koristim sa edge konekcijom i nije strasno, tako da u principu koristiti ga za navigaciju u srbiji je sasvim dobro resenje

n82 takodje ima gps, garmin i mozes da ga nadjes za 100e na mobilnom svetu

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

da.

stavio sam ga rucno, jer je rootovan sistem

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

kontam da će offline google navigacija biti udarna novost neke od nastupajućih verzija androida.

dvini, ti beše imaš nexus one? je l ti stigao frojo?

sad vidim da imas desire, pa verovatno pitas jer i ti cekas update. Ja sam negde krajem juna zvao tehnicku podrsku za N1 da pitam da li cu dobiti OTA update, iako sam u Srbiji i nisam ni na jednoj mrezi (od tih njihovih), i sutradan su mi poslali update. Tu sam skontao da posto mi je bootloader otkljucan i telefon root-ovan i imam custom recovery, necu moci da koristim stock paket za update (failovao mi je kad sam probao da instaliram), pa sam apdejtovao rucno, sto je u principu bilo ekstra jednostavno, ali sam dobio fresh install (nista moje aplikacije, podesavanja), dok kad se ide preko OTA verovatno ti sve ostane kako si ostavio pre nego sto si poceo.

Mene Garmin vodi prilično dobro, jedine fore su što verujem da kategorije puteva i ulica nisu baš najbolje određene, pa postoji mogućnost da te usmeri nekim makadamskim putem, jer je tu kao malo kraći put (pričam o Srbiji). Vodio me do ispred kuće rođaka u Minhenu bez problema, Austrija takođe, Mađarska, Slovenija sve radi fantastično.

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem