Jump to content

koji kuler za c2d?

Guest

Recommended Posts

vudu nije na msn-u, pa reko da otvorim topik, možda još nekog zanima :)

u pitanju je core2duo koji fabrički radi na 2,2 GHz, overklokovan na 2,66 GHz. trenutno je na njemu box kuler koji ga lepo hladi ali se čuje onako solidno, a počeo je i da škripuće malo, i zbog tog škripanja mora da leti iz kućišta. preporučite mi nešto kvalitetno, ne treba mi neki suludi overklok potencijal, samo da se manje čuje i da potraje (ovaj procesor ću prebaciti u htpc kad/ako uradim upgrade).

sve što sam do sada kupio od cooler mastera još uvek radi bez povećanja buke, tako da preferiram tu marku. i ne, ne pada mi na pamet da podmazujem postojeći ventilator i sl.

• 4 weeks later...

bump!

danas i juche mi se 3-4 puta restartovao komp, s'obzirom da je sva tri puta cpu bio prilichno opterecen kontam da je zbog njegovog pregrevanja.

imam c2d 4700 @ 2x2.66ghz sa box kulerom i trenutna temperatura pod punim opterecenjem je 70c i to kad su kucishte i soba relativno hladni u odnosu na to kakvi umeju biti ovih letnjih dana. kolika je normalna temperatura za ovaj cpu? kojih josh reshenja za hladjenje ima da bolje hlade od box-a, da su osetno tishi na visokom broju obrtaja, da nisu skuplji od 20e i da im visina ne prelazi 10cm od podnozhja? kako hladi ovaj LC u odnosu na box?

hvala!

ma nije problem samo pregrevanje, vec i sama buka koju box stvara. uz zalmana na grafici i ener napajanje jedino shto se zapravo chuje je taj prokleti box. vec duzhe vreme razmishljam da ga menjam ali mi se ne daju ne znam kakve pare i mrsko mi je bilo da rastavljam ceo komp da bi to reshio, al sad cu iovako i onako morati pa taman da prebrinem tu brigu.