Jump to content

nVidia GTX 480

dNte

Recommended Posts

Znao sam da ce 480 biti failer godine. : ))))

enjoy

Pritom nigde se ne spominje koliko struje ce ta kartica jesti. Ali ovo me sve vishe podseca na Nvidia - 3dfx prichu.

Ne sekiram se za Nvidiju, ipak su krenuli ozbiljno sa Ion i Tegra procesorima. Mljac : )

• 2 weeks later...

Malopre sam prisustvovao testu GTX 480...

Ukratko:

- Kartica troši 270 W u max loadu, mada se potrošnja kreće od 250 do 270 zavisno od igre

- 80 stepeni na desktopu, i to ploča nije u kućištu nego na stolu :S Kuler je sa druge strane vrlo lepo urađen, ima mnogo rebara i toplotnih cevi, ali džaba kad čip ždere struju na max

- U 1920x1080 4xAA DX11 Very High u Metrou 2033 izvlači 28 frejmova, naspram 21 frejma na HD 5870, na nekom Core i7 overklokovanom na 3,75 GHz i 6 giga rama

- Nezvanično, procenat uspešno proizvedenih čipova po waferu je 8%, a ovo ostalo je toliko sjebano da ne može ni da se osakati za neke slabije verzije kartica (tu doduše dosta udela ima i arhitektura, mada mi je teško da poverujem da su zbog specifične arhitekture neuspeli čipovi potpuno neupotrebljivi)

Dalje me mrzelo da gledam, uglavnom performanse su OK, ali kartica troši preterano i greje se nenormalno i koštaće boga oca zbog malog broja uspelih čipova, tako da ne znam ko će da se odluči na tako smeo potez kupovine iste.

Edited by voodoo_

Dalje me mrzelo da gledam, uglavnom performanse su OK, ali kartica troši preterano i greje se nenormalno i koštaće boga oca zbog malog broja uspelih čipova, tako da ne znam ko će da se odluči na tako smeo potez kupovine iste.

sudeci po testu na linku sto si ostavio ove dve kartice kostaju

ATI5870 ~330E

NV480 ~450E

uporedjujuci to sa mojom zadnjom kupovinom

NV6800GT (koja radi kao ultra od prvog momenta) i cenom od ~360E (u to vreme NV6800Ultra je kostala 525E kod nas)

danasnje kartice ne izgledaju mi toliko skupe ako se uzme u obzir 5-6 puta veci Bandwidth od kartice stare +5 godina [:p]

btw znam lika iz finske kome su crkle 2 ATI5870 i sad 'vozi' trecu (a dokle ce neznamo)

Edited by Muerte

Po pravilu, ako ti crkne i druga graficka onda ti je bolje da proveris ceo sistem. Ima slucajeva gde su ljudima tako crkavale stvari da bi se doslo do zakljucka da je napajanje falicno ili da slot u maticnoj nije uredu. Plus, ti napisa da je lik iz Finske :) on moze da izbaci kuciste napolje i da tako smanji temeraturu ako mu se pregreva :)

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.