Jump to content

StarCraft 2 Balans komentari

Recommended Posts

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

De1 ne lupaj [:p]

Jeste terran "najjaci" trenutno ali stvarno nema ni jednog jakog disbalansa u igri. Uostalom ako pustish terrana da ti izMECHuje ko stoka onda i treba da izgubish.

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Kao zerg moram da kazem da mi je lakshe vs Terrana, shto je dosta cudno sa obzirom na osecaj iz BW-a koji mi je ostao...nekako je pogreshno. Protoss mi zadaje mnogo vishe problema, pre svega zato shto je 2 gate veoma veoma jak jer su Zeloti stvarno zivotinje!

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Stinze ne pricam o ladderu tu igraju buljetine pa u 90% slucajeva mozes da ga sjebes samo sa baneling/ling pushom ne radi se o tome, dodji da igras custom sa viljuskom i zljonzom pa ces da shvatis o cemu pricam.

Sto se tice tog fast 2 gejt tossa ako je pored tebe ides 13 pool 14 extr i odma na roache u sustini meni roachevi izadju kad on dodje do moje baze.

Ja tossa dobijem samo zato sto on krene na mene par puta pa ispusi da ostane u bazi i makra popusio bih samo tako, jer ne mogu da se zaletim u njega jer cu zasigurno da ispusim a ako makram on ce mi doci posle sa 5 kolosa 30 stalkera 10 sentryja i 2-3 immortala a mikro za tossa je go kurac uzme sentrija baci ono sranje na choke i jebe ti mater sa kolosima a ti nemas domet hidrama a corruptore ti pocepa...

Ti kao zerg moras da imas 10x bolju mehaniku i bolji makro da bi ga pobedio to je poenta...

Edited by De1

Mnogo kenjate ljudi. Nije neizbalansiran, a i ako jeste nije toliko koliko pricate. Tvz je sjeban za zerga zato sto mora da se brani u pocetku i to je to.

Tezi na psihu igraca kad si zerg jer moras da sedis u bazi i paranoicno da se branis od 4-5 mogucih vrsta napada.

Terran ima mnogo stvari koje moze da ide i moras kao zerg da se branis i da scoutujes dobro. E sto to 90% ljudi ne ume je druga prica...

kao ljudi pokusavaju da dobiju protosa sa mass hidra ... najbolje da samo mozes da masujes jednu t2 unit i da dobijes savrseni mix kao stalker colosus sentri ... jeste vi bolesni za to treba 3 baze da ima protos i da makruje 15 minuta mozes da ga jebes gde stignes dok to vadi i da imas bukvalno sta god hoces od vojske a ne mass hidra lol ... to je za mid game najjacha armija al ne mozes sa tim u late game.

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Sta ima veze i ako izmechuje? Ne igram zerga, ali protos izbaci imortale pa par colosusa i tjozdra. Zerg koliko sam video moze da ode na air dok ovaj mechuje i koliko mi se cini mute voste vikinge.

mute voste, ali mora brzo da se predje na masu grounda... i da se napada iz 12 pravaca... frustrirajuce je kada se terranski micro svodi na raspakivanje tenkova dok ih brane 4 thora i 10 vultura :)

Mnogo kenjate ljudi. Nije neizbalansiran, a i ako jeste nije toliko koliko pricate. Tvz je sjeban za zerga zato sto mora da se brani u pocetku i to je to.

Tezi na psihu igraca kad si zerg jer moras da sedis u bazi i paranoicno da se branis od 4-5 mogucih vrsta napada.

Terran ima mnogo stvari koje moze da ide i moras kao zerg da se branis i da scoutujes dobro. E sto to 90% ljudi ne ume je druga prica...

ma meni je najveca frka kada ne dodje nista od tih 5 solucija (sto cini igru odvratnom, ja botujem a terran moze da se nauziva igrajuci se... premalo opcija... no to i dalje nije disbalans)... naucio sam da se branim od svih kurac taktika... tako da terran obicno prodje kao i ja kada radim neki glupi 8 pool... (osim ako nije 3 puta jaci igrac od mene, pa ima lufta da se sprda)... ja upadnem u paranoju kada shvatim da nisam odradio 120% harass i da sam vecito low sa gasom, a terran ima vojsku koja ubija na "a" levi klik :D

kao ljudi pokusavaju da dobiju protosa sa mass hidra ... najbolje da samo mozes da masujes jednu t2 unit i da dobijes savrseni mix kao stalker colosus sentri ... jeste vi bolesni za to treba 3 baze da ima protos i da makruje 15 minuta mozes da ga jebes gde stignes dok to vadi i da imas bukvalno sta god hoces od vojske a ne mass hidra lol ... to je za mid game najjacha armija al ne mozes sa tim u late game.

pa pazi... sta da pravi zerg... roach 2 populacije... air ne smes da pomislis koliko protoss jebe sa najbrzom jedinicom u igri koja puca dok leti :D ultraliske naravno, ali ako te navata u nezgodnom trenutku pogazi te kao slinu... hidre po meni jesu najbolji odgovor (naravno da imas pravo ne moze 50 hidri i nista kao support, ali u globalu hidra je dobila na znacaju posle nerfa kolosusa)...

Slushajte zljonzu ljudi, pametan je to decko [:)].

pa to je pakao... na to ja bacam qq... em je pametan em igra terran-a... forfeit :P

Stinze ne pricam o ladderu tu igraju buljetine pa u 90% slucajeva mozes da ga sjebes samo sa baneling/ling pushom ne radi se o tome, dodji da igras custom sa viljuskom i zljonzom pa ces da shvatis o cemu pricam.

Da pogodim. Ti si prvi u svojoj diviziji, diamond lige? [;)]

Edited by Rema

Show must go on

spearvstank.gif

Mene kao protosa olese hidre. Dok izadje kolosus on vec ima 2 baze i mass hidre. Protiv terana me ubise marinci + marauderi. Mada sam protiv terana uglavnom dobijao partije kad sam isao na void ray jer kad zazida bazu pa mu ne mozes tako lako uci i jos stavi 2-3 tenka iza, 2-3 void raya i cao. Inace jel ima neko u daemond ligi.

mute voste, ali mora brzo da se predje na masu grounda... i da se napada iz 12 pravaca... frustrirajuce je kada se terranski micro svodi na raspakivanje tenkova dok ih brane 4 thora i 10 vultura :)

ma meni je najveca frka kada ne dodje nista od tih 5 solucija (sto cini igru odvratnom, ja botujem a terran moze da se nauziva igrajuci se... premalo opcija... no to i dalje nije disbalans)... naucio sam da se branim od svih kurac taktika... tako da terran obicno prodje kao i ja kada radim neki glupi 8 pool... (osim ako nije 3 puta jaci igrac od mene, pa ima lufta da se sprda)... ja upadnem u paranoju kada shvatim da nisam odradio 120% harass i da sam vecito low sa gasom, a terran ima vojsku koja ubija na "a" levi klik :D

pa pazi... sta da pravi zerg... roach 2 populacije... air ne smes da pomislis koliko protoss jebe sa najbrzom jedinicom u igri koja puca dok leti :D ultraliske naravno, ali ako te navata u nezgodnom trenutku pogazi te kao slinu... hidre po meni jesu najbolji odgovor (naravno da imas pravo ne moze 50 hidri i nista kao support, ali u globalu hidra je dobila na znacaju posle nerfa kolosusa)...

pa to je pakao... na to ja bacam qq... em je pametan em igra terran-a... forfeit :P

Brate nemoj to mute nisu odgovor jer ih jebu phoenix , gluposti ... ako ide na phoenix nema colosuse dakle odes u muta pa ako te jebe sa phoenix predjes u hidra i push dok ne umre ko govno... sa druge strane ako ide mass ground army ne moze da ima phoenixe u masi nikako mozda par void ray je dobro ubaciti u protos mix al generalno late game ne moze da ima dominantniji air to air od tebe jer coruptori jebu i imaces sigurno veci kapacitet proizvodnje air unita od protosa ... fora je da kada protos hoce da uzme trecu bazu lepo postanes ultra agresivan i da ga jebes sto vise mozes ... i ako izgubis 10 fajtova bitno je da ga drzis na  oko preko 100 120 supply i dobio si late game.

Ne kazem da nesto jeste ili nije imba ... samo kazem da ljudi idu sa mass hidra i nista vise protiv protos bloba od 200 / 200 bez corputora ili mutaliska ili bilo kakvog pokusaja mozganja ... dakle hoce ljudi da sede u bazi i puste protosa da uzme 3 baze i da ga dobiju u 200 na 200 sa 1 unit autoattack protiv njegovog perfect combo , e pa nemere ... nije moglo ni u sc1 da se dobije archon reaver dragoon combo , ali to protos ne moze nikada da ima masovno ako su igraci pojednakog skila i igraju kako treba. Jednostavno mid game agression i skratis mu expanzije i drzi mu vojsku da ne postane previse velika i to je to.

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Realno mene vs zerga umori do jaja ... prvo moram zilote na koje dodam dragune protiv zerglinga i roacheva, onda on izbaci mute, ja phoenixe s tom razlikom sto on meni moze da harasuje exp i main sa tim mutama, a ja njemu ne mogu sa phoenixima i ako nisam na vreme izvukao dovoljno phoenixa tu me umori, a ako jesam onda izvuce za sekundu hidre i jos muta i tako :|

Ako ne radi gorenavedeno i ako me ne harasuje non stop, eto mene sa kilo draguna sakom zilota 3-4 colosusa i kilo phoenixa, a protiv toga moze da ima nuklearku ne vredi mu.

Tako da se meni sve svodi na to da mu izskautujem dal je krenuo na mute ili masuje ground, tu je preokret partije dal sam na vreme krenuo na phoenixe ili colosuse.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Pa mosh i queen da dignes samo ti treba pet godina da ju ubijes :| Moze jbg samo nije nesto sto mozes da radis i da pazis na main vojsku ili bilo sta drugo dok on samo posalje mute iznad baze.

U sustini najvise smara to sto u trenutku kad mu se zavrsi spire moze da izbaci 10 ili vise muti odjednom :| dok ja 10 phoenixa pravim godinu dana sa sve kronobustom.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Ja uopste nisam igrao na fenixe ozbiljno par puta sam probao i ne volim to... ako ide zerg na mute ja ga pushujem sa zelaotima dok mu se gradi spire i idem stalker blink i tech na storm stavljam po 1 cannon max 2 po bazi sa par stalkera dovoljno da sjebe sav muta harass a krecem odma +1 attack i napadam cim se zavrsi imas par templara tada sa stormom vec i mnogo stalkera sa blinkom a on posto je isao na mute imace relativno malu vojsku hidraliska... 

Razmisljao sam da napravim neki templar build koji bi mogao da se odbrani protiv 2 hatch hydra mid game push sa templarima ... posto ako ne ide na mute on ce da ti uleteti sa mid game hidrama dok ti se reacheruje storm i neces imati energy na templarima pa sam mislio da stavim 2 templar archives da istovremeno se dize storm i amulet posto su must have po meni. 

Edited by StormScion

Ja uopste nisam igrao na fenixe ozbiljno par puta sam probao i ne volim to... ako ide zerg na mute ja ga pushujem sa zelaotima dok mu se gradi spire i idem stalker blink i tech na storm stavljam po 1 cannon max 2 po bazi sa par stalkera dovoljno da sjebe sav muta harass a krecem odma +1 attack i napadam cim se zavrsi imas par templara tada sa stormom vec i mnogo stalkera sa blinkom a on posto je isao na mute imace relativno malu vojsku hidraliska... 

Razmisljao sam da napravim neki templar build koji bi mogao da se odbrani protiv 2 hatch hydra mid game push sa templarima ... posto ako ne ide na mute on ce da ti uleteti sa mid game hidrama dok ti se reacheruje storm i neces imati energy na templarima pa sam mislio da stavim 2 templar archives da istovremeno se dize storm i amulet posto su must have po meni. 

amulet ne moras odmah, jebu dovoljno stormovi i bez toga, ali ako ces fast HT onda bolje pre namasuj malo i zilota i uzmi charge bas zbog hidri, a par stalkera i canon su dosta vs muta koje zerg ne moze bas da masuje jer kostaju 100 gasa. (uz hidre koje su 50).

@Mohi : finiks ima jako fin dmg sa 5 kom queen umre za 5,6 sekundi, dovoljno da on ne moze odmah da dodje da kida finikse :)

~~

Pa mosh i queen da dignes samo ti treba pet godina da ju ubijes :| Moze jbg samo nije nesto sto mozes da radis i da pazis na main vojsku ili bilo sta drugo dok on samo posalje mute iznad baze.

U sustini najvise smara to sto u trenutku kad mu se zavrsi spire moze da izbaci 10 ili vise muti odjednom :| dok ja 10 phoenixa pravim godinu dana sa sve kronobustom.

taj sto dodje sa 10 muta (cesto sam to radio) nema ni speedling ni hydra den... plakace koliko ce mu gasa trebati da odbije tvoj napad ako ti ne ubije brda radnika smej mu se u facu :) onda upadnem u zamku posto imam minerala pa probam da popunim vojsku zerglinzima... ali vrlo cesto najebem jako...

@storm: air pravim samo kada toss pretera sa kolosima... ne znam koliki je skill potreban, ali koliki god da je feniks mi userava mute... pritom je brzi i boli me jako... previse je 200 gasa za lair i 700-800 za mute (early game ofc) ako ne uspem da vezem tossa za njegovu bazu... za sada mi je najbolja taktika vs tossa mass drop... valjda ljudi nisu igrali keca ili su brzo zaboravili koliko je to opasna stvar :)

Theorycraft bullshit.

ma nije to teorija... bitno je sta ti govore igraci drugih rasa... onda otprilike znas gde gresis i kako da se postavis... mene je neko od forumasa izlecio ripper kompleksa... jednostavno sam shvatio da taj terran radi "terran six pool" i da ce dobiti batine ako ostanem smiren dok me maltretira :)