Jump to content

koji procesor

Doolio

Recommended Posts

e pa vako, ocu da uzmem neki procesor posto kontam da mi je trenutni (sempron 3400+) najslabija karika u kompu, pa kontam da ce i neki jeftin da radi duplo bolji poso.

ploca je m2n-mx, evo strane sa specifikacijama, posto ja nemam pojma to sa slotovima, pa vi sto znate mozete da pogledate koje procesore mogu da tutnem:

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=0pKBwEIE8tqMT4j7&content=overview

ja zapravo sumnjam da mogu da stavim neki bolji, al dobro, da pitam.

graficka je radeon 4650

memorija je 3gb

fala unapred:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=0pKBwEIE8tqMT4j7&content=overview >> CPU Support list

uzmesh neki X2 athlon i bog da te vidi, stim shto mora da bude am2 soket. pregledaj malo po it svetu, idu od 40 do 60e pa vidi shta ti se najvishe isplati. mozhda i neki polovni da uzmesh, kapiram da mozhesh osetno jeftinije proci.

Edited by rev

Vodi računa da treba da apdejtuješ BIOS dok ti je još taj stari procesor na ploči. Treba ti ispravan USB flash na koji ćeš da nasnimiš raspakovan BIOS skinut sa sajta, onda uđeš u (postojeći) BIOS, nađeš opciju "EZ Flash 2" i apdejtuješ sa USB-a.

Što se tiče procesora, tu nema nekih mudrolija, kupi najjači koji je podržan (X2 5600+), košta pedesetak evra.

Ovo sa polovnim izbegavaj, nov procesor je nov (+ dobiješ i nov box kuler). Sa ovim apgrejdom to postaje vrlo dobra mašina koja može da potraje još par godina.

edit: U stvari vidim da i 5600+ sad ima slabo gde da se nađe, u tom slučaju juri bilo šta od 5000+ do 5600+ šta uspeš da nađeš (al ne idi ispod toga).

Edited by voodoo_